Oleg Deripaska cumpara 20% din Magna

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.08.2007
Miliardarul rus este din ce in ce mai activ pe piata auto, implicandu-se si in alte tranzactii importante.

Actionarii producatorului canadian de componente auto Magna International au aprobat planul de vanzare a 20% din actiuni catre o firma controlata de miliardarul rus Oleg Derispaska, care va efectua o infuzie de capital de 1,54 miliarde de dolari, transmite Mediafax.

Basic Element, detinuta de Derispaska, va detine 20 de milioane de actiuni Magna si sase din cele 14 locuri ale consiliului director. Reprezentantii Magna spera ca, prin colaborarea cu Russian Machines, divizie a Basic Element, compania isi va mari cota pe piata de profil din Rusia.

Consiliul companiei canadiene a aprobat tranzactia in iulie, dar autoritatile de reglementare nu s-au pronuntat inca asupra legalitatii operatiunii.Detaliile in privinta voturilor nu au fost facute publice. Derispaska a fost plasat de revista Forbes pe locul doi in clasamentul celor mai bogati oameni din Rusia. El nu a mai primit viza pentru intrarea pe teritoriul SUA, din cauza suspiciunilor privind eventuale legaturi cu organizatii criminale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru