Nissan vrea crestere de 10% in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.07.2007
Marca japoneza intentioneaza sa vanda in 2007 circa 3.300 de unitati pe piata romaneasca.

Renault Nissan Romania estimeaza pentru acest an vanzari de 3.200-3.300 de unitati Nissan, in urcare cu circa 10% fata de anul trecut. Scopul este ca marca nipona sa-si mentina cota de piata la aproximativ 1%.

"In 2006, 58% din masinile vandute au fost Almera si Primera, pentru care productia a fost oprita, fara sa fie asigurat un stoc din care sa mai putem vinde o perioada. Am ramas doar cu modelul de clasa mica Micra pe segmentul masinilor de oras si nu putem spera decat sa ne mentinem cota de piata", a declarat directorul general al companiei, Nicholas Ianculescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca firma poate onora doar cateva zeci din cele peste 100 de comenzi lunare pentru modelul de teren lansat recent Qashqai.

Modelul de teren X-Trail, a carui noua generatia a fost lansata oficial in Romania la sfarsitul acestei saptamani, va avea un nivel de vanzari de circa 250 de unitati in acest an si 500 anul viitor.

Modelul are preţuri cuprinse intre 24.751 de euro si 34.611 euro. Nissan a vandut anul trecut in Romania 2.952 de autovehicule, in creştere cu 38% fata de rezultatul din 2005.

Vanzarile Nissan pe piata romaneasca au crescut cu circa 10% in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1.047 unitati, cererea fiind impulsionata de modelele Navara, Pathfinder si Qasqhai.

Comentarii (2)

  • mihailean ioan
    cand imi vine masina
    am platit in luna a cincea avansul la nissan si nu stiu o data concreta de livrare
    0 0
  • mihailean ioan
    data livrari qasqai
    as dori sa stiu cand imi vine masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru