O noua fabrica auto la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 09.10.2007
Germanii de la Kirchhoff vor sa construiasca o fabrica de componente auto la Craiova.

Producatorul german de accesorii si subansamble auto Kirchhoff, unul dintre furnizorii grupului Ford, intentioneaza sa deschida o unitate de productie a componentelor auto in judetul Dolj, destinate uzinei auto de la Craiova, preluata recent de constructorul american.

Kirchhoff a contactat Consiliul Judeţean (CJ) Dolj si este interesata sa cumpere un teren cu o suprafata de cinci hectare in apropiere de Craiova, pe care sa construiasca fabrica, transmite Mediafax.

"La sfarsitul saptamanii trecute am purtat discutii cu reprezentantii firmei. Ne-au solicitat cinci hectare de teren pe care ar urma sa ridice o fabrica de componente pentru Ford", a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

El a mentionat ca autoritatile judetene nu au la dispozitie un teren atat de mare. "Le-am spus ca-i vom pune in legatura cu primarii din jurul Craiovei pentru a cumpara teren la pretul pietei", a adaugat Prioteasa.

Compania germana a contactat si conducerea Parcului Industrial Craiova pentru inchirierea unui teren cu o suprafata de cinci hectare.

"Firma este interesata sa inchirieze in Parcul Industrial Craiova teren liber in suprafata de cinci hectare, pentru constructia unei unitati de productie de subansamble care vor echipa masinile producatorului Ford fabricate la Craiova", se arata intr-un comunicat al Parcului.

Compania germana are activitati - productie, fonduri de investitii si joint ventures - in Europa (in special in Germania, Franta, Belgia, Elvetia, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Portugalia, Polonia, Ungaria si Cehia), America (mai ales in Mexic si Canada), Asia si China.

Comentarii (3)

  • fabrica de componente
    Deci oameni astia de la ford se respecta fac singuri tot ca firmele de renume,de fapt au un renume.Daca nu la fotbal barim la industrie pe primul loc .
    0 0
  • deminij
    ar trebui ajutati sa faca ceea ce si-au propus! nu sa spuna ca nu au pamant... nemernicii .. sa scoata pamantul din buzunare!
    0 0
  • deminij
    lol :) Pana la urma cred ca o sa se rezolve, nu-ti fa griji.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru