OFICIAL: Mercedes va construi maşini electrice pentru China

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.05.2010
Mercedes şi BYD au pus bazele constructorului Shenzen BYD Daimler New Technology, care are ca singur scop producţia de vehicule electrice pentru piaţa din China.

Mercedes a oficializat astăzi înţelegerea sa cu asiaticii de la BYD (Build Your Dreams), care presupune producţia de maşini electrice pentru piaţa chineză. Parteneriatul dintre cele două companii a dat naştere unui nou personaj în industria auto, un constructor botezat Shenzen BYD Daimler New Technology Co Ltd, în cadrul caruia participaţia este de 50% pentru ambele părţi.

Mercedes are experienţă în producţia modelelor electrice, după ce a lansat astfel de versiuni ale lui Fortwo şi A-Klasse, în timp ce BYD este liderul chinez în dezvoltarea bateriilor litiu-ion. Alianţa dintre cei doi constructori ar trebui să aducă pe piaţă un vehicul electric competitiv, cu o autonomie mare, mai devreme de doi ani.

Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, a declarat ca în acest moment Mercedes este suficient de bine poziţionat pentru a asigura o vastă mobilitate electrică pe piaţa din China. La rândul său, Wang Chuanfu, preşedintele BYD, a declarat că, împreună cu Mercedes, va căuta să aducă prima maşină electrică cât mai curând posibil.

via | autocar

Comentarii (3)

  • Mercedes
    Ce au patit astia de la Mercedes? Alianta cu Renault, Toyota si acuma o sa ajunga la un acord si cu galbejitii astia:-? Creca o sa piarda sau sunt deja in piedere de piata si se reprofileaza... in curand o sa vdm mercedes lanseaza un model low-cost!!!
    2 3
  • Flavius
    @Dorin
    Pai ce sa pateasca? Cei de la Mercedes , la fel ca orice neamt cu capu-ntre urechi , au fost pragmatici si s-au aliat cu cei ce stiu sa faca ceea ce ei nu stiu sa faca.Mertzu' face niste masini exceptionale dar e incapabil sa faca masini ieftine-vei cazul Smart care chiar daca ar fi chelit de toate accesoriile si optionalele tot ar fi sensibil mai scump decit Logan sau Symbol.Pentru asta s-au aliat cu francezii . pe de alta parte BYD este unul dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion fiind furnizor pentru Nokia , Dell si alti amarati d-astia. Mai mult , BYD nu e chir strain de ce inseamna un autoturism electric-are in plan introducerea in productia de serie la sfarsitul acestui an autoturismul electric BYD E6 care are o autonomie medie de 330 km , maxima de 400km.Asta in conditiile in care vorbim de o masina decenta :un monovolum gen Renault Espace , cu o viteza maxima de 160km/h si sub 10 sec. pt 0-100km/h
    6 0
  • flavius
    -
    Rectific-e mai mica , cam cat un 307Station Wagon. Restul e corect.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru