Oficial: Taxa auto va scadea din 2008

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 24.09.2007
Varujan Vosganian a anuntat ca taxa auto va scadea la inceputul anului viitor, dar nu a precizat cu cat.

Autoritatile de la Bucuresti vor trimite la Bruxelles o noua scrisoare privind forma taxei de prima inmatriculare. Potrivit ultimelor informatii, incepand cu anul viitor cuantumul taxei auto va fi micsorat. Schimbarile vor avea loc in intervalul ianuarie-martie anul viitor, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Singura categorie unde taxa va ramane la fel este cea a masinilor noi. Astfel, taxa de prima inmatriculare va fi mai mica pentru masinile second-hand. Scrisoarea trimisa de Guvernul roman va include si doua studii realizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare.

In scrisoarea ce va fi transmisa la Bruxelles, oficialii romani le vor solicita expertilor Comisiei Europene sa formuleze ultimele observatii legate de taxa de prima inmatriculare, avand in vedere ca din studiile realizate de asiguratori nu rezulta diferente semnificative fata de ultima varianta a grilei prezentata de autoritatile romane.

Comentarii (85)

  • taxa
    nu cred ca nici in anul 2008 se va micsora taxa. ei propun o formula care nu difera foarte mult de cea actuala apoi iarasi se face un scandal se prelungeste si uite asa ajungem in 2009 sau poate chiar in 2010 unde taxa v-a fi micsorata dar nu semnificativ.
    0 0
  • aaa
    eu cred ca se va micsora taxa asta, dar o sa inventeze o alta taxa iar daca aduci masina din G, atunci tot acolo ajung la 4500 euro taxe pt o masina pt care ai dat 1500 euro... Romania frate ce mai vrei.
    0 0
  • arthur
    TAXA
    Asta va fi povara unor incompetenti care nu tin cont de nivelul veniturilor celor care sunt OBLIGATI sa participe la acesta hotie. Daca in Germania taxa de inmatriculare la o masina este de aprox 37 euro, la un venit mediu de 1500 (800 este ajutorul de somaj), romanii trebuie sa fie cu 2 perechi de oua si sa taxeze de 50-200 de ori mai mult la un venit de 5 ori mai mic.
    Il intreb eu pe desteptul de Vosganian, de ce pe linga faptul ca venitul mediu este care este, pentru achizitia unui autoturism prin banca nu este facilitata cu dobanzi mici, daca nu vrea jafuri de masini ca daciile din '80 de ce nu impun masini de la euro 3 in sus, de ce taxa nu e aplicabila pentru toate genurile de autovehicule si de ce in grila nu s-a tinut cont de venitul mediu pe economie.
    PD are dreptate si eu unul sunt pentru restituirea banilor si eliminarea taxei. Daca ar fi fost de bun simt, iar banii s-ar fi folosit cu cap era o treaba, dar asa ...
    Am facut si mai fac apeluri catre Comisia Europeana ... faceti si voi si bombardatii cu mailuri ... NU E POSIBIL SA AM VENITUL IN LEI SI SA FIU OBLIGAT DE STAT SA PLATESC TAXE IN EURO CALCULATE LA CURSURI STABILITE DE INCOMPETENTI.
    UNDE ESTE CONSILIUL CONCURENTEI, CAND ESTI LIMITAT LA ALEGEREA FACUTA DATORITA UNEI TAXE INSTITUITE ILEGAL ...
    ETC ETC ETC - O TARA PLINA DE GUNOAIE AUTOHTONE -STIM NOI CARE ...
    0 0
  • cumparator roman sarac
    am vazut emisiunea automobiletv de pe nationalTV de ieri. disponibila pe ........si in general concluzia este ca vor scadea taxele pentru rablele de peste 10 ani dar pentru automobilele de bun simt ca raport varsta=pret taxa va ramane cam la fel. Ne mint in fata. Avantaj Citroen-ul lui Tariceanu si Tiriac Auto.
    0 0
  • Mandatul trece, hotia merge, noi cu drag va prostim!
    Hai sa ne facem ca luam in seama UE si sa zicem ca modificam ceva la taxa.Oricum tragem de timp, trece mandatul si nu modificam nimic.Iar putinii care mai cred intoxicarea ca e o taxa utila mediului sau ca se va schimba ceva sa intrebe: din purcoiul de euro taxati citi pomi au plantat, cite strazi au fluidizat sau cite rable au casat.
    ZERO, nimic, precum respectul pe care il au fata de romani.
    0 0
  • Voi ce credeti ca se intampla daca se renunta la taxa??
    Eu cred ca o sa se umple tara de niste masini foarte obosite,parerea mea.
    Sa scoata taxa si sa se aduca doar masini EURO 4 asa da...
    0 0
  • Cand am vazut titlul am sperat ca-i vorba de impozitul auto. La 3246 cmc in 2006 am platit vreo 700.000 lei iar in 2007 am de plata 20.400.000 ! E ceva !
    0 0
  • taxa
    sunt niste imputiti toti. isi fac tot felul de facilitati doar ptr ei si firmele lor. mai vad ei voturi de la noi.
    0 0
  • taxa lu' peste
    pana la urma cum ramane cu taxa asta?scade sau nu?si daca scade,ma intereseaza ptr euro 3 de capacitate 2000 cc cam cat costa imatricularea?paote cineva sa-mi raspunda ?merci
    0 0
  • pentru papagalu de Lupascu Ste
    Taxe Auto
    Lupascule eu cred ca ei uitat ca ai fost sarac si acum faci paerte din cei bogati,dar sa nu uiti in tara ta sunt multi oameni care nu au bani ca tine sa cumpere masina cu Euro 4.Sar putea sa faci parte din filieraa acelor Mafioti care sau facut bogati prin afaceri murdare.
    0 0
  • UN BIET SOFER
    TAXE
    Ca sa poti merge cu masina in concediu o data pe an trebuie sa platesti asigurarea rca care acopera ceva deci e buna ,taxa de drum care este bagata odata in benzina a doua obligatorie ,taxa ce nu astupa gropile pentru a nu se mai rupe masina ,impozitul de la primarie care si acela nu este mic,deci ca sa mergi cu masina in concediu trebuie sa dai cam 1000 ron taxe .Deci sa tot ai masina si un salariu frumusel ca sa te poti duce in concediu o data pe an restu nu mai conteaza daca eii au si tu nu.Ai votat cu eii te-a lasat cu fundu gol ce le mai pasa grosu sta tot la eii.De unde sa mai ai bani pentru o masina noua cu 10 000 de taxe la stat,o sa platim si aerul pe care il respiram cat de curand caci apa din ploaie deja o platim.
    0 0
  • pana cind?
    Pina cind isi mai bat astia joc de noi?Vai de viata noastra!!!! RUSINE voua voi sunteti"GUNOIUL EUOPEI"
    0 0
  • girlzzz
    revoltator
    eu zic ca trebuie sa se gaseasca o modaitate sa ii presam sa scoata taxa sau sa fie una modica , si asta cat mai repede
    0 0
  • un simplu cetatean
    taxa care ne omoara
    fratiilor hadeti sa facem ceva...sa bombardam k e-amiluri kum a zis o pers mai sus....kt de pootin dar se aduna de la toti kre sunt de acord k me....nu am ajuns sa-si bata joc astia de noi....ne vad mai ''slabuti'' si de aceea fac cam c vor....macar sa incercam...;)..succes tuturor;)
    0 0
  • keith luxton
    Taxa Masina
    http://ec.europa.eu/solvit/site/index_ro.htm
    0 0
  • bogdan
    taxa
    daca o masina luata din import second hand rulata pe soselele lor si stim ce inseamna asta polueaza atat de mult ce sa mai zicem de tractoarele, camioanele masinile armatei si praful de la santierele de constructii care sunt aproape la tot pasul.chiar daca taxa auto dispare o sa apara alta taxa pentru ca de mii de ani EI au tot luat taxe iar NOI le-am tot platit. au schimbat biciul cu stiloul asta-i diferenta!
    0 0
  • iulian
    taxa
    eu mi am inmatriculat un opel astra rulat in Germania in Bulgaria si am platit total 700 euro pt toate taxele. recomand la toata lumea, nu e nici o ilegalitate in act, am asiguarare, certificat, procura, tot ce trebuie. autoritatile nu au ce sa faca. va recomand metoda
    0 0
  • marian
    am si eu un ford din 98 si nu vreau sa platesc taxa
    te rog sa-mi zici si mie cum pot sa inmatriculez fordul pe bulgaria. [ merci ]
    0 0
  • Pampon
    Taxa Auto
    Vozganian, un foarte incompetent ministru, continua sa fie in sluga la doi stapini si in ciuda bunului simt continua cu taxa de prima inmatriculare!
    Votati-l in continuare ca merita!
    0 0
  • Taxa
    Pana cand o sa mai suferim ca prostii de pe urma nelegiuitorilor astia cu taxele lor cu tot pentru ei si in defavoarea tuturor oamenilor obisnuiti. Haideti fratilor sa facem ceva, ca asa n-o sa ne mai bage nimeni in seama si ei tot ceea ce vor vor face!!! Aveti prea multi bani sa le dati la astia degeaba, in loc sa bagi in masina care iti trebuie sau s-o inmatriculezi mai ieftin???
    0 0
  • Marian
    JOS TAXA
    JOS TAXA SI JOS CU ESCROCII CARE AU INFIINTAT-O!!!
    0 0
  • jos taxa
    am studiat calculul pt euro 3 la o masina de 1900c si am constatat ca in loc de 5600lei vom plati de la anul cam 4500 lei si ce am rezolvat ,tot este mult mama lor de hoti si borfasi sunt sigur ca ei si platesc taxa asta este de jale pt tara asta noi cu venituri mici si cu taxe mari si germanii cu venituri mari si taxa de inmatriculare de 37 euro dar dac nu facem taraboi ei cred ca suntem multumiti si ne iau de fraieri
    0 0
  • rascoala
    daca tot inghitem mizeria inseamna ca ne complacem in situatie,ar trebui facute proteste...,nu vedeti ce au facut italienii,nemtii anii trecuti cand nu le-au convenit ceva de aceea traim in democratie dar daca nu facem ceva ne taxeaza si aerul car-l respiram
    0 0
  • porcii
    neste nesimtiti domne...ce sa zic la 400ron minim pe economie ce sa mai zic .....muncesc doar sa platesc taxe si facturi...e bine domne sunt cetatean din UE sunt fericit .....mama lor de hotiiii.....
    1 0
  • Adrian
    inmatriculare Bulgaria
    vreau si eu sa stiu cum ai facut sa inmatriculezi masina pe bulgaria!!! da un mail pe ady_freestyle@yahoo.com merci !!!
    0 0
  • rascoala sa sti ca ai dreptate.. sunt cu tine.. am putea trimite noi la bruxell un milion de scrisorii sai invadam cu plicuri din romania sa vada ca nu santem indiferenti de aceasta problema..daca e sa fie ceva sa demareze odata luxrurile...fuck yu parlamentu romaniei..ma beti la p... de infometati ,jigodii,insuportabili ce sunteti.in scurt timp o sa fiti impuscati bagavas ceva in gura ca nu va mai poate suporta nimeni..ne furati de sub ochii.. magarii romaniei ...in scurt timp o sa fie o mare rascoala in romania daca nu se rezolva aceasta problema.GATA nu mai merge ma!
    0 0
  • dumitru
    taxa pt gloante
    eu am o intrebare: care are un uzzi??????
    0 0
  • paul_cosmin
    o sa fie o rscoala
    Buna.Numele meu este Paul Iojan, locuiesc in Judetul Cluj-Napoca si doresc ca acest mesaj sa fie citit de un membru al comisiei europene.Referitor la taxa auto pentru masinile second din export. Am fost in Germania si mi-am cumparat o masina din anul 2000,motor de 1800cm benzina la pretul de 3900 euro(D3),la noi in tara masina mea a fost scoasa la E2 ceea ce inseamna o taxa de 3550euro,sau la anul 3400 euro dupa noul mod de a calcula taxa auto. Va anunt in numele a m-ai multor persoane:este o discriminare totala ce se intampla la noi in tara si nu m-ai acceptam lucrul acesta. In jud. Cluj sunt foarte multe masini care sunt aduse si nu se pot inmatricula din aceasta cauza.Referitor la noua taxa din 2008 care este propusa de romania:Domnul Priministru Tariceanu a spus ca Romania nu este groapa de gunoi a Europei si ca nu o sa accepte sa se aduca masini vechi in tara.Dupa noul mod de calcul al taxei auto se accepta acest lucru. Nu asta ne deranjeaza ci faptul ca la masinile E3 respectiv E2 sub 10 ani taxa o sa fie tot atat de mare.Ceea ce ne obliga sa ne aducem masini de 15-20 de ani.Atunci romania nu ar deveni o groapa de gunoi domnule tariceanu? Parlamentarii Romaniei daca ati observat incearca sa opreasca cumpararea masinilor bune de dincolo.E ceva normal ca doar au actiuni la mai multe fabrici de masini noi si le-ar scadea vanzarile.E o chestie psihologica. Si atunci de cat sa cumperi o masina E3 sau E2 la care taxa este extraordinar de mare m-ai bine iti indrepti privirea catre un logan amarat din carton de la noi. Vrem sa ni se dea dreptul sa alegem ce dorim sa ne cumparam ce dorim fara supertaxe,daca am intrat in UE dorim sa traim ca si un cetatean din UE.Vrem TAXA UNICA! Va rog sa-mi raspundeti la acest mesaj.Daca nu ajunge la un membru al comisiei europene te rog frumos orcine ai fi care citesti acest mesaj sa-l redirectionezi spre iei sau sa-mi trimiti adresa exacta de la Bruxel!! Multumesc(Iojan paul-cosmin,kx:433668, 16 08 1984 ,cluj)
    0 0
  • ManuTheMan
    Infectia Romaniei
    is cu nervii intinsi la max...ba asa nu se mai poate...Uniunea trebe sa ne salevze de jegosii astia...ar fi mai bine sincer sa preia ei tara daca sar putea :))...un fel de CONCESIONARE sa o puna pe picioare...ca e jale!!
    tot pt lupascu...omule...o masina euro 2 nu e obosita, frate...numa euro4 la tine is masini bune?...un Mercedes S Classe 2001 S320 are Euro 3, si taxa de prima inmatriculare vine 5000 de euro in p*** mea; aia e masina adevarata, chair daca are 3200cmc, are consum de 12/100 in oras...cu ardere a combustibilului mai buna ca Loganu, care-i cea mai praf masina de pe pamant. Tariceanule lovi-tear tiru cand esti pe motor!!!
    0 0
  • paul_cosmin
    rascoala
    da adresa mea paul_cosmin23 tel 0740593368 nu mai pot.. nu mai dorm noaptea bagaleas ceva in gura..dati adresa de Comisia europiana sai invadam cu mailuri
    0 0
  • taxa
    ce sa mai platim taxa?s-o ia de tot ca asa au facut toti care au intrat in uniune< dar noi in care uniune am intrat?dam bani la bulgari si le inscriem ca romanul e inventiv,si pacaliciul de TARICEANU pierde banii de taxa asta e ROMANIA fratiilor
    0 0
  • Taxa e moartea taxei
    Merge-ti si le inmatriculati in bulgaria. Eu am facut si fac. daca doriti scrieti mail la ppr200@yahoo.com si va invat.
    0 0
  • un roman
    Taxa de inmatriculare
    Haideti fratilor sa iesim in strada cu toti k asa nu se mai poate.Eu nu ii mai suport pe banditii astia imputiti.Hai sa iesim in strada,nu vedeti cat ne cred de prosti,ce dracu.
    0 0
  • paul_cosmin
    revolutie
    salut baieti! ma haideti sa incepem odata revolutia asta. spuneti cand si unde. sunt 100|100 ca o sa adunam mai multi decat e nevoie,pentru ca suntem mai multi de o gramada care ducem o viata de rahat din cauza la tariceanu si cateii lui. eu am sa fac primul pas>va rog sa intrati la mine pe mess paul_papii sa vb si sa fixam o data,sa vb intre noi..eu o sa fac rost de cateva sute de persoane de la cluj..GATA!!hai sa fixam o data.e randul nostru sa facem o surpriza! va rog frumos sa facem ceva!!va astept. paul_papii sau 0740593368
    0 0
  • razboi
    salut fratilor...ar trebui sa facem o organizatie nationala a automobilistilor romanini non-profit...pt ca nimeni nu fsace nimik in tara asta.....au vazut k tot romanu prefera sa-si aduca masini din ger si s-au pus pe noi...de ce ?pt k li se umfla buzunarele de bani.....o sa vedem in ianuarie ce se intamola......ar trebui sa facem si noi greve pe tara.....cum se fac si in alte tari....dar suntem prea comozi...asa ca mai bine haideti sa platim in continuare taxe de prostie!traiasca tariceanu cu tot neamu lui!amin!
    0 0
  • ...Va rog,
    ...cine poate sa-mi spuna in 2008 cat asi plati pt. un buz 2006 euro 4 disel - 50000 km. 2148 cm3. Acum, in 2007 am de platit 1500 E. Pacat de sistemul politic din RO...noi suntem si vom fi oricand buni europeni...etc.
    0 0
  • Miting
    Decat sa stam sa scriem pe forumuri mai bine am iesi in strada, in fata guvernului, in fata parlamentului, oriunde numai sa fim luati si noi in seama. Haideti sa cadem de aocrd cu o data in luna decembrie si sa iesim in strada. Facem anunturi peste tot in tara, pe toate forumurile si ne fixam o data si iesim in strada...ce spuneti?
    Ce spuneti de data de marti 11 decembrie 2007 ora 12 in fata guvernului? Trebuie sa fie un inceput...eu zic ca acum trebuie sa vedem cat suntem de disperati de aceste animale care ne iau peste picior si ne considera sclaviilor, haideti sa facem ceva ca asa nu se mai poate. Astept raspuns din partea voastra...adresa mea butunoiu_dorin@yahoo.com
    0 0
  • Marcel Florea
    Lumanari
    Eu nu mai comentez nimic referitor la taxa...Dar asa, ca sa aiba parte de frumoasele Sarbatori de iarna, stimabili nostrii alesi in fruntea tarii, le doresc sa isi cumpere lumanari pe banii din taxele auto!Si daca nu le ajung banii...mai am si eu de achitat o taxa auto!
    0 0
  • lumanari sa isi ia de banii nostrii!!!
    Stiti ce ma doare ....cel mai tare ....cda Taricianu nu se plimba intro dacie fie ea si loganu...sa nu mai vb de batrnika mea de 20 de ani..care abia se taraste pe plaiurile mioritice sa vada si domnia masii cum e sa ti se rupa un pivot in 90 la ora ..(nu toti avem mii de euro ca sa ne cumparam masini....eu mas multumi si cu ceva euro doi...trei...luavara dreq cu cine va votat!
    0 0
  • dan maxim
    ca la noi la nimeni
    Suntem condusi de un guvern de hoti si incompetenti care nu-si urmaresc decat propriile interese.Dar ma intreb unde au fost romanii la votul pentru referendum.A fost o sansa sa mai scapam de jegurile ordinare care se invart fara nici un rost prin parlament...Asta e fratilor ,mergem mai departe cu nenorocitii astia care ne sug de 17 ani.Am un jeg de dacie si ma tarai cum pot,nu-mi permit altceva...
    0 0
  • Europeanu
    Taxa auto
    Sunt niste dobitoci cei care au inventat-o.Dupa ce au vazut ca sunt in fata faptului implinit au spus ca e de mediu.Eu cu asemenea dobitoci nu mai votez
    0 0
  • ins bulgaria
    sunt interesat de inscrierea in bulgaria poata cineva sa imi spuna c trebuie sa fac,sau sa imi inscrie o masina?
    0721236935
    0 0
  • mikeli
    Rusine
    Vreau sa ma exprim, e asa de urat sa vad si sa citesc fel de fel de idei de capuri luminate, dar serios este o mare prostie si rusine de coruptie si nu un respect pentru oameni, voi distrugeti aceasata tara si va inbogatiti cu aceasta taxa si fel de fel de idei de corupti. voi spuneti ca nu sunteti tigani dar serios voi sinteti mai rai ca tigani dar voi trebuie sa stiti ca tigani au mai multa inima decit voi. nu vreau sa va spun mai mult dar trebuie sa intelegeti si nu faceti legi numai pentru voi ca va veni timp cind o sa raspundeti de ce faceti. 'RUSINE'ati alungat tot tineretul si o sa ramaneti voi in Romania numai oameni cu capuri luminate. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuua.
    0 0
  • o amre prostie
    Bine ca d. Tariceanu, obliga ciobanii din zona SIbiului, sa-si vinda brinza la maxim 30 km de zona unde locuiesc. Sa puna etichete cu numele si ziua in care a fost produsa si ambalata. Asa cere Uniunea. Bine ca trebuie sa electrocutam sau sa injectam porcii, pentru ca asa cere Uniunea. Dar ca Uniunea ne cere sa nu platim taxa, asta nu se poate. Asa cere Tariceanu. Prosti suntem noi, romani. Pe Ceausescu l-am omorit ca ne-a dat soia sa mincam. Acuma mincam de bunavoie. Acuma nu stim sa ne unim si sa dam jos pe cine trebuie. Lasa frate sa cistige cit poate daca suntem prosti
    0 0
  • buna
    trebuie sa va ginditi la faptul ca nu tota lume is poate permite sa cunpere o masina.eu am muncit 3 luni in strainatate sa imi eau si eu o masina si acum nu pot sa unblu cu ea.e o rusine pt noi si noi vrem sa demostram ca facem ceva dar nu facem nimica.eu cred ca ar fi mult mai bine sa avem rable de dincolo decit nimic sau daci polonia are rable dar sunt mindri ca le are.eu nu pot face nimica dar noi toti putem.
    0 0
  • sa am invete si pa mine cineva cu inmatricularea in bulgaria
    dati-mi si mie un mail pe adresa sendri_adriano@yahoo.com cum pot sa inscriu o masina in bulgaria.dati-mi nr de tel ca va sun eu merci.oare cat o sai mai suportam pe jigodiile aste care ne conduc ?taricene mancatear canceru si buba neagra de nenorocit cu citroenul tau si daciile tale
    0 0
  • micoroi sandu
    VREM DREPTATE
    DRAGI ROMANI DECE NU PUTEM SA IESIM AN STRADA SI SA PROTESTAM PANA NE SCAPAM DE TARICEANU DECE NE IA BANI NOSTRI MUNCITI SI NU NE LASA ANPACE GUNOIU DE TARICEANU DEC NU SE PUNE LA VOT TAXA AUTO
    IESTE DREPTUL NOSTRU AL CETATENILOR
    DE CAND IESTE IEL ASA DE MARE CETATEAN AL PROTECTIEI MEDIULUI
    DE CAND A AJUNS PIM MINISTRU IEL CONDUCE SI AIERUL AIERUL IESTE AL NOSTRU CETACENI PESTE 10 ANI NE VA LUA TEXE PE PENRTU CA RESPIR AIER DOBITOCU DRACULUI CU SITROIEN SI DACIA LUI
    SASI PLIMBE NEAMU SI PE CINE VREA IEL CU SITROIENU SI DACIA NU SASI UMPLE BUZUNARU SI SA NE DISTRUGA PE NOI ROMANI TREBUBE SA FACEM CEVA ORI CE ANEBUNESC NU MAI SUPORT MAFIA DIN ROMANIA IE O TARA DE CACAT SI O GROAPA PLINA DE GUNOI ...PLINA CU CANCERE DE DACII ? NU NE MAI SCAPAM OARE VREO DADA DE DACIE.....
    0 0
  • bani furati cu japca frate
    gunoaiele care polueaza romania zi de zi sunt cei de sus care sustin aceasta taxa in interesuri personale,nu pt. a ajuta tara sau pe cei cu venituri medii care nu isi permit sa cumpere o masina cu eu3 saueu2 pt. ca taxa la eu2 poate ajunge de trei ori mai mare decat val.masinii. dar ce mai vb.HOTII
    0 0
  • Nicu Galati
    o sa incaseze romania rau de tot...
    Stati calmi ca nu se termina totul asa usor...nu fac ei ce vor din romania asta totusi facem parte din UE si trebuie sa respectam niste legi...daca cretinii astia nu o sa scoata taxa auto UE-ul o sa amenteze guvernul romaniei..cu o amenda extraordinar de mare posibil cu o suma mai mare decat la cat sa incasat la prezent taxa auto..dar prostia este ca tot noi am sa suportam amenda asta ei ne ia banii din buzunar sa le dea pensionarilor ca aveau gaura la buget...sa il ia dracu pe tariceanu ca daca il vad pe strada il calc cu masina.....
    0 0
  • TAXA
    Fac foarte bine k nu o ridica.Ce trebuie sa luam noi tote vechiturile alea?taxa nu e asa de mare la masinile mai noi.Ce ne trebuie atata poluare.Nu va faceti griji k sigur nu se ridica
    0 0
  • Nicu A LBA
    salut
    Singura solutie este o REVOLUTIE ADEVARATA adica sa iesim in strada cei care avem curaj si sa ne cerem drepturile de cetatean al europei pt ca altfel raminem aceiasi LASI din totdeauna
    0 0
  • taxa
    sunt niste imputitii vor doar lor sa le fie bine de ce nu poate tot omu de rand sa aiba oi masina cat de cat buna.
    hotilor
    0 0
  • gringo
    popor de prostanaci
    AM FOST SI VOM RAMANE UN POPOR DE PROSTANACI, PLANGACIOSI,FARA COLOANA VERTICALA. TOTI SUNTEM CU
    GURA MARE IAR CAND VINE VOBA DE FAPTE .............
    MERITAM CEEA CE NI SE INTAMOLA. NU TAXA NE OMOARA CI
    EI CARE AU INVENTATO !
    0 0
  • teompa
    Autostrazi nu... suprataxe auto, da!
    Este revoltator ce se intampla in ROmania: Cum este posibil ca pretul unei masini sa fie dublat printr-o suprataxa, doar din interese personale. E ca si cum ai dubla pretul unui Olcit daca ii faci plinul. Nu ne lasati sa traim in tara cu salariile astea de supravieturire; dincolo se pun restrictii la munca, chiar daca suntem du drepturi depline. Am scapat de nenorocita de tranzitie de aproape doua decenii din Romania si ne asteapta o alta tranzitie in UE. Suntem un popor de nomazi, asemeni rromilor cu care europenii ne confunda peste tot. Suntem in UE: masinile au fost inmatriculate odata in UE, de ce sa mai platit acea taxa aberanta, mai ales prin valoarea ei? Daca erau din Asia, mai ziceam si eu si nu erau inmatriculate. Asta ati facut guvernatntilor, ne-ati condamant la ratare in tara noastra, pentru ca prin salarii de om normal nu poti sa faci nimic. Ma face sa cred ca in '89 n-a fost o revolutie in care poporul sa aiba de castigat, ci o lovitura de stat de pe urma careia au beneficiat porcii tranzitiei. Mai lasati si poporul sa traiasca! Romania este o tara scumpa, dar saraca... printre cele mai scumpe masini din Europa, pentru cei mai saraci din Uniunea Europeana! Am scapat de comunism si am dat de o libertate, in care cei de la putere isi fac de cap, sau care libertate, pe omul de rand nu-l ajuta la nimic: n-ai ce face cu ea sau nu te asculta nimeni
    0 0
  • Bau BAU
    TAXA..Tariceanu ijo de PUtta
    Am un Mercedes Vito autoutilitara din 2000 cu Euro 3.l am adus acuma in Decembrie,taxa e 2788 euro!! Incredibil,anul trecut inainte sa intram in MUE vama la asa o masina era 1150 euro!!!
    Asa nu se mai poate.....si Tariceanu latra ca nu vre sa fim lada de gunoi a europei!!! Daca vreau sa mi aduc un Audi cu euro 4 de 2 ani vechime taxa e 1998 euro,asa o masina el o considera Gunoi?
    I doresc lui Tariceanu sa fie calcat pe cap de o Raba non euro si sa ajunga el la lada de Gunoi!!!!
    Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooo
    0 0
  • Luati-va hibride si nu platiti taxa. :)
    0 0
  • TAXA ?¿ Vom scapa vreodata de acest parazit ?¿
    Au fost si vor ramane mereu niste escroci. Daca asa cum spunea si cineva mai sus, ca in Germania la un salar minim pe economie platesti o taxa minuscula, pe care aproape ca o treci cu vederea, iar in Romania, la un salar minim pe economie de 400 RON platesti o taxa de 10 ori mai mare ?¿?¿??¿ M-am zbatut enorm si numai Dumnezeu stie prin ce am trecut pentru a-mi cumpara o blestemata de masina (second-hand si nu noua precum spunea acel domn/pusti EU4, pe care posibil ca nici nu o plateste el ci doar ca e finantat de mamica si de taticu sau care poate nici nu stie ce e aia MUNCA si sa tragi din greu pentru un vis la care te zbati de mic copil)si acum sa fiu obligat pentru a plati o suprataxa pe care nu mi-o permit plati ?? TIGAN ai fost, TIGAN vei ramane MEREU d-le Tariceanu (aviz amatorilor Vozganian). Sunteti o rusine pentru aceasta tara numita... ROMANIA ! JOS TAXA DE PRIMA INMATRICULARE ! HOTILOR !
    0 0
  • ce fraieri suntem
    Baaaa trezitiva ce credeati ca Tariceanu va scoate TAXA visati ,stiati ca Mister Tariceanu este actionar majoritar la reprezentanta de la Citroen sau o ruda ceva ,pai cum credeat ca va incuraja romanii sa inbogateasca alte tari din uniune trebuie sasi umple ei buzunarele si pe urma mai vad ei .Gramada de bani care se string din impozite taxe bla bla bla si u mai stiu cate unde ati vazut o situatie din care sareiasa ce fac ei cu banii astia .Nu vedeti ca unde se ridica unul ii taie repede craca de sub picioare . Traim de giaba in romania .Ganditiva bine am ajuns mai rau ca nomanzii.
    0 0
  • romania
    Buna ziua tuturor romanilor dar nu stiu daca e asa buna oricum in putine cuvinte nimeni niciodata nu o sa iti dea nimic daca vrei sa obti ceva trebuie sa lupti cu tuoate fortele doar asa o sa obti rezultate ce au alte tari si noi nu avem ,forta sa nu se lase calcati in picioare pt.ca suntem toti egali si daca o tara e mai emancipata decat noi pt. ca lumea a stiut sa lupte pt. a avea tot ce are acum si suntem noi vinovati pt.ca ii lasam sa faca ce vor cu noi,putem sa alegem .
    0 0
  • suparatu
    taxa
    jigodii au fost jigodii vor ramane
    0 0
  • taxa
    cea mai proasta tara e tara noastra si toti conducatori
    0 0
  • viorel
    taxa
    SA NE CEREM DREPTURILE ! SA FACEM PROTESTE DE STRADA ,GREVA FISCALA SA NU NE PLATIM NICI UN FEL DE TAXE MACAR O LUNA .
    0 0
  • marius
    nu mai tine
    prima data au spus 1 ianuarie 2008,intr-o vreme iunie 2008,apoi februarie 2008.Toate acestea sunt povesti ca sa traga de timp.Si eu am de inmatriculat un E2 de 1900cmc deci e mult asa ca dak lasam dupa ei putem tine masinutele in vitrina mult si bine.Parerea mea este ca doar dak intervenim prin mitinguri si proteste in strada cum au mai spus si altii e posibil sa se produca o schimbare spre binele nostru.Nu mai avem ce astepta.De luni in strada!!!
    0 0
  • paraschiv
    taxa
    sunt niste hotii cu totii in frunte cu TARICEANU rapanosu sa ii ramana taxa in gat poate il prinde cancerul
    0 0
  • cristyy
    hotie
    Asta va fi povara unor incompetenti care nu tin cont de nivelul veniturilor celor care sunt OBLIGATI sa participe la acesta hotie. Daca in Germania taxa de inmatriculare la o masina este de aprox 37 euro, la un venit mediu de 1500 (800 este ajutorul de somaj), romanii trebuie sa fie cu 2 perechi de oua si sa taxeze de 50-200 de ori mai mult la un venit de 5 ori mai mic.
    Il intreb eu pe desteptul de Vosganian, de ce pe linga faptul ca venitul mediu este care este, pentru achizitia unui autoturism prin banca nu este facilitata cu dobanzi mici, daca nu vrea jafuri de masini ca daciile din '80 de ce nu impun masini de la euro 3 in sus, de ce taxa nu e aplicabila pentru toate genurile de autovehicule si de ce in grila nu s-a tinut cont de venitul mediu pe economie.
    PD are dreptate si eu unul sunt pentru restituirea banilor si eliminarea taxei. Daca ar fi fost de bun simt, iar banii s-ar fi folosit cu cap era o treaba, dar asa ...
    Am facut si mai fac apeluri catre Comisia Europeana ... faceti si voi si bombardatii cu mailuri ... NU E POSIBIL SA AM VENITUL IN LEI SI SA FIU OBLIGAT DE STAT SA PLATESC TAXE IN EURO CALCULATE LA CURSURI STABILITE DE INCOMPETENTI.
    UNDE ESTE CONSILIUL CONCURENTEI, CAND ESTI LIMITAT LA ALEGEREA FACUTA DATORITA UNEI TAXE INSTITUITE ILEGAL ...
    ETC ETC ETC - O TARA PLINA DE GUNOAIE AUTOHTONE -STIM NOI CARE ...
    0 0
  • taxa
    Daca nu iesim in strada TAXA nu o sa cada....toti spunem...sa iesim in strada ....dar cind o facem...haideti sa trecem la fapte ca de vorbe ...si ei asta vor sa traga de timp ,,,si vad ca le merge pt ca noi suntem prosti si stam in banca noastra...la revolutie ne-au pacalit...au strigat 2-3 insi din cei care au facut lovitura de stat...jos ceausescu si au fugit iar prostimea a ramas sa moara sub gloante...atunci am iesit ....acum ce ne opreste sa-i dam jos pe hotii astia care neau dus in sapa de lemn....asa ca daca vreti ceva ...faceti ceva
    0 0
  • taxa auto
    Daca iesim 2-3 insi in strada cu cite o plancarda undeva in centru si strigam jos taxa auto cu tariceanu in frunte cred ca in maxim 5 minute se vor stringe sute de oameni iar mergind spre guvern se vor stringe mii de oameni ne trebuie putin curaj...de undeva trebuie sa se aprinda focul ca pe urma toti o sa fie de partea noastra...daca stam nepasatori asa o sa murim prosti
    0 0
  • fratilor haidety frate la bulgari,chiar daca mai dai un pic in plus mergi cu masina .Taxa la ei e 70 euro atat se plateste dar daca vrei tu ca roman mai pune 4-500 de euro da tot e bine ,as ca pe la ruse , pe la bechet ducetiva ca sau mutat autohausurile din germania la bulgari,dar mai ieftine masiniu nu scumpe.....sa auzim te bine si taricene ai destul mai omule gata ajunge lasa si restul de 21999999 de oameni sa viseze la o masina bunasi daca nu intelegi esti un bulanjiu si toate blestemele o sa cda pe copii nu pe tine ca asa se intampla cam intodeauna ca dumnezeu te loveste atunci cand esty cel mai zmeu...asa ca fuck alll cei de ls psrlament
    0 0
  • cristi
    taxa
    mai domnu lupascu cred ca , te consideri de alta nationalitate de vii cu asa niste idei .Da o masina din 98 cu calitatile ei mai bune sau nu e inferioara unei dacii din 96?Care are posibilitate sa fie sanotosi dar si majoritatea oamenilor de rand au dreptul la alceva precum orice european.Cred ca exista niste complexe in gandirea dvs.
    0 0
  • soferu' fara masina
    taxa lu' kkt
    ... niste oameni de tot kktu' astea de ne conduc pe noi...
    0 0
  • taxa
    astia nu vor inceta cu taxa asta pana nu vor cadea de la guvernare si nici cu hotia asta din tara noastra pana ce nu vor ajunge tineretu la putere ca pensionari astia tot constiinta aia o au de pe vreamea lui inpuscatu
    0 0
  • ......!! toti guvernantii astia ....care stau degeaba toata ziua si iau bani pe nimic!!! sa va fie rusine
    0 0
  • parerea mea
    nu am cuvinte...romania!!!asta e tot ce pot spune.
    0 0
  • Daniel
    Taxa auto
    Taxa este dupa parerea mea o sanctionare a electoratului pro Basescu
    0 0
  • florin
    taxa auto
    alesii nostri mint cu nerusinare ca romanii nu si pot permite o masina euro2 Eu am cumparat din spania un reno safrane limuzina euro2 cu 1000 euro dar ma costa sa l inmatriculez vro 5000 euro Oare este corect?LU TARICEANU AR TREBUI SA I FIE INVATATURA DE MINTE CE A PATIT CEAUSESCU
    0 0
  • cosmin
    taxa
    mda..colegul de m-ai sus are dreptate..ar trebuii sa-i faca cineva cadou lui tariceanu, casetele cu filmele in care "A DECEDAT CEAUSESCU" cu dedicatie...eu m-ai am inca putin si imi repar masina..euro 2 bineinteles ( 3500 inmatriculatul,an 2000)cu numere expirate, jur ca vin la bucuresti..sunati-ma daca aveti de gand sa iesiti: 0740593368-paul!!! ia lasativa cati mai multi numerele pe acest sait si un bucurestean sa spuna o data exacat...pa iei bagaleas pula in gura
    0 0
  • greata
    am de tara asta si de libidinosi care o conduc. Haideti sa plecam din tara asta si atunci sa vedem pe cine va mai fraierii.
    0 0
  • Stefan
    Calculator Taxa Auto 2008
    Vosganian e cel mai ipocrit om de pe lumea asta.Se bate cu pumnii in piept ca vrea taxa de poluare. My Ass. Singura varianta de a reinnoi parcul auto este urmatoarea, poate o comentati sau inspira pe cineva care ar putea veni cu un proiect, si anume:Sa se permita importarea oricarei masini indiferent de norma de poluare atata timp cat aduci dovada casarii unei masini cu un grad de poluare inferior celei importate. Astfel se va reinnoi parcul auto. Cei care vor sa aduca masini si nu au ce sa caseze, vor cumpara de la badea Ion un râci de Dacie de 30 de ani cu 1-2 milioane. Astfel toti vor fi fericiti si se poate vorbi intr-adevar de o reinnoire gradata a parcului auto.Pentru cei care nu pot aduce la schimb dovada casarii unei masini mai vechi sa li se aplice taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa lui Vosganian "de poluare".Noua taxa auto 2008 nu prea le arata celor de la Dacia sau Citroen (stim noi la cine ne referim), pentru masinile noi, un an la fel de bun ca 2007. Cel din urma e ca Becali ... s-a gandit in cele din urma sa mai dea si la altii din ce fura ca nu e rau. Mai arunca si ei cate un os celor mai saraci care se bucura de rable dar care nu observa inca pe 2008 ca pe un an electoral. De returnat banii ... vedeti intrunirea de la ACR.Uite aici si calculatorul pentru taxa auto 2008: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php
    0 0
  • taxa inmatriculare
    taxa
    daca pana acum taxa era menita sa incurajeze cumpararea de masini noi se pare ca acum vom avea o taxa exact pe invershttp://www.autodir.ro/blog/calculator-taxa-inmatriculare.html
    0 0
  • taxa
    toti conducatorii astea de c.... sunt niste gunoaie.mai dureaza pina se v-or schimba lucruile in tara.dar cu hotia nu se va termina niciodata in romania.am fost sieu in spania 1 an jumate si am vrut sa-m aduc masina in tara dar m-am razgandit.
    0 0
  • Draman
    link taxa auto 2008
    Aveti mai jos un link catre boua taxa auto: http://www.totalauto.ro/2008/04/03/noul-calculator-taxa-auto-co2-si-euro-0-6/
    0 0
  • florin
    taxa
    baaaaaaaa jos cu tariceanu k nu scoate asta taxa k are actiuni pe la toate firmele de lizing inclusiv la dacia logan si ar trebui sa fie prost sau cinstit sa scoata asta taxa si sigur cinstit nu ie
    0 0
  • taxa auto
    e un handicapat ministru asta.de ce nu e si la noi ca in ungaria?
    0 0
  • taxa
    Daca toata lumea plange si nu face nimic......asta e.Cautati oameni competenti si cinstiti, si promovatii in partide sa ajunga la putere sa-i caseze pe nemernicii care ne conduc de parca ar fii inamicii nostrii,ai oamenilor de rand.Tare repede nu se vor schimba lucrurile in bine, dar speranta moare ultima.
    0 0
  • ergean elvis
    pe ei
    hai sa ne unim tota tara jos cu mafioti care vor sa ne smechereasca.cu bisnitari de la guvernare.bulgari au taxa mai mica .noi avem numai banditi la conducere sa ne suga si sangele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru