Nou circuit Nissan

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.09.2006
Japonezii de la Nissan au construit cea mai mare pista de teste a companiei din Japonia. Circuitul de la Hokkaido masoara 8,1 km.
Compania Nissan a anuntat finisarea lucrarilor la circuitul de teste de la Hokkaido.

Cu o lungime de 8,1 kilometri, circuitul de la Hokkaido devine cea mai lunga pista de teste pe care o detine Nissan din Japonia. Costurile de constructie au avut o valoare de peste 27 de milioane de dolari, iar designul circuitului permite atingerea unor viteze de 300 km/h.

Denumirea oficiala a pistei de teste este Hokkaido Proving Ground.

Prin acest circuit de mare viteza, Nissan are posibilitatea sa testeze modele atat la o viteza normala cat si la viteze foarte mari. Acest lucru ne va da posibilitatea sa vedem calitatea si performantele modelelor noastre”, a declarat Mitsuhiko Yamashita, vice-presedinte la departamentul de cercetare si dezvoltare Nissan.

Circuitul este construit dupa modelul circuitelor germane de teste, cu linii drepte, viraje ascutite si suprafete de asfalt diferite, pentru a observa capacitatea de adaptare a vehiculelor testate la viteze ridicate. Suprafata lui Hokkaido Proving Ground este de 7 milioane metri patrati.


Plasat langa orasul Rikubetsu, cea mai rece localitate a Japoniei, circuitul da posibilitatea efectuarii testelor pe timp nefavorabil, temperaturile ajungand iarna la minus 15 grade Celsius.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru