Oficial: Nou model Ford la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.09.2007
John Fleming a anuntat astazi la Craiova productia unui nou model Ford, despre care nu a dat alte indicatii.

John Fleming, presedintele Ford Europa, a anuntat astazi ca producatorul american va realiza un model nou la Craiova. Reprezentantii Ford prezenti la Craiova la semnarea versiunii in limba romana a contractului de vanzare a fabricii de automobile s-au declarat multumiti de echipa de conducere a uzinei de la Craiova, transmite Mediafax.

"Am avut ocazia sa discut cu conducerea fabricii si pot sa spun ca sunt foarte multumit de echipa de aici. Avem o strategie in Europa prin care dorim sa aducem persoane locale care sa ocupe functii in conducerea societatii", a declarat Fleming.

El a adaugat ca va urma o "perioada de tranzitie" a preluarii fabricii de la Craiova. "In aceasta perioada de tranzitie vom aduce insa un lider care va coordona activitatea. Vom sti ce este de facut, in aceasta perioada, si in functie de asta vom decide ce va urma", a spus Fleming.

"Nu vom sti pretul de productie al masinii decat cu foarte putin timp inainte de lansarea modelului, pentru ca sunt foarte multi factori de luat in considerare", a mai spus Fleming.

Comentarii (14)

  • nebunu
    sa faca...
    sa faca domne....
    0 0
  • Andrei
    Ford
    Eu sincer sper sa nu bage "persoane locale" in conducerea Ford... intelegeti voi de ce...
    In rest ... abia astept sa vad ce model o sa apara.
    0 0
  • Fiesta
    Si deci producerea modelului Fiesta la Craiova pare sa fi fost doar un zvon (probabil lansat intentionat). Acum sunt aproape sigur ca noul model va fi un concurent pentru Logan (cam la acelasi pret si, din pacate, la aceeasi calitate) pentru care vom fi condamnati sa suportam in continuare Sfanta Taxa (de prima inmatriculare). Amin!
    0 0
  • vicentiu
    FIESTA
    sper sa fie mai mare ca modelul actual fiesta si sa eclipseze loganul.
    0 0
  • prudentul
    @zoho
    Iar le stii pe toate ? Modelul care se va produce la Craiova va fi destinat exportului in proportie de 90%. Ford Europe are fabricile existente suprasolicitate pentru a face fata cererii de pe continent. In nici un moment Ford nu a afirmat ca va construi in special pentru piete emergente, ca a noastra, sau ca va face un model low-cost pentru est-europenii mai subtiri la portofel. Zvonul cu Fiesta este ceea ce este:un zvon. Se poate confirma in timp sau nu.

    Si ce-are a face taxa de prima inmatriculare cu asta ?
    0 0
  • @prudentul
    Nu le stiu pe toate, am doar o opinie personala.
    Ford a afirmat ca va produce la Craiova un model nou. In mod logic acesta nu va fi concurent cu Fiesta, Focus, Mondeo sau alt model existent. Mi se pare prea putin probabil ca viitorul model produs in Romania sa fie un model de clasa mare (un nou Scorpio) sau un model sport; si deci cel ma probabil va fi un model asemanator Logan, Albea, Kalos etc.

    Ce legatura are cu taxa stim cu totii, dar am sa-ti explic si tie. Cine avea pana acum cel mai mare interes pentru mentinerea taxei? Producatorul roman (Dacia, implicit Renault) si apoi importatorii. Din acest moment Ford este la fel de interesat de mentinerea taxei ca si Renault. Nu-i simplu?
    0 0
  • Andrei
    :)
    nu sunt sofer de mult timp,dar am avut ocazia sa conduc mai multe feluri de masini,printre care si Loganul nostru.Sincer sa fiu Fordul Mondeo sau Fiesta par sa fie din alta galaxie fata de masina noastra autohtona.Sunt multe greseli vizibile si palpabile la Logan,daca pot sa zic asa.La calitatea pe care o are,nu-si justifica deloc pretul.Eu as alege oricind spre exemplu Matizul (care este mult mai ieftin)in detrimentul Loganului.Imi pare rau,dar mie mi-a facut o impresie foarte proasta.Sper ca cei de la Ford sa nu concureze cu Loganul pentru ca nu este un concurent greu de depasit.Le urez tuturor mult succes,sa faca masini mai bune de care sa ne bucuram cu totii.
    0 0
  • laurro
    pt. Ford !!
    Bun venit in Romania Ford! Speram sa nu ne dezamagesti si tu. Iti dorim sa fabrici aici, cele mai bune, sigure si frumoase masini, de care sa ne bucuram si noi! Nu de alta, dar poate meritam si noi putin respect din partea fabricantilor de automobile,asa ca cetateni europeni ce suntem, reflectat prin calitatea, pretul si siguranta produselor lor ! Succes, si asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne pregatesti !
    0 0
  • daniel
    ford
    Ba expiratilor care aduceti vorba de logan in topicu asta ,voi ati auzit de calitate, fiabilitate,siguranta ,traditie.Fordu produce masini de cand romanu abia auzise de roata ,taranilor cu logan sau carutaca tot aia e.
    0 0
  • Adrian
    Ce va produce Ford in RO?
    Nu va grabiti sa acuzati. Sunt 3 variante:

    1. Noul Fiesa, care nu se va mai numi Fiesta ci Verve (ca si prototipul de la Frankfurt).Ford a spus de mult timp ca va schimba numele modelului. Deci se poate spune ca este un model nou, ata ca si conceptie, cat si ca nume.

    2. Kuga - Un model nou care-si anunta aparitia, daca nu ma insel Ford a spus ca va intra in productie la sfarsit de 2008, inceput de 2009 (ring a bell?!-atunci incepe productia, cf declaratiilor Ford, la uzinele Craiova), putin probabil, dar exista sanse si as spune chiar ca este si logic sa fie produs la Craiova - oricum trebuie sa adapteze o linie existenta de productie, de ce sa nu o faca la Craiova, impusca 2 iepuri dintr-un foc.

    3. Fiesta Sedan - asta ar fi Loganul Ford. Facut special pt piete low-cost. Putin probabil atat timp cat ei declara ca vor sa exporte 80%-90% din productie. Daca ar fi o masina pt. piete emergente vanzarea locala ar trebui sa fie undeva la 35%-40% (vezi cazul Logan unde vanzarea locala este in jur de 55%, mai aales datorita traditiei marcii pe piata din RO).

    In concluzie...eu as vota pt. Kuga, un SUV compact.
    0 0
  • Stefan
    Daniel, Daniel
    Sa traiesti, boierule!
    Nu, in viata mea nu am auzit de calitate. Nu am auzit nici de Ford, sa traiesti!
    Aflu acum de la matale si de traditie si de celelalte!
    Te rog numai sa nu dai cu biciul!

    Am si eu un parlit de Logan, ca atat am putut sa-mi iau si imi pare rau ca nu ma ridic la inaltimea dispretului tau... astept insa sa ne luminezi dumneata, boierule, pe toti nenorocitii inculti si saraci care ne-am luat o masina romaneasca. Iarta prostiei noastre, maretule...

    Uite, promit ca nu o sa parchez niciodata alaturi de masina ta adevarata, iar daca o sa te vad pe sosea in spatele meu nu o sa astept sa imi dai flesh-uri ca sa ma dau la o parte cu sfiala si teama din fata valorii matale...
    0 0
  • daniel
    daniel daniel
    Daca te desconsideri e treaba ta eu unu nu te desconsider doar ma uit la tine ca la un om inselat de aparente saracu de tine cred ca suferi mult si sti de ce ,pentru ca pretu care il platesti pe intretinerea loganului il puteai plati pe o masina deaia de da cu bliturile si erai boer .Asa esri doar un sarac cu bani (pentru ca mergi cu loganu).
    0 0
  • Stefan
    Multumesc!
    Acum ca mi-ai spus ca nu ma desconsideri iti multumesc. Inteleg ca esti altruist si te gandesti doar la cat suntem noi, ceilalti, de fraieri.

    De aceea cred ca ai putea sa lansezi un apel pe internet catre toti cei care cumpara Dacia, sa nu mai faca asta. Scrie-l si in germana, ca sunt deja vreo 20 000 de fraieri pe acolo care si-au luat asa ceva.
    0 0
  • daniel
    stefan
    daca ai un vocabular asa ales cu niste cuvinta ocolite ai putea scrie tu si ai mai fraieri cativa nemti parliti sa-si ia logan crezi ca ei au bani? creditarea si dobanda e mai mica (ex real:un neamt cand ia somaj i se face socoteala pe strictul necesar ,lumina,gaz,per persoana si atat rest se descurca
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru