Oficial: Ford dezvaluie noul concept Kuga

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.09.2007
Ford a dezvaluit cu o saptamana inaintea salonului german primele imagini ale conceptului Kuga.

Desi a anuntat ca noul crossover compact Kuga va fi dezvelit in premiera abia la Salonul de la Frankfurt, Ford a decis sa ofere publicului primele imagini oficiale cu noul model. Noul Kuga va veni la Frankfurt sub titulatura de concept, insa Ford a anuntat ca versiunea de productie a noului model va imprumuta aproape in totalitate look-ul proaspatului crossover.

Noile linii de design Ford se regasesc si la Kuga, majoritatea fiind preluate de la conceptul Verve: spoilerul fata de forma trapezoidala, oglinzile retrovizoare si suprafata vitrata. Kuga va beneficia de jante de 19 inch si un acoperis panoramic. La interior clientii se vor bucura de un ecran de 7 inch disponibil pentru sistemul de navigatie sau camera video folosita la parcare.

Kuga a fost dezvoltat pe platforma Ford C, regasita si pe modelul C-Max si MPV-ul S-Max. Sub capota crossover-ul american va beneficia de unitati pe benzina si diesel incluzand un propulsor de 1.6 litri Duratec si un turbodiesel de 2.0 litri si dezvoltat de PSA Peugeot-Citroen.

Pe langa acestea, Kuga va beneficia si de o unitate hibrida, devenind astfel primul produs al constructorului american disponibil in Europa cu o astfel de motorizare.

O versiune de productie a conceptului Kuga este asteptata sa debuteze la mijlocul anului viitor in Europa.

Comentarii (9)

  • Un Qashqai american
    .
    0 0
  • Andrei
    Hmmm...
    Hmm... pare ok... dar sincer sa fiu cred ca toate masinile o sa arate in curand la fel... cred ca este "moda" chinezeasca de vina... :)
    Macar de l-ar fabrica in Romania...
    0 0
  • andr3i
    concept vs. serie
    Superb modelul concept. Dar pana va ajunge sa fie produs in serie vor interveni cateva "mici modificari" ca intr-un final sa arate ca o "caruta".
    Mai nou, o gramada de producatori au inceput sa se laude cu modele CONCEPT exceptionale, iar la partea de productie in serie parca le piere inspiratia.
    0 0
  • Iulian
    Vord
    Chiar daca vor vinde Volvo, Ford se pare ca va pastra designerul de la Volvo... Daca nu vedeam sigla Ford, puteam sa jur ca e un concept Volvo.
    0 0
  • Kuga
    Intr-adevar conceptele par mult mai deosebite fata de cum arata mai apoi modelul de serie. Totusi in cazul de fata se vede clar noua linie de design Ford, si daca ne uitam putin la S-Max sau la C-Max dupa face-lift, am putea sa ne asteptam ca modelul de serie sa fie aproape identic cu conceptul... cel putin eu asa trag nadejde!!
    0 0
  • Astia au remodelat Volvo XC90 si i-au zis Ford :)
    0 0
  • Noul Mondeo "turtit"
    Daca calitatea finisarii va fi ca la noul Mondeo....atunci va fi jale.
    0 0
  • ...
    Klaus cred ca ar fi mai bine ca sa fie calitatea finisarii ca la Logan .. ar fi mult mai reusit !

    Eu m-am uitat atent la un mondeo nou si mi se pare f. reusit la finisari ...da na ..fiecare cu pretentiile lui .
    0 0
  • niku ford
    finisari mondeo
    va astept in showroom la ford , puteti vedea cu ochii vostrii ca finisarile de pe noul mondeo sunt mult peste finisarile concurentei...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru