OFICIAL: Aston Martin a prezentat V12 Vantage Zagato

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.05.2011
Aston Martin şi Zagato au finalizat supercarul la care au lucrat împreună. Modelul va fi expus la Vila d'Este şi va concura în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Aşa cum au promis, cei de la Aston Martin şi Zagato au finalizat o ediţie specială a modelului Vantage, dedicată celebrării legendarului model DB4GT.

Botezat Aston Martin V12 Zagato, supercarul va fi expus weekendul acesta în cadrul concursului de eleganţă Villa d'Este, urmând ca mai apoi, în 25 iunie, să ia parte la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, alături de piloţii Jim Clark şi Roy Salvadori. După această campanie de promovare, cei doi parteneri vor dezvălui şi o versiune finală, de stradă, care va fi produsă într-un număr de exemplare extrem de redus.

După cum o spune şi numele, ediţia specială are la bază modelul V12 Vantage, modificat de Zagato în încercarea de a combina tradiţia şi stilul celor două branduri, precum şi designul cu tehnologia. Echipa Aston Martin care a lucrat la ediţia specială a fost condusă de Chris Porritt, omul care a coordonat şi dezvoltarea supercarului exclusivist One-77.

Proiectul celor două branduri a fost realizat din aluminiu, material care a permis o modelare liberă a formelor.

Numai spoilerul anterior a fost compus din şapte componente, unite asemeni unui puzzle pentru a crea o formă deosebită.

Sub capota supercarului britanic se va afla deja cunoscutul motor V12 de 6.0 litri, 510 cai putere şi 570 de Nm, resurse similare cu cele ale versiunii standard. Maşina a fost echipată însă cu un pachet de siguranţă pentru competiţie, care include un roll-cage, rezervor de 120 de litri, un sistem de frânare de performanţă şi un set de suspensii reglabile Multimatic DSSV. 

Comentarii (4)

  • spatele e cam Ferrari like.... ceva GT-R la mijloc, dar e frumos over all
    8 1
  • pacpac
    mai frumoasa masina nemodificata bleah corcitura de ferrai cu aston
    4 2
  • Nu e corcitura!
    Aceasta forma a spatelui e o semnatura distincta a casei Zagato,din pacate mi se pare ca se prea potriveste stilului Aston,dar cu siguranta va avea cumparatori!
    5 0
  • Rectific
    Ca "nu se prea potriveste"
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru