O britanica a creat masina "invizibila"

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 02.05.2009
O artista britanica profita de o Skoda Felicia pentru a crea o iluzie optica prin care masina devine "invizibila".

Studenta britanica Sara Watson a realizat o lucrare care a atras imediat atentia presei internationale. Tanara de 22 de ani a facut un exemplar Skoda Felicia sa "dispara" camuflandu-l si pictandu-l astfel incat acesta sa se "piarda" in peisajul parcarii in care se afla.

Evident, lucrarea Sarei Watson poate fi apreciata dintr-un singur punct si dintr-un singur unghi. Pentru a realiza iluzia optica, britanica a avut nevoie de trei saptamani si de o masina donata de o companie locala de reciclari, care acum utilizeaza lucrarea studentei britanice pe post de reclama.

"Am experimentat intotdeauna conceptul de iluzie optica, insa am avut nevoie de o lucrare fizica pentru ca toate creatiile mele sa aiba impact. Lumea se opreste pe strada sa priveasca masina, unii lovindu-se de ea cand se apropie. Deci, experimentul a reusit", spune Sara Watson.

"Cand am vazut fotografiile, am fost convins ca era vorba de ceva creat pe computer. Daca te uiti insa mai atent observi detaliile si atentia cu care a fost desenata masina.

E incredibil", afirma Steve Jackson, patronul companiei care i-a donat masina artistei.

via | The Telegraph

Taguri: Octavia, Skoda, arta

Comentarii (5)

  • eu nu vad masina dar observ ca tipa e f draguta :D
    1 0
  • Andrei Alexandru
    Bestial :))))
    Super tare idea. Este complicat din pct de vedere optic sa camunflezi ceva, fizica permite asa ceva din vreo 10 directii dar sa spunem ca teoria este de 20 de ori mai simpla ca practica :)
    Oricum o super idee, bestiala ca realizare!
    0 0
  • he he , andrei , lasa teoriile si optica din imagine , tipa e in fa?? , am o pritena care seamana ....
    0 1
  • multumesc
    multumesc pt ca mi-ati sters comentariul! ... pt ca am avut dreptate in legatura cu modelul de skoda care este o felicia si nu octavia cum ati scris in articol initial,puteati sa ziceti macar un "mersi pt atentionare"... dar dati dovada de lipsa de profesionalism. numai de bine!!
    1 0
  • masina
    e invizibila doar dintr-un singur unghi pentru ca e pictat pe ea decorul pe care l-ar fi scuns daca masina nu era pictata cu decorul insusi si mai este vorba si de o anumita luminozitate , in alt moment al zilei ar fi vizibila sau daca ar fi o masina cu mai multe curbe si mai pronuntate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru