Salonul Auto de la Geneva 2014

Nissan va prezenta o oglindă retrovizoare digitală

Publicat Luni, 03.03.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 3
Nissan va prezenta o oglindă retrovizoare digitală - Poza 1
Nissan va prezenta o oglindă retrovizoare digitală - Poza 2
Nissan va prezenta o oglindă retrovizoare digitală - Poza 3
Nissan va prezenta o oglindă retrovizoare digitală - Poza 4
Nissan va aduce la Geneva o oglindă retrovizoare digitală, care funcţionează cu ajutorul unei camere video care transmite imagini filmate din spatele vehiculului în timp real. O versiune de serie va fi disponibilă opţional începând cu anul viitor.

Esential 4 camere video are sistemul Nissan Around View Monitor.
Nissan va prezenta la Geneva o premieră în industria auto pe partea de tehnologie disponibilă pe vehiculele de serie. Vorbim despre oglinda retrovizoare centrală digitală, care îmbunătăţeşte vizibilitatea în condiţii meteo nefavorabile şi-i permite şoferului să comute între o cameră video şi oglinda standard pentru a urmări ce se întâmplă în spatele vehiculului într-o manieră cât mai convenabilă. Sistemul de la Nissan se numeşte "Smart rearview mirror" (n.r. Oglinda retrovizoare inteligentă) şi foloseşte o cameră video montată în partea superioară a hayon-ului pentru a transmite imagini în timp real pe afişajul oglindă montat în poziţia convenţională, pe plafon. Tehnologia nu este nouă, fiind introdusă de Audi în motorsport la bordul lui R18 TDI, dar Nissan ar fi primul producător care introduce acest lucru pe un model de volum.

AM TESTAT: Nissan Around View Monitor, primul sistem de asistenţă la parcare cu vedere 360° din segmentul compact

Sistemul funcţionează cu ajutorul unei camere video de înaltă rezoluţie şi cu un monitor LCD care proiectează imaginea deasupra oglinzii retrovizoare tradiţionale.

În cazul în care şoferul nu consideră sistemul util sau este deranjat de acesta în vreun fel, poate să comute la modul tradiţional de vizionare prin apăsarea unui comutator montat pe corpul oglinzii. În comparaţie cu o oglindă tradiţională, cei de la Nissan spun că versiunea digitală este mai avantajoasă, deoarece oferă un unghi de vizualizare mai mare şi nu este perturbată de înălţimea pasagerilor din spate.

Sistemul AVM de la Nissan este compus dintr-un set de camere video, care te asistă la parcare prezentându-ţi un colaj de imagini care arată de sus împrejurimile maşinii.

Urmareste Automarket
Versiunea de serie a oglinzii inteligente de la Nissan va fi disponibilă în Japonia ca dotare opţională începând cu primăvara anului curent. Celelalte pieţe pe care activează marca japoneză o vor putea comanda pentru anumite modele începând cu anul 2015. Cel mai probabil, sistemul va fi oferit, în primă fază, modelelor care au deja dotarea Nissan Around View Monitor, pachetul de camere video de la Nissan care asigură vizualizarea "de sus" a maşinii în timpul manevrelor de parcare.

Via Nissan


Comentarii (3)

  • - n-am inteles de ce acest sistem nu a fost implementat pana acum?
    - nu iteleg de ce oglinzile laterale nu sunt inlocuite cu versiunea digitala

    dar e bine si asa....

    mi se pare de bun simt sa lasi la latitudinea soferului modul de functionare a oglinzii: clasic ori video
    7 2
  • Asta ar fi o dotare excelenta pentru dube, unde e fizic imposibil sa pui o oglinda clasica. La fel si pentru TIR-uri.
    5 0
  • vizibilitate=siguranta
    Tot respectul pentru Nissan !!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru