Oficial: Honda opreste dezvoltarea supercarului NSX

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.12.2008
Presedintele Honda a anuntat ca va opri dezvoltarea supercarului NSX din cauza crizei financiare tot mai accentuate.

Dupa ce a anuntat ca actuala criza financiara ii determina sa se retraga din cursele Marelui Circ, oficialii Honda revin cu o veste proasta pentru fanii brandului si pentru pasionatii auto.

In discursul sau de sfarsit de an, Takeo Fukui, presedintele Honda, a declarat ca, din motive financiare, proiectul NSX, va fi momentan amanat. Astfel, criza financiara reuseste sa ucida din fasa un supercar capabil sa ameninte suprematia actualului Nissan GT-R pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Produsa pana in 2005, vechea generatie Honda NSX a impresionant prin calitatile sale, ciclul sau de viata insumand la final 15 ani. Japonezii promiteau insa renasterea modelului intr-un mod triumfal, zvonurile anticipand peste 550 de cai sub capota viitorului NSX. Cu asemenea resurse, supercarul japonez ar fi tintit concurenti cu renume din ograda Ferrari si Porsche.

In acelasi discurs de sfarsit de an, presedintele Honda a anuntat si ca brandul de lux Acura nu va mai fi lansat pe piata japoneza, cel putin momentan.

via | ZerCustoms

Comentarii (3)

  • Razvan
    Ma **t in ea de criza !!
    Sa-i ia mama naibii cu criza lor azi si maine .. eu vroiam sa vad noul NSX !!!

    Sper sa fie doar o barfa ceva .. si pana la urma Honda vinde de rupe mai peste tot, cum sa ii afecteze criza ?
    0 0
  • nshpa
    :( japonezii stiu ei ceva...adica (virgula) criza poate deveni mai grava decat ne inchipuim noi
    0 0
  • mda....de acord cu amandoi...si eu asteptam NSX-ul cu nerabdare...insa cred ca problema nu este ca si la GM,Ford etc ca au probleme financiare, ci cred ca anticipeaza ei ca va fi mai grav, si incearca din timp sa-si reduca costurile sa evite sa ajunga si ei in pragul falimentului...o mutare, inteleapta, chair daca ne doare sa nu vedem acest supercar prea curand
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru