Noul Fiesta va fi produs la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.09.2007
Noua generatie a modelului va fi prezentata la Frankfurt, iar productia ei va incepe in cateva luni.

Constructorul auto american Ford, care se afla in ultima etapa a negocierilor cu statul român pentru privatizarea Automobile Craiova, ar putea construi in Romania noua versiune a modelului Fiesta, relateaza publicatia britanica Sunday Times, ciatata de Mediafax.

Negocierile dintre stat si Ford pentru privatizarea Automobile Craiova urmeaza sa fie finalizate luni, dupa clarificarea ultimelor doua aspecte ale contractului, care insa nu va fi semnat la inceputul saptamanii, intrucat trebuie aprobat de Guvern. Actionarul majoritar al Automobile Craiova este statul, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controleaza un pachet de actiuni de 72,4% din capital.

SIF Oltenia detine 22,06% din actiuni, restul titlurilor de 5,5% fiind in posesia mai multor persoane fizice si juridice. Presedintele Ford Europa, John Fleming, a declarat, saptamana trecuta, ca procedura de due diligence a fost finalizata si partile au convenit asupra pretului pentru incheierea tranzactiei, astfel ca mai trebuie discutate numai cateva aspecte ale contractului.

Fleming a afirmat pentru Sunday Times ca va fi necesara o perioada cuprinsa intre 12 si 15 saptamani de la finalizarea acordului de vanzare pentru adaptarea uzinei la productia modelelor auto Ford. El nu a mentinat care vor fi modele auto pe care Ford le va produce la Craiova, dar noul Fiesta este cel mai probabil candidat. Noua versiune a modelului Fiesta urmeaza sa fie prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt.

Comentarii (4)

  • nu va e rusine???
    in primul rand v-as ruga sa cititi mai bine articolul in limba engleza (pe care se pare ca nu o stapaniti deloc) si dupa aceea sa scrieti articolul.
    NU SPUNE NIMENI CA SE VA ASAMBLA FIESTA!!!!

    DEZINFORMATI CU O MARE NERUSINARE!
    0 0
  • Mircea
    @ady
    Hai sa ne calmam. Sa citim cu atentie stirea si apoi sa respiram adanc, pentru a nu avea probleme de sanatate.

    Merci.
    0 0
  • ok
    @Mircea, pana la stire e titlul, iar stirea cu Fiesta la Craiova e veche de cand cu zvonul ca va cumpara Ford celebra uzina.

    voi prezentati ca o certitudine o banala presupunere
    0 0
  • Ady are dreptate
    In titlu scrieti "Noul Fiesta VA FI PRODUS la Craiova", iar in prima fraza a articolului "Constructorul auto american Ford [...] AR PUTEA CONSTRUI in Romania noua versiune a modelului Fiesta".

    Daca totusi Fiesta nu se va produce la Craiova, ceea ce este inca probabil, atunci titlul articolului nu este mincinos?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru