Noul Audi A8 vine in 2009

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.01.2007
Germanii de la Audi dezvolta la ora actuala noua generatie A8, pe care o vor lansa in 2009. Noutatea principala: motorul V12 de 500 de cai.

Audi pregateste noua generatie a "navei amiral" din gama, modelul A8. Ultimele informatii din tabara constructorului german arata ca modelul care va fi lansat in 2009 va fi ceva mai sportiv, fara a sacrifica insa caracterul luxos care l-a facut celebru. Astfel, masa proprie a noii generatii A8 va fi redusa cu rezultat direct asupra partitiei maselor gratie noii platforme dezvoltate de Audi.

In ceea ce priveste noile motorizari, principalul eveniment este aparitia asteptata a motorului V12 TDI de sase litri care dezvolta 500 de cai putere si care este derivat direct din propulsorul R10 pe care Audi l-a utilizat cu succes la Le Mans. In aceste conditii, se creeaza premisa unui viitor RS8 dotat cu acelasi motor de pe viitorului RS6, adica un V10 de 520-550 de cai care va fi capabil sa se bata de la egal la egal cu Mercedes S 63 AMG.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru