Oficial: De astazi, taxa auto e de trei ori mai mare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.12.2008
Ordonanta de urgenta care modifica taxa auto a intrat in vigoare de astazi. Comisia Europeana confirma insa faptul ca exista o "problema tehnica".

Episodul "taxa auto" a revenit din nou in atentie, de aceasta data cu vesti si mai proaste pentru romanii care sperau ca guvernul va ceda presiunilor.

Se pare ca ordonanta de urgenta care prevede triplarea taxei pentru automobilele second hand a fost deja publicata in Monitorul Oficial. Pe scurt, acest lucru inseamna ca taxa auto triplata a intrat deja in vigoare, mult mai devreme decat se astepta, mai precis 15 decembrie.

Documentul a intrat in vigoare in momentul publicarii sale in Monitorul Oficial. Astfel, toti cei care s-au prezentat astazi la ghiseele administratiilor financiare au aflat cu stupoare ca trebuie sa plateasca de trei ori mai mult pentru inmatricularea masinilor lor. Soferii au fost profund dezamagiti pentru ca sperau sa se incadreze in termenul de 15 decembrie anuntat de Executiv.

Ordonanta publicata ieri in Monitorul Oficial prevede si ca, incepand din 15 decembrie 2008, autovehiculele cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de cmc, inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei de poluare pana la data de 31 decembrie 2009.

Tot in Monitorul oficial de luni a fost publicata si decizia de a scuti de la plata taxei auto modelele electrice, cele care respecta normele de poluare Euro 5 si Euro 6 si hibridele.

Potrivit Mediafax, administratiile financiare au primit deja noul software de calculare a taxei auto. Acestea vor fi obligate sa calculeze taxa de poluare in termen de doua zile lucratoare de la depunerea dosarului cu actele masinii, plata urmand sa se faca la trezoreria de care apartine proprietarul autovehiculului.

Comisia Europeana a raspuns astazi guvernului roman printr-o scrisoare oficiala in care se arata ca suspendarea taxei auto pana la 31 decembrie 2009 (pentru vehiculele cu motoare sub 2000 de cmc inmatriculate pentru prima data in spatiul UE) ar trebui aplicata si modelelor cu Euro 4 care au mai fost rulate in Uniunea Europeana.

Potrivit unor surse oficiale, citate de agentia Mediafax, "Comisia a considerat ca diferentierile la nivelul taxei sunt compatibile cu legislatia europeana atunci cand au la baza criterii obiective si ca in conditiile in care masinile aduse in Romania in perioada respectiva, din alte state membre UE, beneficiaza de acelasi tratament, nu se considera incalcat articolul 90 din Tratatul CE cu privire la principiul nediscriminarii.

Totusi, in raspunsul acordat autoritatilor romane, CE a subliniat si existenta unei «probleme tehnice». Astfel, Comisia a aratat ca masinile uzate inregistrate oriunde in spatiul UE in timpul perioadei stabilite (decembrie 2008-decembrie 2009) si care indeplinesc cele doua criterii ar trebui sa beneficieze de aceeasi scutire cand sunt aduse in Romania dupa expirarea perioadei pentru care a fost acordata scutirea".

via | Mediafax

Comentarii (73)

  • Greseala
    Ati gresit putin...taxa se aplica de IERI! Asa scria peste tot la finante, si cei care au depus ieri dosarul pt calcularea taxei, azi au primit suma triplata, fata de cat era normal.
    0 0
  • taxa
    Ordonanta publicata ieri in Monitorul Oficial prevede si ca, incepand din 15 decembrie 2008, autovehiculele cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de cmc, inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei de poluare pana la data de 31 decembrie 2009. Pai înseamnă ca orice maşina adusa in tara second sub 2000 cm3 nu se plăteşte taxa/? sau?
    0 0
  • mda..
    ba da se plateste...dar asha le place lor...jurnalistilor si celorlalti din conducere..tzaranu ala de taricianu de exemplu...sa induca lumea in erroare.....se refereau la masinile noi euro 4...care au fost fabricate in perioada aia...oricum ar fi TARICEANU tot gunoi e........JOS CU EL SI CU COMUNISMU DIN ROMANIA........ toti asteapta ink o REVOLUTIE rusine sa va fie GUNOAIELOR
    0 0
  • Fu...-le taxa lor...
    Ori au frecat-o ori nu, baga-o-si-ar in c...r... F...i ceapa lui de Tariceanu si k...m-as pe citroenurile alea a lui, intrar'ar in primul copac... :))
    0 0
  • taxa auto
    sambata la miting vom vedea
    0 0
  • noul e clase
    poze
    http://carscoop.blogspot.com/2008/12/2010-mercedes-e-class-appears-early.html
    0 0
  • taxa auto
    este bataie de joc!nu se poate asa ceva!trebuie ca toti romanii sa iasa in starda indiferent dak sunt sau nu propietari de masini second-hand!
    0 0
  • taxa asta
    Prima taxa de poluare a fost cea mai eficienta si cea mai bine gandita, cea pe care Comisia Europeana n-a agreat-o, dar care a avut efectele cele mai bune ptr Romania - era mult prea scump sa inmatriculezi o geoarsa sh, lumea cumpara masini nu mai jos de euro 3 si era stimulata cumpararea de masini noi autohtone. Cu noua taxa e foarte scump ptr toate second-hand-urile, fie ele euro 1 sau 4, ceea ce nu-i logic. Macar nu e taxa ptr cele noi, ceea ce, chiar este un lucru foarte bun si corect.
    0 0
  • Anonymus
    Foarte bine
    Mi se pare foarte bine ca s-a triplat taxa auto (taxa de poluare sau cum se mai numeste ea) pentru masinile second-hand, si ca s-a scos pt cele noi.
    Pana acuma era total aiurea sa platesti pt o masina noua (care polueaza mai putin sau deloc) mai mult decat pentru o masina veche (care polueaza exagerat), din moment ce plateai o taxa de poluare.
    Prin sistemul de taxa, care a fost pana acum, se incuraja importul de masini second-hand, si tara noastra se umplea de vechiturile vest europenilor, de aici inainte sa speram ca vom vedea cat mai multe masini noi pe strazi.
    0 0
  • o idee
    Pot sa mareasca taxa inca de 10 ori si tot nu conteaza. Parerea mea este ca tot ei pierd . Cei mai multi care cumpara o masina din afara , stiind ca nu e rentabil sa o inmatriculezi la noi , se duc in Bulgaria sau Ungaria sau Moldova, si o inmatriculeaza acolo , unde ii costa mult mai putin . Asa ca sa fim seriosi , statul tot ce a facut e sa isi reduca singur veniturile si sa incurajeze inmatricularea in afara (care stiti si voi cate probleme genereaza pentru noi ceilalti- de ex sa te buseasca unu cu masina de bulgaria ).
    0 0
  • Fiind economie de piata, ar trebuii sa lase piata in pace ca se regleaza singura. Daca nu ar exista nici o taxa, atunci omul si-ar aduce masina cat mai noua fara sa mai fie nevoit sa faca economii pentru taxa. Adica ce vreau sa spun e foarte simplu. Omul sarac nu e neaparat prost si nu-si cumpara Euro 2 daca are bani de Euro 3. Si ca orice criza si asta o sa genereze specula si o sa prospere altii, nu statul roman: http://www.inmatricularibulgaria.ro/?p=30

    Oare e mai rau sa circule un "harb" Euro2 decat o splendoare de Dacia 1300 din `80 sau o Lada cam din aceeasi perioada? Chiar asa de orbi ne place sa fim si sa ne dam mai catolici decat papa cand e vorba de mediu?
    0 0
  • coruptie institutionalizata
    Prima varianta a fost, dpdv national, corecta, chiar daca nivelul taxei era discutabil. Au fost stimulati insa corespunzator manipulatorii din presa ca sa nu apara pierderi serioase la unii importatori de labuta2. Intregul circ si toate etapele prin care a trecut legislatia nu dovedesc decat schimbarea centrului de putere in domeniu. Fara nici o legatura cu TARA.
    0 0
  • Dr Felix
    TARICEANU MULTUMIM!!!!
    Suntem o tara originala, nu-i asa?!
    0 0
  • sailor66
    taxe
    l-ati votat...inghititi in sec acum!! a dat spaga electorala inainte de 30 noiembrie iar acum trebuie sa puna banii la loc! si de unde? de la el? nuuuuuu...de la fraierii de romani!!! dati-i foc la afacere ca sa-l doara si pe el la buzunar!! si da doamne alegeri anticipate sa nu mai vedem picior de taricean sau vosganian prin parlament sau pe culoarele palatului victoria...in vecii vecilor...AMIN!!!!
    0 0
  • Robert
    numai la noi asa ceva
    e imposibil asa ceva, asa se intampla cand un taran din Teleorman (Tariceanu) ajunge la putere, face tot posibilul sa ne scoata in strada, ordonanta de urgenta este o minciuna, este ilegala, si in acelasi timp imorala intr o tara democratica!
    0 0
  • isi bat joc de noi inca odata !!!!!
    Tot ce a facut tariceanu cu aceasta noua taxa a fost sa si bata joc de romanii (inca odata) care vroiau sa si ia o masina mai buna decat rabla de dacie de 20 si ceva de ani, care polueaza de nui adevarat, iar de siguranta omului in dacie sa nu mai vorbim, orice masina de dincolo adusa in romania e mai buna decat dacia veche si poate chiar si decat loganul, se tot se tot zice sa se cumpere logan sau sasndero insa cei de la dacia fac jaff la drumul mare la 7000 euro nu ai nici macar servodirectie numai abs si airbag sofer, deci cum ii pasa la statul roman de populatia tarii ???
    nicicum is bat joc de noi si daca nu protestam impotriva lor ne meritam soarta sau mai simplu fratilor hai sa plecam din tara asta .....
    sa puna o taxa anuala de poluare la toate masinili din romania asta ar mai lispi !!!! pt ca oricum vor sa faca sa mergem cu masinile la RAR ANUAL !!! cica sa avem grija de mediu !!!!
    JOS TARICEANU SI PNL !!!!!
    0 0
  • taxa
    si cand ma gandesc ca ieri mi-am scos actele de la rar......sa nu-l injuri pe tariceanu?........oare ce e de facut?
    0 0
  • Legi date de incompetenti si de mafioti
    Salutare,

    Eu am o situatie foarte tare si poat esunt si altii in aceeasi situatie.
    Am cumparat masina VW Passat 2008 de la o reprezentanta din Germania si a avut 50Km (a fost in showroom). Masina a fost inmatriculata de reprezentanta sa-i creasca cota.Am facut RAR la noi si acum cand sa platesc taxa surpriza ar trebui cred ca platesc vreo 1300Euro.Masina are Euro 4, Filtru de particole si acum are 1700km(drumul din germania). Cu ce polueaza mai mult decat un JEG DE LOGAN, CITROEN, ETC. care e luat din tara condusa de MAFIOTI?
    Am luat credit sa o pot cumpara si acum nu o pot inscrie deoarece nu mai am diferenta de 900Euro.
    Deci asta e legea si singura solutie este sa-i dau in judecata pentru discriminare deoarece e o lege care se aplica diferentiat si o sa cer si daune morale fiinca nu am putu sa beneficiez de masian cat timp ma judec cu ei.
    Ii felicit pe tori cei care au ales sa plece din aceasta tara de CACAT.
    0 0
  • simona
    o lege bagata pe gat in stil "democratic"
    eu ma simt foarte vulnerabila intr-o tara in care hotarasc pentru mine oameni care se gandesc doar la ei. nu e corect ca in tara ta sa fi somat in stil camataresc sa platesti o taxa. ok, e o lege, toti trebuie sa o respectam. insa atunci cand achizitionezi o masina, faci un calcul ca tot omul in care incluzi si taxele care se percep de stat...normal. Si dupa ce ai facut toate calculele si te-ai scobit de toti banii astia de pe undeva, vine statul si-ti spune...bai, esti un fraier, io am chef acuma sa-mi dai de 3 ori mai mult. lucrul asta nu mi se pare ok. mai ales ca, tot din vina institutiilor statului nu au putut fi facute demersurile atunci cand masina a fost adusa. rar-ul te programeaza dupa cel putin 2 luni. si uite asa...contribuabilii trebuie sa inghita toate prostiile pe care le debiteaza statul...dar ne supunem oricat de revoltati am fi. ceea ce ma deranjeaza cel mai tare e ca nu dau ei nici macar doi bani pe mediu (desi eu trebuie sa scot din buzunar o suma mult multiplicata si exprimata in euro) ... MACAR de ar fi acesta motivul hotiei, dar cu amaraciune recunoastem cu totii ca nu e.
    0 0
  • taxa
    cred ca singura varianta este sa ne ducem cu toate masinile in Bucuresti , sa vada cam citi sintem .
    0 0
  • Flavius
    Frumoasa Romanie
    este incredibil ce se intampla in tara asta si mai incredibil suntem noi romanii care stam ca prostii si suportam absolut tot ce ne baga ei pe gat. Daca nu iesim noi in strada si ne facem dreptate atunci asa o sa arate viata romanului ca si in momentul de fata (taxe incorecte, salarii mici si multa bataie de joc din partea cdelor alesi de noi). Pur si simplu iesit in strada si inlaturati de la conducere toti cei care nu merita sa fie acolo.
    Oricum o sa se intample ceva deoarece eu cred ca Romanul nu mai rezista mult...pur si simplu nu mai are cum si cu ce sa reziste.
    Dumnezeu sa va ierte ,,draga conducere'' si sa ne ierte ptr ce o sa patiti.Amin
    0 0
  • Satul de prosti
    Gata idiotilor
    Eu am Citroen adus de afara si numai eu stiu cat am platit si inca platesc pentru el. Din cauza asta m-am saturat de tot felul de idioti care injura Citroen-ul. Mai cretinilor, ce aveti cu masina, ce aveti cu marca? Injurati-l pe Tariceanu, Guvernul, pe Basescu, UE, planeta Marte sau Calea Lactee dar nu mai injurati masina. Vedeam un cretinoid care dorea ca Citroen-urile sa intre in copac. Intra in copac tu, mai boule, cu caruta ta de 2 lei si cu fata aia a ta de oligofren. Masina nu v-a facut nimic, niciunuia din voi. Asa ca lasati-o in pace. Pace tuturor. Mai putin cretinilor.
    0 0
  • MadMax
    Niste timpiti
    Am un bmw320d din 99 adus de 3 luni din austria.are filtru de particule (pe care sper sa-l recunoasca RAR).Din start am putut sa-mi fac programare la RAR pt 23 decembrie.Masina e adusa de 3 luni.Unde e vina mea...eu am programare cu taxa veche si e problema lor sa imi faca RAR cat mai repede.3 luni pt RAR?sa nu mai vb de cei care erau programati inainte de 15 decembrie si nu au apucat RAR si acum o sa fie probabil dupa 15.Ma gandeam cu diferenta de 1400E sa platesc un avocat sa-i dau in judecata chiar si asa de "for fun".Adica stau cu masina 3 luni in tara pt ca ei sunt ratati si acum imi spun ca trebuie sa platesc 2100E.AJung cu masina la 9000E.Si de banii astia sa iau logan?fuck it.Oricum arata, merge si polueaza mai putin BMW-ul de 9 ani."Ar trebui sa fie batuti de mici cu bata fara numar".
    0 0
  • Mihaitza
    MITING
    CEL MAI BINE, cum zicea si colegul nucu, SA VENIM TOTI IN BUCURESTI SA LE ARATAM CAM CATI SUNTEM SI SA PROTESTAM IMPOTRIVA HOTIEI GUVERNANTILOR!
    NE VEDEM LA MITING!!!
    0 0
  • CRISTI13
    CITITI SI VOI O STIRE RECENTA,ASTA-I VECHE!
    Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme DINTR-O GREŞEALĂ

    După câteva ore de confuzie, privind intrarea în vigoare a noii taxe auto cu o săptămână mai devreme, au apărut şi explicaţiile. Din textul publicat, luni, în Monitorul Oficial lipseşte data la care intră în vigoare noua modalitate de calcul a taxei, dar şi tipul de autovehicule exceptate de la plată. Adică cele mai importante detalii.

    Deocamdată nu se ştie cine este de vină pentru această gafă. Ministerul de Finanţe spune că iniţiatorul, de data aceasta, a fost Ministerul Mediului. Mediul se dezvinovăţeşte şi aruncă vina pe Guvern, care a trimis un text greşit spre Monitorul Oficial.

    Cert este că Executivul deja a transmis Monitorului o erată pentru a fi publicată cât mai repede în Monitorul Oficial. Erata va cuprinde termenul corect de la care se va aplica Ordonanţa, respectiv de luni, 15 decembrie.

    Totodată, Guvernul va modifica şi articolul II în sensul în care va introduce tipul de autovehicule exceptate de la plata taxei, respectiv EURO 4 . În acest moment, potrivit Ordonanţei deja publicate, pentru toate autovehiculele - şi cele noi şi cele vechi - a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2000 de centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima oară în România sau în oricare alt stat membru UE nu se plăteşte nicio taxă.

    Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au declarat că toţi cei care au plătit noua taxă, în cursul zilelor de luni sau marţi, vor primi banii înapoi.
    0 0
  • VALENTIN
    RE: Andy
    S-ar parea ca are dreptate ANDY si intradevar din cauza unu singur cuvant s-ar parea ca taxa nu se va mai plati pentru orice masina noua sau veche cu capacite cilindrica sub 2000 cmc!!!!! Super tare: TARICEANU = multa ****ueeeeeeee si lu curva aia de nevasta-ta!!
    0 0
  • taxa auto
    noi sintem romani´´cu gomora de clasa politica care ne extorsioneaza cu legi¨
    0 0
  • Sambata MITING
    SAMBATA 13 DEC 2008 ORELE 10-11 INTALNIRE SIORGANIZARE,PIATA VICTORIEI--B-DUL KISSELEFF,ORELE 11-13 DESFASURARE.E UN PROTEST AUTORIZAT http://forum.hotnews.ro/index.php?s=6a83c1c56fd7ebbe942621729e42a267&showforum=35
    0 0
  • Bogdan
    Taxa ok pt cazane
    O granada de cazane cu numere de jermania pe strazi ,multi dintre posesorii de huidume seria 5 ; a6 ; a8 ; etc sunt nieste basinosi ,satu in gasoniere de mama lor dar cu BMW-ul sub geam penibili.Un matiz le sta in gat, logan deja e de pork nu se pot injosi in asa hal.Daca vor avione ..noi tata..si bravo lor.Plin de seconduri la haine , la masini , la tramvaie , autobuze la tot ,o groapa de gunoi a UE si ghici din ce cauza ? pt ca sunt bombalai care sa le cumpere. Aplauze pentru crema soferilor care prin procedee complexe de raport calitate pret ,ajung la concluzia sa isi cumpere un WV ; BMW; Audi etc second-hand.
    0 0
  • pentru cele noi si cele secand cu euro 4 se scoate taxa :))
    0 0
  • circotasul auto
    Taxa anti bijnita
    Numarul mare de persoane fizice care aduc cazane este motivul aplicarii taxei. Sper ca MITINGUL bijnitarilor care aduc "masini de la jermania , mincateasi " sa fie un esec.
    0 0
  • simona
    totul este democratic
    nu stiu daca un miting va rezolva problema. nu stiu daca aceasta e solutia. insa normal ar fi ca acesti oameni sa se poarte omeneste si sa realizeze ca din vina institutiilor statului care sunt depasite (rar-ul nu face fata solicitarilor dar nu face nimeni nimic in acest sens) nu se pot inmatricula masinile. deci tot din vina lor sau poate tocmai pentru ca sunt asa multi pe care i-ar pune intr-o situatie fara iesire se grabesc sa implementeze ca niste romani lacomi o lege. ne miram ca suntem in urma cu vreo 10 ani fata de alte tari...normal daca la nivel de conducere suntem 0. eu una daca as fi stiut din start care sunt conditiile impuse de guvern as fi avut libertatea sa aleg si poate as fi facut altfel. acum nu pot face nimic: am masina, trebuie sa o inmatriculez, iar taxa calculata dupa noile reguli este de 7000 euro aproximativ. eu cred ca in aceste conditii, daca le-as fi cunoscut, as fi reevaluat toata situatia. voi nu? practic statul ma obliga sa platesc o suma pentru care nu pot hotari. foarte democratic, nu?
    0 0
  • Protest
    http://taxa-auto.forumer.ro/taxa-auto-f1/oficial-pentru-forumisti-data-si-ora-desfasurarii-meetingului-t72-195.htm
    0 0
  • Discriminare!!
    Nu este numai mitingul bijnitarilor, desi ar avea de castigat recunosc.Mi se pare anormal sa imi bage pe gat niste troace si harburi noi si chiar m-am ambitionat sa nu imi cumpar nimic din ce mi se ofera(Dacia,Renault,Citroen).

    P.S
    Ne vedem pe 13 la ora 10
    0 0
  • tot e bine
    bulgaria..bulgaria
    0 0
  • ILEGAL
    Ordonanta privind noua taxa este ilegala conform Constitutiei si a Legii n. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului: Constitutia Romaniei, art. 110: “ARTICOLUL 110 (1) Guvernul î?i exercit? mandatul pân? la data valid?rii alegerilor parlamentare generale.” Asta intamplandu-se saptamana trecuta. (2) Guvernul este demis la data retragerii de c?tre Parlament a încrederii acordate sau dac? primul-ministru se afl? în una dintre situa?iile prev?zute la articolul 106, cu excep?ia revoc?rii, ori este în imposibilitatea de a-?i exercita atribu?iile mai mult de 45 de zile. (4) Guvernul al c?rui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) ?i (2) îndepline?te numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pân? la depunerea jur?mântului de membrii noului Guvern. ” Legea nr. 90/2001 Art. 26: alin. 3: “(3) In cazul incetarii mandatului sau, in conditiile prevazute de Constitutie, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Guvernul continua sa indeplineasca numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fara a promova politici noi. In aceasta perioada Guvernul nu poate emite ordonante si nu poate initia proiecte de lege.”
    ESTE ILEGAL CE SE PETRECE!
    0 0
  • Bogdan
    pt gigi
    Man nu iti baga nimeni pe gat dacia ctroen sau renault...ai malai iati mercedes nou , audi sau ce vrei tu taxa tot O este.Iar legat de "ambitia" ta ,mie mi se pare cel putin prosteasca.Decat sa te ambitionezi in kestii de genu mai bine te-ai ambitiona si ai face ceva / implica in ceva constructiv, nu numai huiduieli ,jos guvernu si alte asemenea.Iar legat de sh-uri mi se pare normala taxa si trebuia implementata cu ani in urma nu acum cand nu mai ai loc de sh-uri.Ai bani iati ceva nou , mertz,bmw sau ce iti place tie, daca nu ..ia-ti ceva "ca pentru tine" mai modest si mai lasati impresiile astea de oameni cu bani, coboara din BMW cu ditamai lanturile la gat si isi pune gaz de 30Ron ...penibililor.
    0 0
  • pt Bogdan
    Nu e vorba de cei cu bani.Aici sufera cei fara bani,care muncesc pe 700-800 ron si nu-si permit masini noi.In plus ai vazut ca nu se mai dau credite,...deci alta alternativa nu aveau.Sunt multi la protest care nu au masini de inscris,dar s-au saturat de ipocrizia lui Tariceanu si a acolitilor lui.Crezi ca protejeaza muncitorii?Aiurea.Daca vrei mai multe despre Dacia,iti dau detalii.Stroe e dealer local si la el se fac toate reviziile,mai este si membru APIA,ca si Tariceanu.Nu sunt cam multe coincidente?Sunt multe ilegalitati.In rest ai dreptate cu cei ce coboara din BMW,...
    0 0
  • Tzeapaaaaaaa
    Daca nu stiti cum se cheama faza cu decalarea de la 15 la 10, se cheama tzeapa. Ce va mai mirati ?!!! Nu cunoasteti fenomenul de care va loviti in fiecare zi ? Nu asta fac toti cei care au posibilitatea sa inventeze noi si noi taxe, amenzi, penalitati, si alte de astea ???
    0 0
  • pt sunshine64sm
    A fost trimis ordin de la Bucuresti,la toate autoritatile financiare sa nu se mai incaseze taxa.De luni s-a rimis taxa.Va spun sigur,de la cineva din min finantelor.
    0 0
  • Pt. Bogdan
    Pai nu am bani de masina noua, am mai subtire ca i-am spus lu' tata sa faca afaceri cu statu si i-a fost frica.Acum sustineam si eu tare ca taxa trebuie impusa ca ne-am saturat de rable.In ultima vreme am mers cu ceva masini SH AUDI A4, Honda Accord,Octavia2 cam 2005-2006 nu mai stiu exact pe la 60000 km alta clasa alta masina,cine sustine ca ce daca am logan tusesc sincer cand m-am dat jos parca ma apuca tusea :D


    P.S
    Audi avea cam 170 cai-quattro e fantastica masina
    Si nu mi-as lua masina "scumpa" ca sa ma vada dusmanii(pt. ca nu am) sau vecinii(dastiam am ca stau la bloc)
    Cred ca statu ar trebui sa faca ceva pentru noi nu sa ne jefuiasca din acest motiv suntem unde suntem si avem faima nu au facut nimic pentru noi.
    0 0
  • Tariceanu
    Cine este Tariceanu? Cititi aici profilul lui profesional:

    EXPERIENTA PROFESIONALA
    · Preşedinte de Onoare, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), din 2003
    · Preşedinte, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), 2001-2003
    · Membru fondator şi Preşedinte al APIA, 1994-1997
    · Partener asociat, Automotive Trading Services, Importator oficial Citroen, din 1993


    Si aici aveti mailurile celor din APIA , LA FEL DE VINOVATI CA SI SEFUL LOR TARICEANU!!!
    BOMBARDATI CU MAILURI ACESTE ADRESE!

    Paul Badea
    pbadea@nissan-badsi.ro

    Marius Pitigoi
    marius.pitigoi@autorom.ro

    Silviu Preoteasa
    office@midocar.ro

    Ernest Popovici
    office@popovici-partners.ro

    Dorin Maier
    dorin.maier@protruck.ro

    Dan Vardie
    danvardie@autoshow.ro

    Dan Constantin Guta
    cm_honda@euroweb.ro

    George Grigorescu
    george.grigorescu@mach1.ro

    Ion Rotaru
    ionro@pcnet.ro

    JOS JEPCARII.
    0 0
  • saracu"
    jeep
    tariceanule esti un mare.....univers in felul tau!
    Acum pot sa-mi cumpar si eu un jeep de 2000 cmc benzinar pentru transportul copiilor fara sa mai cotizez 1000 euro mai ales ca s-au ieftinit si scade si benzina
    0 0
  • MadMax
    Forma
    Eu nu inteleg de ce daca ai bmw trebuie sa ai si lanturi si figuri.Ideea care se dezbate aici e alta dupa cum vad eu.Eu mi-am luat bmw pt ca mi s-a parut o masina buna la pretul bun.Cei care cred ca iti iei bmw numai pt fite traiesc in lumea lor de bisnitari si fitosi...Oricum mi s-a parut o alegere mai buna decat loganul nou si nu pt fite ci pt pret/calitate.Iar diferenta de bani de la bmw la logan nu mi se pare mica oricat ar fi.Credit am si nu mai vreau.si nici nu cred ca mai pot lua.De ce ne legam de chestiuni de forma.Problema e ca am programare la RAR cu taxa veche.Si pe cand merg sa inmatriculez platesc de 3 ori salariul meu pe o luna.Si in zona mea e destul de bun salariul asta.Sa aplice taxa celor care vor sa aduca masini dupa data la care intra in vigoare legea, asa ar fi normal.Si dupa cum mai spunea cineva nu e vb doar de bisnitari aici,desi si ei se incadreaza.Am mai spus ca m-au programat la 2 luni.Inteleg sa protejam piata autohtona si fabricile de masini, dar nu punandu-i in fata faptului implinit pe cei care si-au luat masini de dincolo.Asta e o smecherie dupa mine sa ii usuce pe coclitii de romani de bani si sa adune in sacul bugetului.
    0 0
  • ???!!!
    In disperarea lui, Tariceanu, hiena comunista a Romaniei, a facut un cadou nesperat, prin gresala de a nu trece in art.2 din ordonanta, cuvantul "nou" sau "noi", ceea ce in conformitate cu textul explicit al ordonantei, scuteste de orice taxa autoturismele cu capacitate cilindrica de pina in 2000 cmc....INDIFERENT DE ANUL DE FABRICATIE/INMATRICULARE!
    Ce este mai important, el nu mai poate da o alta ordonanta de urgenta si nici nu mai poate modifica pe cea ulterioara! Guvernul, in urma alegerilor validate, nu mai poate emite ordonante de urgenta!


    Art. II. - Autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei de poluare pentru autovehicule, stabilita potrivit prevederilor

    ACESTA NU ESTE UN MOTIV CA SA NU IESIM IN STRADA! VOM MERGE SA-I ARATAM CINE SUNTEM!!!
    __________________
    PROTEST ANTI-TAXA TARICEANU
    13 DECEMBRIE , BUCURESTI , PIATA VICTORIEI , BD-UL KISSELEFF , ORA 10:00
    VENITI CU NOI ! UNITI SUNTEM PUTERNICI !!!
    0 0
  • C U R A J --- R O M A N I --- F I T I U N I T I
    DRAGI ROMANI, NU V-ATI SATURAT DE MINCINOSII DE POLITICIENI CARE PROFITA DE PE URMA INCREDERII NOASTRE ?
    VINE MOMENTUL SA RABUFNIM, PENTRU CA NU SE MAI POATE. NOI SUNTEM BUNI DOAR DE TAXAT SI VOTAT.
    AJUNGE CU ALIANTELE POLITICE, DOAR CA SA AJUNGA SI EI LA CIOLAN, SA MAI ROADA PUTIN DE PE NOI.

    HAIDETI IN STRADA !!!
    CURAJ
    0 0
  • un anonim
    taxa auto
    chiar ma bucur ca s-a introdus....astfel mai putine rable pe sosele....nu iti permiti una noua....si te gandesti la una sh? nici o problema cauta una noua, de calibru mai mic, dar in aceeasi bani cu care luai una sh....foarte bine ca a intervenit aceasta taxa...chiar ma bucur....iar pentru cei ce se simt ofensati, imi pare rau ca aveti o viziune ingusta...iar legat de miting:))))))) las-o moarta ca nu tine.......cine sa vina la miting ala cu BMW X5 cu motor de 3.0 Litri pe benzina, care polueaza cat 5 loganuri?:))))))))))si int-o masina mica poti sta la fel de linistit la coada in bucuresti.....MULT SUCCES CU PROTESTUL:)))))))))
    0 0
  • Mai anonimule !!!
    Mai anonimule, ideea e ca taxa se tripleaza pentru orice masina sh, chiar si una cu motor foarte mic de 2006. Deci ideea e ca trebuie sa iti cumperi masini noi de la dealerii de masini - de ex Tariceanu. Nu e vb de poluare si de masini mari sau mici. E vb de modul prin care noi, romanii, efectiv am fost trasi in capcana de ei. Ne-au determinat sa cumparam masini, ca sa aiba ei motive sa ia taxa.
    0 0
  • simona
    arata de parca asta se dorea, scoaterea banilor din buzunarele celor care nu au incotro
    tot catre anonim.
    e o taxa, ok, s-a introdus. insa implementarea ei, face din guvernanti niste hoti. e o lege si o respectam atata timp cat stim de ea. daca stiam de la bun inceput cat costa tot tambalaul atunci da, nu aveam de ce sa ne plangem. insa modul in care a fost pusa problema este revoltator. peste noapte ti se spune ca TREBUIE sa platesti de 3 ori mai mult. nu e corect oricat de larg privesti. si o privire de ansamblu (nu una ingusta) nu inseamna sa fi de acord cu toti tampitii. cum am mai spus, nu intereseaza pe nimeni din conducerea tarii mediul, crede-ma nu acesta e motivul, e doar pretextul, suna bine "taxa de mediu" si mai si scapa de uniunea europeana.
    0 0
  • taxa matii
    CEL MAI JOSNIC AUROLAC DIN ROMANIA NU SE COMPORTA ATIT DE PERFID SI TICALOS;SUB ZIMBETUL DE INCOMPETENTA SI AROGANTA SE ASCUNDE O FIARA TURBATA AFLATA IN AGONIA PIERDERII HALCII DE CARNE SINGERINDE...VAZIND CA PIERDE PRADA DIN GHEARE FIARA A INFIPT PE LA SPATE SABIA INTR-UN POPOR SATUL PESTE MASURA SA MAI INDURE DE ATITIA SI ATITIA ANI TOTI RAMOLITII CARE S-AU PERINDAT PE LA GUVERNARE!DUPA MITINGUL DE PE 13 DECEMBRIE TREBUIE CAUTAT SI FELICITAT CA SA VADA CE INSEAMNA DREPTATEA POPORULUI!
    0 0
  • care taxa auto ? sau de mediu ?
    Pentru alegeri au folosit banii publici si a trebuit sa emita in mare graba, pana nu sunt dati afara, un OUG neconstitutional care sa ne umilesca in fata intereselor personale. Vezi Petromidia, Citroen, etc. Solutia sa hotaram public desfiintarea acestor amatori care atenteaza la libera nostra alegere de a fii si de a trai. Noi ii alegem, noi ii desfiintam. Nu au dreptul sa isi bata joc de natia romanesca.
    0 0
  • Catalln
    Unde esti tu Tepes Doamne ...
    Ceva de necrezut se intampla in tara asta, vin si se milogesc dupa voturi si cand se vad cu sacii in caruta, numai ei exista.
    Ceea ce spunea Simona este corect, daca dai o lege de genu asta o formulezi in asa fel in cat sa nu ingropi jumatate de populatie in kakat. Daca tot voiai sa faci ceva cu CAP (dar ei nu au asa ceva au doar muschi ca sunt jme..) legea se aplica masinilor care vor fi aduse in tara dupa 15 dec si atunci totul era ok, dar stau ca sa fac programare la RAR cateva saptamani ca astia nu mai au locuri libere iar cand reusesc sa fac programarea este abia dupa 2 3 luni.
    Ce sa facem suntem prosti daca nu ii dam jos ca pe ceasca, insa ei trebuie sa fie omorati cu pietre sa se chinuie dobitocii.
    0 0
  • CRISTI
    Pentru cei cu sLOGAN
    Daca ai LOGAN si crezi ca nu polueaza , afla ca in 2004 loganul a fost scos cu EURO 3 dupa care ,dupa juma de an, din acte l-au scos euro 4 , deci el indeplineste EURO 3 in realitate...
    --ANTI TAXA DE POLARE !!! ! ! !--
    0 0
  • un roman
    taxa auto
    bai BOGDANE si bai ANONIMULE , voi credeti ca romanul care isi cumpara o masina sh nu isi doreste o masina noua ? nu-si cumpara una noua pentru ca nu isi permite.TARICEANU si altii ca VOI DOI care aveti bani de masini noi uitati,sau va doare in c_r,de cei foarte multi care dupa o luna de lucru se duc acasa cu 200...300 euro.
    TARICEANU ne-a amendat pe noi electoratul roman ca nu l-am ajutat sa-si pastreze postul inca 4 ani.este un arogant rautacios,un boier de vita veche care s-a razbunat pe popor ca pe o gloata de iobagi.

    scrieti-i tot ce va nascoceste mintea pe WWW.TARICEANU.RO
    0 0
  • JOS TAXA!
    FIECARE ISI IA CE VREA SI CE POATE! IDEEA E CA UN AUDI EURO2 DIN 95 ARE DE N ORI MAI MULTE DOTARI DECAT UN LOGAN DIN SEC 21! NU MA LASA TERMENII SI CONDITIILE SAITULUI SA SPUN CE GANDESC SI SIGUR PE MULTI DE AICI.
    SAMBATA LA MITING!
    0 0
  • alt roman
    Traiasca taxa
    Bravo Tariceanu, asta poate e singurul lucru bun pe care l-ai facut.
    Nu am fost la vot dar daca stiam ce are de gand ma duceam sigur sa il votez.
    Cum ar fi ca orice l..a trista care implineste 18 ani sa isi ia masina... ca de permis nu se mai pune problema????? ....accidente la greu, locuri de parcare p...., trafic , rable..... cine mai fac gat???? aurolacii carora nu le place sa munceasca si traiesc din bisnita cu masini... La munca baieti!!!!!!!
    0 0
  • anonimul2
    Forza taxa
    Vreti masini? aveti un salar de kkt? masina ar fi cea mai mare realizare din viata voastra? bancile nu va mai dau bani? nici rablele alea de acu 14 mii de ani nu vi le mai permiteti???? naspa!!!!! Cum spunea si romanul de mai sus, ar cam trebui sa va ganditi mai bine cum puteti MUNCI MAI MULT ca sa va permiteti o masina noua.
    0 0
  • Calin PT
    La revedere
    Asta e marea problema a voastra? Taxa? in curand o sa va treziti cu totii la realitate cand o sa va rupeti gatul dupa o bicicleta.
    0 0
  • catalln
    pt anonimu2
    @anonimu2 tu trebuie sa fii unul dintre parvenitii aia de teapa lu Tariceanu, sau mai rau un putoi care tacsu io trantit bolidu ca deh are de unde, face afaceri cu statu.
    Daca era lege ca pt toate masinile de lux sa platesti macar 10 15 la suta pe an din valoare ei ca deh iti permiti sa vezi acolo ce durere pe capu alora cu fitze.
    Numai ipocrit peste tot ...
    0 0
  • silviu
    a
    E greu cu astia fratilor, asta ne e soarta. eu nu mai vin in tara
    0 0
  • prostii
    majoritatea mitingistilor (din ce am vazut la tv) aveau fete de bisnitari...interesanta prezenta supermasinilor din capul coloanelor (lexus, S-clase, etc). Personal imi convine taxa. Asa cum au dreptu unii sa introduca ultimele gioarse de masini asa am dreptul eu sa nu accept rahaturile vest-europene. Punct. Probabil ca ar fi bine ca unii dintre afaceristii cu Sh sa-si caute de lucru...sau nu stiu sa faca altceva? BTW. hotararea nu este ilegala, atat timp cat nu incalca nici o prevedere EU (si dupa cat se vede vest-europenii nu zic nimic) la miting puteti vorbi in punga. Multe succesuri! PS2. exista si biciclete in caz ca sunt Sh si nu au lant il puteti pune pe cel de la gat, ochelarii fumurii din dotare ii puteti folosi cu succes in continuare sa nu va intre muste in ochi. Casca? no problemo...aveti capul tare.
    0 0
  • taxa lu...
    cand e protest in buc
    0 0
  • SUBNUTRITU
    MURIM INCET DE AI NOSTRII DRAKI KAKANDUKATORI
    NICI O PROBLEMA:DACA IN '89 LOVITURA DE STAT S-A NUMIT REVOLUTIE,IN 2008 SAU 2009,REVOLUTIA SIGUR SE VA NUMI LOVITURA DE STAT.CU CE DREPT AU VENIT LA PUTERE IN '89 DUPA REVOLUTIE?LE-AM DAT NOI VOIE ACOLO?BINEINTELES CA NU...I-AM RUGAT NOI SA NE CONDUCA?NU-MI ADUC AMINTE SA NE FI RUGAT EI PE NOI SA-I LASAM LA PUTERE.AU VENIT ABUZIV,CA EI FAC,CA EI DREG...AU FACUT,DAR PENTRU EI.SA NU VA FIE FRICA DE EI,CA LA PRIMA ABATERE,DACA VREM PUTEM SA-I FACEM SA PLECE ASA CUM AU VENIT:CU NIMIC(ASTA AU SI IN CAP:NIMIC).SE DAU MARI SI TARI,DAR EI NU UITA SI SUNT CONSTIENTI CA ASA CUM A DISPARUT CEAUSESCU,POT DISPARE SI EI.SE POATE REZOLVA CIND VOR EI.SPER SA NU INTINDA COARDA MAI MULT DE ATIT,CA SI ASA POPORUL PE CARE CICA IL CONDUC,E SARAC,BOLNAV ASUPRIT PE BANI PUTINI SI AMARIT SI S-A CAM SATURAT SA-I IMBOGATEASCA PE ALTII.SI DOAR ATIT:BOIER=PATRON.HAIDA PA,SI ODIHNA VESNICA DOMNILOR NOSTRI PREA SFINTITI HOTI CONDUCTORI.
    0 0
  • @SUBNUTRITU
    n-ai pomenit nimic de LOGAN !!!!!
    0 0
  • SUBNUTRITU
    Ce Vrei
    NICI NU E NEVOIE,DIN DOUA MOTIVE:IN PRIMUL RIND NU E VORBA DE LOGAN SI-N AL DOILEA RIND NU PLATESTI TAXA LA EL.A SI IN AL TREILEA RIND E NEINTERESANT...SARBATORI FERICITE TUTUROR..PA
    0 0
  • mandatar
    Taxa OK
    90% dintre participantii la mitingurile din tara sunt samsari care au ramas cu vechiturile pe cap.
    Trebuie bagati la puscarie pentru blocarea drumurilor si perturbarea linistii publice. De ce eu, un om care nu fac bisnita, sa stau blocat ore intregi pentru niste samsari de 2 bani, care au vazut ca sunt in gaura?
    Si baieti, duceti-va tata in bg. Va opreste cineva!?
    Bravo guvernului pentru aceasta taxa!!!!!
    0 0
  • beton
    LA PUSCARIE CU EI JOS SH
    0 0
  • Catalln
    romunul tot roman ramne
    Romanu daca s-a vazut cu sacii in caruta nu il mai intereseaza.
    Ba "desteptilor" pt voi functioneaza foarte bine aceasta zicala, am fost la miting da, am blocat E85 2 ore da, iar oamenii marea majoritate (mai putini cei ingusti la minte ca voi parvenitii sau putoi de bani gata) erau deacord cu doleantele noastre si nu sunt bisnitar, am facut imprumut in banca si platesc rate si taxe si impozite ca tot omul care stie la ce s-a inhamat insa sa dai o taxa peste noape retroactiva este o aberatie, o absurditate.
    In nesimtirea voastra o sa ajungeti sa platiti biruri mai rau ca pe timpul imperiului otoman, mai urmeaza taxa pe nevoile fiziologice si le avem pe toate, ar trebui o taxa pe prostie atunci poate s-ar rezolva ceva in tara asta.
    Din cauza asta suntem unde suntem pt ca sunt netrebnici ca voi, din cauza voastra imi este rusine ca sunt roman.
    0 0
  • romanu
    la munca
    Daca e adevarat ce spui sincer imi pare rau pentru tine Cataline, numai ca in cazul tau sunt cel mult 1% restul sunt bisnitari si poate ca si din cauza lor ti se intampla aceste lucruri. In rest am vazut cu totii cam ce fel de oameni au iesit in strada, gasiti poza lor in dictionar la cuvintele bisnitar, samsar, cocalar
    0 0
  • @Catalln
    calmeaza-te...imi pare rau pentru toti cei care trebuie sa scoata CU GREU de 3 mai mult pe nenorocita de taxa. Dar ideea de a plati de sa ti usuce buzunarele pentru o masina SH in conditiile actuale si viitoare de criza mi se pare foarte buna. In locul vostru m-as gandi de 3 la puterea N ori sa imi achiztionez o masina, chiar si noua fiind. Vin vremuri cacacioase motiv pentru care mi-a tine banii pentru hartie igienica si m-as gandi cum sa-mi mentin slujba. Majoritatea romanului are la ora asta macar o masina in familie asa ca trageti adanc aer in piept si amanati achizitiile ca nu se stie....
    0 0
  • pro taxa
    numai in RO alearga toti dupa masini de lux, ia priviti in vest cati merg cu bicicleta macar de curiozitate
    Vrei sa te numesti posesor de AUDI sau BMW? Esti liber sa dai o fuga la reprezentata si sa iti iei una NOUA! Nu iti permiti? Asta e viata, stii ca nu toti isi permit insule si barci cu motor, te intinzi cat iti e patura si gata. Iti pute in Logan, mergi taticule pe jos sau cu o rabla de 10-20 de ani pe care o sa o repari din metru in metru si o sa vezi tu cati bani scoti din buzunar pentru harbul mult visat, dar nu de-o data ci progresiv. Mergi in Bulgaria sa vezi cum au aia drumurile pline de epave si cimitire de masini si cum de-a lungul drumului sunt oprite mereu masini cu capota ridicata.....da are omu AUDI si completeaza si el din 10 in 10 km lichid de racire sau ulei? areeeeeee.
    Taxa e binevenita sa mai domoleasca ritmul inc are se umple orasul de fiare vechi pe care cine le ia nici nua re bani sa le miste decat in weekend. De ce sa iei o masina ca sa iesi cu ea pana in parc in weekend? Ia bai nene un taxi odata pe saptmana si o sa iesi al naibii de ieftin!
    In caz ca nu prea ati observat, in vest se cam merge cu bicicleta daca ai un drum mai scurt si daca nu te tin buzunarele sa cumperi si apoi sa intretii o masina...aia de ce nu sufera ca nu au seria 5 in fata blocului? Noi suntem romani si si dracu de laudarosi...cine e seful tuturor si are BMW-ul birjarit de inca 7 proprietari in fata scarii? :)
    0 0
  • mariux
    :)))))))))
    lol de lol
    :)))))
    ce imi plac romanii:
    politica, fotbal, barfe si autostiutori
    dar daca nu ar fi taxa pt euro 4? care ar fi problema?
    loganu acum cateva luni se vindea cu euro 3 si nu a deranjat nici un autostiutor ca ne otravim plamanii
    nu cred ca se pune problema de marca
    se pune problema de poluare, si sa stiti ca nu numai gazele de ies pe teava polueaza asa ca ...
    problema ar fi alta: ce s-a facut cu banii de i-am dat???!!!
    si inca ii mai dam strecurati in benzina in una in alta
    0 0
  • Catalln
    Despre corectitudine si poluare
    Daca ordonanta ar fi sunat asa: "Masinile SH ce nu au E4 intrate in tara dupa 15 decembrie vor plati taxa de X ori mai mare" nu aveam nimic impotriva, putea sa fie de 3 de 10 si de 50 de ori mai mare, DAR banii din taxa sa se foloseasca cu adevarat pt limitarea poluarii credetima ca eram printre primii care aprobam taxa dar sa lasi sa intre in tara masini si sa "manaresti" treaba cu RAR ul dupa care peste noapte trantesti o ordonanta pe care o schimbi in mai putin de 24 de ore chiar mi se pare o ABERATIE.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru