Noul RCA vine cu despagubiri imense

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.10.2007
CSA a emis ordinul pentru aplicarea normelor privind politele RCA, valabile din ianuarie 2008.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a emis ordinul pentru punerea in aplicare a normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, limita de despagubire pentru pagubele materiale fiind de 150.000 de euro, in 2008, informeaza Mediafax.

Limita de despagubire pentru pagubele materiale produse intr-un accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, va ajunge in 2009 la minim 300.000 de euro. In cazul accidentelor cu vatamari corporale si decese, inclusiv prejudicii fara caracter patrimonial, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire s-a stabilit la cel putin 750.000 de euro pentru anul viitor si minim 1,5 milioane de euro pentru 2009, potrivit normelor in domeniu, care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2008.

Acestea se vor aplica si politelor de asigurare RCA emise in cursul anului 2007, dar a caror valabilitate incepe de la 1 ianuarie 2008. Asiguratorii pot incheia politele RCA la sediile principale sau secundare ale societatilor sau ale agentilor de asigurare persoane juridice, la sediile principale sau secundare ale asiguratilor ori ale potentialilor asigurati persoane juridice sau la domiciliul ori resedinta asiguratilor persoane fizice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru