Noul Ford Mondeo s-a lansat in Romania!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.06.2007
Romania a devenit in aceasta seara a cincea tara din Europa in care Ford lanseaza noua generatie Mondeo.

Dupa o saptamana invaluita in mister, Romcar, reprezentantul Ford pentru Romania, a lansat in aceasta seara, in premiera nationala, noul Mondeo. Primele masini au putut fi admirate la Teatrul National in cadrul unei ceremonii grandioase dominate de jocuri de lumini si dansuri acrobatice. De onoruri s-a ocupat vedeta TV, Andi Moisescu iar printre invitatii de renume s-a numarat si fostul tenismen Ion Tiriac.

Lansarea s-a desfasurat simultan in alte 22 de localitati din tara, in total 3000 de oameni asistand la dezvelirea noului Mondeo. Romania este a cincea tara din Europa unde Ford aduce cele trei variante ale modelului Mondeo: hatchback, sedan si break. Publicul roman va putea alege intre opt versiuni de motorizare, sase variante de echipare standard, trei transmisii si trei variante de caroserie.

Catalin Gavra, director general Romcar, a declarat: “Este o onoare si in acelasi timp o bucurie pentru noi, ca Romania se situeaza printre primele piete europene care lanseaza Noul Ford Mondeo, un produs complet nou, atat vizual, cat si tehnologic, la doar cateva saptamani de la prezentarea sa internationala. Suntem foarte increzatori in noul Mondeo si in rolul sau deosebit de important in atingerea obiectivelor noastre de vanzari pentru acest an, peste 17.000 de unitati" a continuat Gavra.

Noul Mondeo imprumuta platforma tehnica si unele motorizari ale modelului S-Max.

A patra generatie a modelului va fi disponibila cu urmatoarele propulsoare: Duratec (benzina) de 1, 6 TIVCT, 110 si 125 cai putere, 2.0 PFI de 145 cai putere, 2,5T de 220 cai putere si Duratorq (motorina) de 1,8 TDCi, 100 si 125 cai putere, 2.0 TDCi de 130 si 140 cai putere.

La interior noul Mondeo isi respecta pasagerii cu noua generatie de sisteme de comunicare (Human Machine Interface). Modelul vine echipat cu multiple dotari standard: aer conditionat, computer de bord, cotiera centrala fata si spate, functie "Follow Me Home" a farurilor, geamuri anterioare actionate eletric, inchidere centralizata cu telecomanda, jante din otel de 16 inch, ABS si EBD, reglare axiala si verticala a volanului, imobilizator electronic motor, sistem audio cu CD si 8 difuzoare, oglinzi electrice si incalzite, reglaj lombar si pe inaltime a scaunului pentru sofer.

Lista de optionale este si ea foarte bogata: faruri autoadaptive, jante din aliaj de 17 inch, scaune incalzite, tapiserie din piele Alcantara, conexiune Bluetooth si comanda vocala, pilot automat autoadaptiv cu radar, buton de pornire, senzor de ploaie, sistem de monitorizare a presiunii pneurilor.

Pentru fiecare tip de caroserie, noul Ford Mondeo este disponibil in patru nivele de echipare distincte: Ambiente, ce ofera un nivel inalt de echipare standard, esentiala pentru nevoile de afaceri sau ale familiei, Trend si ca varf de gama, modelele Ghia si Titanium.

In materie de siguranta Ford nu a facut compromisuri: Inteligent Protection System ofera ultimele inovatii pentru asistarea soferului sau pentru protectia pasagerilor: airbag pentru genunchi, airbag-uri cortina, frontale, laterale si volan retractabil.

Noul Ford Mondeo poate fi comandat in Romania incepand de astazi, prin intermediul tuturor celor 22 de distribuitori autorizati Ford din intreaga tara. Prin achizitionarea noului Mondeo, clientii Ford vor putea beneficia de un intreg pachet de servicii post-vanzare oferite de reteaua Romcar, printre care “Garantie 4 ani fara limita de km “ si includere automata in programul de asistenta rutiera “Ford Suport”.

Comentarii (44)

  • mafiozzo
    seamana un pic cu audi :D
    0 0
  • super :x
    0 0
  • calinescu liviu
    despre noul ford mondeo
    ford este ford nu are termen de comparatie cu alt autoturism. noul ford mondeo este teribil!@!!
    1 0
  • Giannig
    in sparsit ceva frumos si pentru masele ca noi
    Geez auzi Audi...are doar un decupaj masiv din spoiler ce ar putea aduce cu singleframe, dar e intors invers. Imi place foarte mult cum arata..spatele spune un pic Laguna, dar altfel e o masina atragatoare...think Aston Martin...mai ales ca e desenata de cel care a facut Vantage-ul . Daca si materialele de pe consola centrala sunt de calitate si nu cumva un plastic nenorocit...m-au cucerit...as cumpara asa ceva. Mondeo va fi intotdeuna o placere de condus datorita suspensiilor si directiei, dar cred ca trebuie evitata versiunea 1,6l cu cutia variabila, si luat macar motorul de 2l.
    P.S. acest Mondeo a fost destul de bun si pentru James Bond sa conduca unul. Mind you, in Casino Royale apareau cu preponderenta masinile grupului Ford.
    Cheers!
    0 0
  • Aer
    bai dar aerul conditionat are fantele asemanatoare cu cele de pe Solenza, omg!
    0 0
  • D de la Cluj
    Jumi-juma
    Da, nu zic ca nu e frumos, chiar imi place versiunea sedan, dar daca ne uitam la hatchback e ca o Renault Laguna 2.
    Si inca ceva: ma intreb din acei 4 ani de garantie cati sunt pentru motor si cati pentru caroserie, caci asa cum au mai practicat si alti producatori iti dadeau 7 ani de garantie dar primii(2 poate, nu stiu exact) erau pentru motor urmatorii doi pentru caroserie, si tot asa pana acopereau toata masina.
    0 0
  • preturi??
    preturile??? am auzit ca un pic cam mari!
    0 0
  • dupa mondeul pe care il am asta va fi urmatorul
    asta da masina ...fordul isi arata dinou clasa un model de exceptie....SUPERB
    0 0
  • proprietarilor...
    de dacii si trabant ,normal ca masina e tare...
    0 0
  • mishuhuhu
    mortal
    e peste peugeot si rivalizeaza cu passat-ul!e absolut beton!noi avem un mondeo 2004 dar cred ca o sa il vindem in scurt timp pt 2007 :D
    0 0
  • Bun
    Frate, interiorul e beton, imi place designul, dar nu prea arata ca un Ford, ci ca un hibrid.
    0 0
  • spate de laguna si fatza de passat :> oricum e tare
    0 0
  • Victor
    Deci nu incape indoiala ca acum vor "sparge" piata cu noul model. Familia noastra este si va ramine fan Ford, de la mic la mare. Sper ca voi putea avea parte si eu de acest model foarte reusit...
    0 0
  • Viorel Iliescu
    noul ford
    este magnific, aduce putin cu audi A6
    0 0
  • Nu sunt un mare fan FORD dar au inceput sa scoata masini frumoase si cu motoare destul de bune.
    0 0
  • POKERman
    absolut superb!!!
    Acu 2 saptamani tatal meu era pe cale sa cumpere un Passat dar i-am aratat pozele noului Mondeo,dar nu prea a fost entuziasmat.Aproape ca l-am rugat in genunchi sa mai astepte putin pana Mondeo oficial in Romania ca sa o vada pe viu.Ghiciti!!!I-a placut f tare si a facut comanda la unul.Masina asta e absolut superba,si lumea zice ca e peste passat.Zic si eu!!!
    0 0
  • cristi
    noul tun comercial pentru compania FORD
    sincer sa fiu,imi doresc mult de tot aceasta masina si mai mult imi doresc un ford 1,8,tdci,100cp.si,si,o sa il iauuuuuu!!!!hmmmm,o sa fac valuri printre prieteni.felicitari ford si bun venit noului ford mondeo!!!!!
    0 0
  • prudentul
    uzina la noi
    La (re)privatizarea uzinei de la Craiova sa castige cel mai bun. Parca mi-as dori s-o ia Ford. GM nu stiu ce-ar putea construi, probabil ceva din gama Chevrolet pe care o vedem pe strazi. Cat despre JSC Russian Machines, nici nu vreau sa ma gandesc.
    0 0
  • Dani R
    Am Mondeo si nu mai iau
    Am vazut modelu nou inainte de la lansare la dealer. Ce nu se vede in poze sant urmatoarele : finisarea slaba, portbagaj la sedan cu volumu de intrare absolut stupefiant de mic, oglinziile laterale au aspect de oglinzi de camion, ridicol de mari si de urate. Am vazut trendu si ambient (nam vazut Ghia). Pretu este bun la masina, nu este mai mare ca la restu. Am asteptat lansarea insa intre timp am facut un test drive cu Toyota Avensis si bye bye Ford. Frumos in general, mai ales in interior insa credetima, intre Toyota si VW, Ford, PSA.. este mare diferenta de calitate. Oricum intre Passat si Mondeo, dintodeauna Mondeo a fost mai bun.
    0 0
  • URAGANU
    sa vedem
    Sa vedem daca Forst Romania va binevoi sa ne ofere in pachetul STANDARD aer conditionat. Se stie ca Ford isi bate joc de Romania si de clientii din Romania la capitolul pachet dotari standard si ne ofera masini ca in tarile din Lumea 3-a. Si preturi, sa vedem preturi, ma indoiesc c-o sa scada sub Opel Vectra.
    0 0
  • ford
    nu am fost fan ford. in general m-am axat pe vw, incepand cu golf 1 pana la golf 5, le-am avut pe toate, si un passat din 2001. anul trcut, in decembrie, in aceea furie de dinaintea integrarii, cand toata lumea era disperata sa cumpere masini din cauza taxelor ce urmau sa vie, mi-am luat intamplator un mondeo ghia, din germania fabricatie 09-2002. diesel, 2000cc si 116 cp, cu o multime de optiuni ( navi, scaune incalzite, car kit, etc. ) model brek, si 140.000 km la bord. nu am crezut niciodata ca fordul poate fi asa o masina de buna, cu toate ca multi mi-au spus ca este " cel mai reusit passat" ! am renuntat la golful 5 ( 1,6 benzina si 105 cp ) care pe langa consumul dublu, era si mai puturos si mai putin spatios si am ramas cu mondeo ! noul mondeo ma atrage deja si cred ca la toamna o sa-mi iau si eu unul. nu e mercedes sau bmw, dar nici opel nu e !! pentru cei care nu stiu ce este un ford mondeo, asa cum am fost si eu, ii sfatuiesc sa faca o proba daca au ocazia si se vor convinge de calitatile acestei masini. in legatura cu pretul noului mondeo, m-am interesat si va fi intre 22000 si 30000 de euro, in functie de motorizari sau dotari, iar garantia este de 4 ani, fara limita de kilometri. pretul nu e foarte mare dar nici mic nu este. cred ca este asemanator cu cel de la noul passat, dar care 2 ani garantie.
    0 0
  • ww touran 2.0 fsi
    detinator
    sal, fordu asta e un boboc de masina, va veti trezi k nare nimic nou fata de celalte masini, incercati masina pe care o detin eu, si poi mai comentati alte masini. bye bye
    0 0
  • pret Mondeo
    Prima motorizare la noul Mondeo ajunge undeva la 19000 euro pret ddp.este o masina super,despre Ford in general am auzit numai de bine,tin sa imi iau si eu luna viitoare un Focus :)))
    0 0
  • ford focus
    .. conduc ford focus de 3 ani pe toate drumurile patriei /masina e pe firma/ are 165000 km si totul e impecabil. fordul e masina fiabila."..
    0 0
  • Stie cineva prețul?????
    0 0
  • pretul
    pretul peaca de la 15700euro(pret fara tva) pt modelul pe benzina 1.6 iar pt modelul diesel 1.8tdci si 100cp pretul pleaca de la16700euro tot fara tva deci nu are preturi intre 22000si 30000 cum zicea cineva mai sus ... eu cred ca nu se merita sa il iei cu motor sub 125 de cai pt ca masina este mare si grea si daca mai are si doar 100 de caluti o sa fie foarte foarte foarte lenta cred ca acceleratia de la 0-100 se face in 15-16 secunde pt cel mai slab motor ... insa eu cred ca merita si arata mai bine decat vw passat si toyota avensis mai ales ca este un model total nou ... numai bine sal
    0 0
  • Liu T.
    noul Ford Mondeo
    Are cineva idee despre consumul de motorina la noul Ford Mondeo 1.8tdci Ambiente 4usi? Unde este fabricat motorul?? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
    0 0
  • noul ford mondeo
    super dragut!!!! intr-adevar volum de acces in portbagaj ......f mic...in rest super ,numai cuvinte de lauda.eu imi doresc focus 1.8 tdci 115 cp, dar cine vrea o adev limuzina....mondeo e alegerea , cat despre vw...au ajun de tot rasul ca si celelalte care se fac sub ....atentia lor! felicitari ford
    0 0
  • bianca
    fordul meu
    si noi avem un ford mondeo din 2003..vrem sa-l vindem la anu viitor ca sa cumparam noul model de la ford mondeo ca e prea CRIMINAL!!!!!!!!!
    0 0
  • tot cu fordul
    am Mondeo şi sunt f. mulţumit.Noul mondeo este frumos însă finisajele nu se ridică la nivelul pe care-l pretind cei de la Ford (încuietorile la uşi). În plus, accesul la portbagaj este ridicol de mic(la sedan).Ce credeau că o să tranporte lumea , apă?!
    Sper să fie la fel de fiabil ca cel vechi.
    0 0
  • noul ford
    e frumos!!!! dar au gresit-o la spoilarul spate prea se vede tot sub el,fordurile in gen sunt masini f b dar raman la fordul meu din 2005 mi se pare mai misto --- nu stiu de ce---
    0 0
  • sergiu
    fordu mondeo
    Am aflet pretul si cred ca e prea mare pentru un ford eu as prefera sincer un Citroen C5 pentru ca pretul e asemanator
    0 0
  • Cea mai tare masina din clasa ei, clar asta!..VW Passat, Peugeot 407, Citroen C5, Renault Laguna sunt departe-departe..doar cu Honda Accord, Toyota Avensis sau Mazda 6 poate rivaliza..
    0 0
  • ford mondeo
    este clar ca este cea mai tare.felicitari ford!
    0 0
  • mondeo-avensis
    interiorul lui mondeo iti fura ochii materiale nu prea de calitate insa la avensis calitatea este clara
    0 0
  • cristi
    am mondeo din sept 2007
    super multumit sunt de masina si mai ales de consum,tinuta de drum....totullllll.....pot sa va spun ca am 20000 cu masina ce-i drept prea putin pentru a o ridica in slavi dar pana acum masina merita nota 9.5--10.Zic 9.5 pentru ca un singur lucru nu imi place la ea dar asta este nimic nu e perfect....din pricina caroseriei extrem de rigide pe drumuri cu multe denivelari sau cand vrei sa urci o bordura o auzi parca cum se torsioneaza.....dar zic deie Domnul sa fie asta singura problema...in ce sa va zic....revizii super ieftine .....eu am facut revizia la 15000 la pitesti,m-au lasat sa imi aduc uleiul(am luat castrol special de ford) si m-a mai costat la ei 350 ron(asta incluzand filtru aer,ulei, motorina si manopera---super ieftin deci).Despre masina ce sa va mai zic poate este cineva curios sa citeasca .....motorul care il am eu 1.8 tdci 125 cp M6 trage super super bine tinand cont ca masina are 1546 kg(parca).....franeaza excelent, sta super in curbe(a fost uimit chiar si un propr de bmw de 238 cp).....consuma si foarte putin daca vrei sa scoti consum bun........altceva de consum ce sa va mai zic ...mie la un drum in afara de vreo 4200 km mi-a consumat vreo 260 litri motorina si tin sa va spun ca eram 4 persoane care cantaream vreo 350 kg + portbagajul plin de genti nu prea usoare.In lini mari recomand oricui sa cumpere mondeo ....la banii astia ofera tot ce se poate oferii si merita atentie
    0 0
  • cristi
    mondeo no coment
    daca vreti sa intrebati mai multe ma gasiti pe messenger la cristi_belu81
    0 0
  • mondeo
    as vrea sa stiu cum e motorul de 2.5 de 220 cp.astept relatii.
    0 0
  • ford mondeo
    preturi
    1 0
  • toto din romanesti
    noul ford mondeo
    e belea.........imi iau si io.........:D
    0 0
  • noul ford mondeo
    noul mondeo este fff reusit,din toate punctele de vedere.detin unul inca de la lansarea s a pe piata si sunt foarte multumit de el si eu si tatal meu.la inceput imi batea gandul sa-mi iau un Mitsubishi Outlander,,ultimul tip",dar cand am vazut fordul a picat ideea cu mitsubishi-ul.ce sa spun e foarte tare masina si sunt fff multumit de ea
    0 0
  • Nexium
    Forrd Mondeo
    Din iunie 2008 mi-am luat un Ford Mondeo Titanium X 2.0 TDCI 140 cai care a facut parte din Flota Summit!Este o superbitatea e masina!Sunt supermultumit si incantat de ea!Pana sa vad noul Mondeo cochetam cu ideea de a-mi lua Toyota Avensis,Skoda Superb sau WW Passat insa dupa ce am vazut noul Mondeo si am si facut 1 drive test cu el,am stiut ca Mondeo trebuie sa-mi iau!Nici nu va inchipuiti cat de sigura si confortabila este aceasta masina si cat de usor se poate conduce!Nici nu poate exista comparatie cu alte masini!Are 1 pret destul de mare in comparatie cu celelalte modele insa va garantez ca face absolut toti banii!Cine vrea masina de ultima generatie,solida,fiabila,sigura,eleganta,etc Ford Mondeo trebuie sa isi cumpere!
    1 0
  • ford mondeo
    Din 2007 detin amanta perfecta,frumoasa,eleganta,sigura,fiabila pe nume ”Ford Mondeo” :), foarte buna din toate punctele de vedere.
    2 0
  • a murit un ford
    am F.Mondeo de 3 ani si jumatate lam luat cu167000 la bord am mai facut eu 80000 am mai bagat si eu niste injectoare pompa apa amortezoare , acum ,mergand la Timisoara intr-o panta nu pot sam-i dau seama ce sa intamplat dintro data imi ese un fum alb ca laptele in vreo 5 m se opreste si gata ,acum joja arata ca nu mai am ulei am bagat masina a 4a si o imping de la un punct ,mere vro 15 cm si stop ce inseamna sa spart un piston, ce fac schimb motorul sauce sa stricat si unde gasesc piese mai de un buzunar de criza nicu_danilov@yahoo.com
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru