Nou record de viteza pe gheata

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.03.2007
Marele pilot finlandez, Juka Kankkunen a stabilit un nou record de viteza pe gheata la bordul unui Bentley Continental GT.

De patru ori campion mondial de raliuri, Juka Kankkunen a stabilit un nou record de viteza pe gheata, la volanul masinii sale personale Bentley Continental GT.

Viteza medie cu care a reusit sa stabileasca noul record este 321,65 km/h. Reusita lui Kankkunen a avut loc la 50 km de localitatea Oulu, in Finlanda. Precedentul record, de 296.34km/h, fusese stabilit de un Bugatti EB110 Supersport.

Echipa lui Kankkunen a infruntat temperaturi de minus 30 de grade celsius pe lacul inghetat unde au avut loc incercarile de doborare a recordului. Cei zeci kilometri ai lacului inghetat au fost necesari atingerii vitezei maxime, iar grosimea stratului de gheata de 70 centimetri nu a pus in pericol pilotul finlandez.

In timpul desfasurarii testelor, Juka a pierdut aderenta masinii la 190 km/h dar a reusit sa se redreseze si sa atinga viteza maxima de 330 km/h, necesara pentru omologarea recordului.

Comentarii (1)

  • ASTA DA STIRE
    AVAND IN VEDERE CA LA NOI CUM DA PUTINA NINSOARE SI GATA CATEVA ZECI DE MII DE ACCIDENTE, ASTA ESTE UN ADEVARAT PROFESIONIST SA MERGI CU O ASEMENEA VITEZA PE GHEATZA MI SE PARE MOARTE CURATA. EU AM MERS PE POLEI CU 120 MAXIM SI FARA SA STIU CA PE JOS ESTE POLEI IAR CAND M-AM DAT JOS SA IMI RUP GATUL.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru