Oficial: Iata noua Mazda 6!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.09.2007
Automarket va prezinta in premiera nationala primele informatii si imagini oficiale cu sedanul Mazda 6.

Japonezii de la Mazda au pastrat pentru Salonul Auto de la Frankfurt ceea ce este mai bun din activitatea lor de anul acesta, prezentand noua generatie a lui Mazda 6 cu o saptamana inainte de debutul acesteia de la Frankfurt. Noul Mazda 6 va fi lansat in trei versiuni: sedan, hatchback si break.

Trebuie spus de la inceput ca noua Mazda 6 vine cu un design nou care reflecta un stil dinamic, accesibil clientilor instariti. Din fotografiile oficiale observam ca, cel putin din punct de vedere al designului, noua Mazda 6 este cu mult peste rivalii sai de pe piata nipona.

In ceea ce priveste partea tehnica, Mazda 6 impartaseste aceleeasi caracteristici cu noul Ford Mondeo, avand insa dimensiuni mai mici. De asemenea, niponii au anuntat ca vor face din generatia acesta un model mai usor decat cel prezent in acest moment pe piata. Mai putina greutate inseamna si un consum mai mic si implicit o poluare mai scazuta. Pe langa masa redusa, noua generatie Mazda 6  se va putea lauda cu performante mai bune si un interior mai spatios.

Printre dotarile standard sunt incluse farurile xenon, unitatile optice de tipul LED, cruise control sau senzori de parcare.

La interior, noua Mazda 6 ofera un sistem dual de climatizare, un buton de pornire a motorului, scaune incalzite si un performant sistem de sonorizare Bose.

Comentarii (61)

  • marius
    kool...
    e o masina mijto`... specific japonezilor care cu fiecare model nou lansat le dau de furca nemtilor :))
    0 0
  • un alt fel de 6...
    SPECTACULOS!!!
    0 0
  • numar13
    e una dintre cele maitari din clasa
    cu siguranta din punct de vedere al designului e tare. eleganta si sportiva in acelasi timp. mie mi-ar place a o astfel de bijuterie dar din pacate mai astept :)
    0 0
  • e criminala!!!!
    e criminala!!!!
    0 0
  • BogdanM
    se pare ca standardul masinilor japoneze este si va ramane Lexus.o copie ieftina la fel ca si (noua)Honda Accord!!
    0 0
  • bestialaaaaaaaaa
    super super...ramane de vazut ce motorizari ofera si cat de fiabila e
    0 0
  • NEBUNU
    lexus toata ziua
    prea mult lexus vad eu in masina asta ( IS 200 )
    0 0
  • Olimpus
    Mazda, Peugeot, BMW & Mercedes Favoritele mele
    Mazda nu e nici o copie ieftina dupa cum zicea unu pe-aici :D. Masina arata super ;) Calitate japoneza . Cred ca are si pret destul de ridicat din pacate.
    0 0
  • andrei
    marfaaa
    e marfa rau de tot si daca tot e japoneza inseamna ca nu se strica niciodata :)))))
    0 0
  • da
    Masina arata f. bine , dupa gustul meu. Astept si motorizarile.
    0 0
  • fan BMW
    superba...
    o masina extraordinara la prima vedere si chiar seamana cu lexus-ul IS dar asta nu poate fi decat de bine ;).
    0 0
  • testatoru
    bay,bay mondeo
    dupa cum arata cred ca o sa scoata repede de pe piata prealaudatul mondeo
    0 0
  • ciprian
    super tare
    super tare mazda asta. aduce un pic cu seria 5 de la BMW in lateral la linia spatelui si la pozitionarea stopurilor. super tare!
    0 0
  • pit 75
    masini si atitudini
    Masina este super OK , pacat ca Mazda nu mai face si seria 6 cu tractiune integrala cum avea 626 odata.
    Astazi, v-ati dat cu totii arama pe fata copiii. Pai daca seamana cu Lexus si BMW, inseamna ca si astia fura, nu numai chinezii, dar daca-i furt facut de japonezi inseamna ca este OK. Astea sunt parerile voastre de cacao. Sunteti penibili.
    0 0
  • FOARTE FRUMOS !
    0 0
  • razvan
    e prea tare ..
    din fata, cu bosajul aripilor fata seamana un pic cu Ford Focus (doar pe partea de aripi), in rest e absolut fenomenala si arata foarte bine (chiar nu o consider copie dupa nici un alt model), va fi un succes garantat : Mazda face masini de calitate si Ford furnizeaza tehnica de calitate -> implicit un real succes !
    0 0
  • ramdac
    dar interiorul
    superb designu exterior...chiar elegant si sportiv...dar interiorul nu mi se pare nush ce...calitatea o fi mare...dar mi se pare cam depasit deja la elegantza...si nici spotiv nu pare a fi..oricum...fainutza masina
    0 0
  • mazda6
    e o masina reusita care atrage priviri lemai rau ca o femeie :)
    0 0
  • florin
    Super tare,invidia este mare
    Masina este super tare si sunt convins ca este foarte fiabila ca nu degeaba cei de la Mazda dau 6 ani garantie.Pacat ca sunt foarte multi carcotasi invidiosi care sigur nu-si pot permite o asemenea bijuterie.INVIDIA :)
    0 0
  • senzational
    Arata incredibil de frumos. Sper sa arate la fel de bine si in realitate....
    Asa a zis toata lumea cand a aparut noul mondeo... si cand l-am vazut pe strada.hmmmmmmm
    partea din spate a fordului e groaznic de urata..
    0 0
  • Laudabil efortul
    Sunt un admirator al masinilor germane dar Mazda 6 daca va avea si un pret "corect" mai ca ma face sa ma gandesc serios sa-o cumpar.
    Astept reactia nemtilor...
    0 0
  • Doamne ce masina!!!
    Absolut FANTASTICA! Vecina mea are o Mazda 6 din 2005 care este superba si m-a facut sa nu dorm multe nopti dupa ce m-a dus odata la servici,dar acest model nou este fenomenal.
    nota 10+ ,in clasa ei este cea mai tare,parerea mea
    0 0
  • mda..
    Eu unul sunt mare fan Mazda, implicat Mazda 6, aveam in vedere sa imi cumpar o Mazda 6 in anul care urma, modelul actual care mi se pare foarte reusit, model care a iesit in primele topuri la fiabiliate in clasamentul catorva publicatii auto vreo 3 ani la rand. Mi se pare o masina de muritor, nu fitza, ci finete, masina cu gust doar pretul un pic umflat, asta si din cauza ca Mazda in Europa nu are asa mare segment de piata cum are in Asia si America. In fine, masina asta mi se pare super, eu luat platforma tehnica de la Ford, "mai marii", platforma Mondeo banuiesc, nu sunt 100% sigur, dar design-ul e cu totul altul. Or fi colaborand ei de multi ani, dar nu am auzit de Mazda sa dea gres la masini, Ford mai da, dar Mazda nu cred. Ce ma deranjeaza, in Romania reteaua de dealeri nu e asa bine dezvoltata, dar asta nu e un impediment sa cumperi masina. Ma gandeam si la o Mazda 6 second daca nu ma voi incadra in buget pentru una nou complet echipata. Dar noul model imi da de gandit deja. Pana atunci ramane sa caut oferta cea mai buna. Stima!
    0 0
  • frumos...
    chiar m au impresionat japonezii cu acest model...superb design...mai ales partea frontala...sincer merita...masina de om normal...
    0 0
  • mazda
    E copie fidela dupa Logan :)) aviz "cunoscatorilor" care spun ca "seamana Lexus, BMW, Ford.......".
    0 0
  • Mazda in Germania
    Cu toate ca masinile nemtesti au un renume fantastic, Mazda si Toyota sunt nr 1 in Germania in ceea ce priveste raport calitate/pret, fiabilitate si sa nu uitam ca in lista asta care apare anual si facuta de nemti(!) este masina pe care te poti baza pe locul intai! adica cele mai putine probleme tehnice si asta de cativa ani buni!Nu ca n-ar fi bune masinile nemtesti, dar nu mai ofera decat numele si o calitate buna la un pret paracosmic. Preturi care dupa parerea mea includ primele cateva zeci de mii doar ptr emblema de pe radiator. Japonezele au fost deja de cativa ani buni concurenti periculosi ptr nemti - asta chiar ei o spun in presa de specialitate. Si vor fi in continuare, ofera tehnologie avansata, pret accesibil, si sa nu uitam ca atunci cand iei din germania o japoneza noua cu aproape toate optiunile incluse, la un BMW sau Mertz, si chiar si la VW tre sa platesti separat ptr kestii marunte care la japoneze sunt firesti si incluse in pret. Asta o spun si din experienta proprie, am avut o Mazda, un Toyota si o Honda care in afara de reviziile anuale, ulei si consumabile nu am schimbat nimic la ele, nu s-au stricat, am facut drumuri multe cu ele in Romania, chiar si in vremea cand drumurile erau mai mult gropi decat asfalt.Insa cu cele nemtesti am avut mereu probleme. Am 17 ani de cand traiesc in Germania si ma aflu la a 12-a masina, si tre sa spun ca japonezele au fost singurele care nu m-au dezamagit DELOC! Rugina=aproape zero, Motoare=fara probleme daca-i dai la timp ulei/bujii/filtru de ulei, Interior si gadgeturi=incluse in timp ce la nemti plateai in urma cu doar cativa ani pana si oglinda dreapta (nu mai vorbesc de tempomat, clima, servodirectie etc)
    Toata stima ptr Mazda, iar daca unii sustin ca copiaza, mai uitati-va atent si la cele nemtesti, de parca ei nu ar copia..Uitati-va la noul Astra de ex. Nu se vede "japoneza" in ea? Ei o numesc "inspirare" noi o numim copiere, asta e in ziua de azi, concurenta e mare, iar daca o anumita forma are priza la public, de ce nu ar face si neamtul o masina care sa se poata vinde bine? Oricum a ramas foarte putin din caracteristica fiecarei masini, nu mai e cum era pe vremeuri, cand recunosteai de la distanta o masina dupa forma sau diverse elemente caracteristice, daca in ziua de azi vezi la distanta un bot fioros nu stii daca e Astra, Mazda, sau vreo Coreeana...sa fim cinstiti.
    1 0
  • motorizari slabe.......
    design impresioant astept motorizarile ,sper sa fie si ele pe masura caroseriei... cutie de viteza jalnica cursa lunga a levieruliu,dotari standard ok.......
    0 0
  • Danutzky
    misto rau
    baietii astia fac masini din ce in ce mai frumoase
    1 0
  • nu mai incorda atata japonezele...
    Si japonezele au mai probleme la partea electrica si hai sa o spunem si pe a dreapta cate japoneze mai vezi pe strada acum din 90 si cate din ger... golf 1,2 BMW uursulet Audi 80 . Sa imi spuna cineva ce prestanta ai in japoneze... una e cand esti...made in germany
    0 0
  • Japoneze incordate
    Nu stiu ce veti tu pe sosea, dar eu care fac cateva sute de km pe zi pe autostrazile germane, vad o gramada de japoneze din anii 90, de la Tercel la Accord, Civic, 323, 626, pana la legendarul Legend si luxoasa 929 de la mazda, toate intr-o stare foarte buna pana la excelenta. Am avut si 3 Golfuri-2 si tre sa zic ca e cea mai naspa motorizare/caroserie/tehnologie pe care am avut-o pana acum, si nu doar eu ma plang de asta ci majoritatea posesorilor de Golf 2 si 3. galagioase, probleme electrice/mecanice scartie, pocnesc, zgomote infioratoare la viteza etc...Asta ca sa compar cu o japoneza din aceiasi perioada. In fine, gusturile nu se discuta, fiecare cu parerea lui, si asta e si bine asa, altfel am fi avut doar un singur model de masina pe piata...
    1 0
  • URAGANU
    japonezii intre ei
    MDA, au ajuns japonezii sa nu mai aibe inspiratie din Europa si se copiaza intre ei. Mazda asta arata izbitor de mult cu LEXUS IS. Neimpresionant deloc ! PAS
    0 1
  • Dan Andrei
    M6 :)
    intr-adevar ...seamana putin cu lexus,dar oricum e sunt super tari ambele masini,parerea mea e ca seamana cu mazda3...un fel de liliac...daca stiti reclama ;),e bestiala masina,abia astept sa o vad pe strazi,sa vedem cum se comporta
    0 0
  • mie mi se pare k din spate aduce a peugeot si din profil a bmw.. f tare in orice caz
    0 0
  • ,
    C R I M I N A L A
    0 0
  • Flavius
    Super
    Bate de departe fratiorul Mondeo.Singura problema e pretul.
    0 0
  • MAZDA CU M MARE
    este superba, o am consuma putin si alearga ca o gazela,nu semana deloc cu LEXUS.MAZDA este si v-a ramane MAZDA!!!
    1 0
  • gheorghe petrica
    vrem ceva bun, da fff bun si putzini bani..
    ce conteaza parerea noastra,ok tot ce stitzi voi faceti..ca doar bani sunt ai vostri,voi atzi investit nu? ok ce-va frumos vrem si putzini bani.. de ce? ptr ca asta inseamna concurenta nu sa aflati ce spunem noi si voi atakatzi cu preturile buzna ....ok este dragutza! ''pedro''
    0 0
  • Ce-i al japonezilor este pus deoparte!!!
    Fac masini fiabile nu gluma.
    Mentalitatea multor romani este ca masina germana este cea mai tare dar nu este chiar asa cum cred ei. Majoritatea isi aduc carute de golfuri din Germania pe la 90.000 km si mai ruleaza in romania 10.000 dupa care incepe sa-i pice cate una alta, dar este masina tare, a mers 100.000 km, excelenta masina.
    Dar, intotdeauna exista un dar, eu personal am prieteni si cunostinte cu masini japoneze si coreene care au la activ pe drumurile patriei 920.000 km si pornesc la sfert de cheie. (Cielo),
    respectiv 1.090.000 km Honda civic!!!!!!!!!!!
    1 0
  • cohut ioan
    si eu stiu!
    o Toyota Corolla cu 1.600.000 km si merge perfect!
    1 0
  • E tare
    Considerand ca o sa fie substantial mai ieftina ca Lexus IS 200, asta se numeste progres. Sper sa fie si fiabila (punctul slab pentru Mazda). Totusi, nu-mi fac griji ca n-o sa tina 15 ani, cati dintre noi vor sa pastreza o masina mai mult de 10 max?
    0 0
  • nu sunt fan mazda dar nou model 6 e super tare
    1 0
  • mazda 6
    e reusita masina dar parca seama prea mult cu Lexus
    0 0
  • urangutanul
    tot MAZDA 6
    Cine a avut vreodata o Mazda,si a condus-o mai mult de 1000 km,nu isi va mai lua alta masina!Iar daca te-ai dat in Mazda 6,te-ai maritat pe vecie cu ea!Din pacate ,citesc tot felul de comentarii e la tot felul de...cu cas la gura,care nu au tinut niciodata in mana o cheie(fixa),dar sunt mari experti in aprecieri,si fani ai masinilor germane!Vi le las voua pe toate,ca au mare staif,fratilor!
    Masina e superba,ma gandesc cum sa schimb Mazda mea 6 din 2007 cu noul model!
    1 0
  • dan c.
    beeeeelea.....
    0 0
  • ADRIANO
    LEXUS IS 220 CURAT
    Am un Lexus IS 220.Este exagerat de copiata dupa acest model de Lexus.Arata bine oricum dar cu MAZDA ai o mare problema in Romania .Cam nu prea ai dealeri si service autorizati.Cu Lexus-ul mergi la Toyota dar cu Mazda? Verificati pe site-ul MAZDA ROMANIA.
    0 0
  • urangutanul
    service facil
    Cu Mazda nu ai nicio problema nici in Romania nici altundeva.E acelasi service cu Ford!
    0 0
  • bate tot...
    cel mai mishto combi din piata...
    0 0
  • stefana
    :)
    vai deci...m-a terminat :))))))))))))) super masina...in general mazda a avut un design super dar sunt si buneeeeeeee!!
    1 0
  • Claudiu
    Incredibila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Chiar am ramas fara cuvinte, ceva extraordinar!!
    1 0
  • MAZDA
    CU SIGURANTA O REUSITA
    0 0
  • Gabriel
    Masinile japoneze, sunt MASINI JAPONEZE , SI GATA!!!
    CE MASINI NEMTESTI ?! JAFURI si teapa pe fatza, asta va ofera germanii in ziua de azi cand vine vorba de "masini"... ia uitati-va la TOYOTA, NISSAN, LEXUS ,MAZDA , si dupa sa mai mancati r..at cu masinile voastre "nemtzesti" frateee.... SE PARE CA NU STIE NIMENI VORBA AIA , CARACTERISTICA INTRE POSESORII DE TOYOTA: "AI TOYOTA? NU RIDICI CAPOTA!" JAPONEZELE SUNT ADEVARATELE MASINI FIABILE SI PERFORMANTE! MAZDA NU FACE EXCEPTIE! Va salut!
    2 0
  • Mazda 6
    Foarte frumoasa masina......si pe langa faptul ca au spart gheatza cu designul e si o masina foarte buna...
    1 0
  • george
    mazda
    plastic de kakat....forza audi
    0 1
  • mai citeste!
    draga automarket cam tot ce ai scris despre mazda e eronat!!!!! nu are nimic in comun cu ford mondeo si unele dotari dintre cele enumerate nu sunt disponibile in romania!!! unii mai zic ca bate mondeo... nu e chiar asa ca le am pe amandoua... mazda e mai sportiva dar mondeo mai spatios si mai confortabil pe 'autobahn'-urile autohtone. cat despre pret... una bine dotata 2.0 benzina vine la 24000 tti.
    0 0
  • Virgilius
    Mazda 6
    Am cumparat o Mazda 6 pe 7 Decembrie... Sunt uimit deperformantza ei... Acum cand am vazut Noua Mazda 6.. Am inlemnit.. Nu este diferentza de pretz decat de 2000.. Imi vine sa plang..DAR... Nu-mi este rushine nici cu Mazduca mea... La semafor apare cate unul nervos cu un BMW 330 si o ambaleaza sa ma intarate... Pacat ca prostovanul nu vede inscriptzia pe spate de MPS ;))
    1 0
  • Mazda 6
    Este o masina frumoasa(cu un design extraordinar),dar ramane de vazut ce motorizari au
    0 0
  • sandokan
    mazda 6
    e frumoasa atat nu face banii
    0 1
  • rico_172
    intodeauna mazda
    noul model mazda 6? superba, etc!!!!!!!!!!!
    pot sa spun ca in anii 1999 conduceam o mazda 323 in 3 usi, diesel, excelenta ca fiabilitate si rezistenta la drumurile noastre.
    azi conduc o mazda 323 din 2001, turbodiesel, fara comentarii, fata de multe masini care se afla pe piata romaneasca.
    ma gandesc sa fac un pic de efort sa o dau pe asta si sa-mi cumpar noul model, desi sincer masina asta pe care o conduc acum nu mi-a gresit cu nimic.
    daca nu ai condus o mazda nu ai cum sa-ti dai seama de caracterul acestei masini!!!!!
    2 0
  • MAZDA 6
    mazda 6 este ok ceea ce si in ISRAEL este masina nr1 privind pret calitate.si eu am avut una 323 din 2001 si am fost foarte multumit de ea.
    0 0
  • gabriela
    MAZDA
    SANTETI VARZA,COMENTATI CE NU AVETI....MAZDA E MASINA DE LUX,M6 ESTE DEFAPT O LIMUZINA,IAR DAK VA TOT PLACE SA-I SLAVITI PE NEMTI,FACETI-VA SLUGI LA EI.OK?! CONDUC DE 8ANI,TOT CE AM DE SPUS E K MAZDA6 2009 IANUARIE,ESTE MASINA CARE M-A LASAT FARA CUVINTE,FARA REPROSURI.HAI,BAFTA K NU AM CHEF DE PAREREA VOASTRA! PRIETENI DRAGI NU PLECATI URECHEA LA NECUNOSCATORI,MAZDA E MAZDA SI CU ASTA BASTA,ESTE CEA MAI TAREEEEEEEEEEEEEEEEE
    1 0
  • liviu dracu
    super
    mazda 6 e super.toti taranii si boratzii au nemtesti,ca asa e moda da daca te uit la calitate...ce stiu romanii de japoneze?un rahat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru