Parada VW Bulli&Beetle la Bucuresti

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.10.2007
Sambata a avut loc in capitala o parada interesanta care a celebrat cei 60 de ani de existenta ai legendei VW Bulli.

Dupa petrecerea de la Hanovra de la inceputul lunii octombrie, Bucurestiul a aniversat si el cei 60 de ani de existenta a legendarului "Bulli", Volkswagen Transporter T1. Evenimentul a avut loc in aceasta sambata iar celebrelor Bulli li s-au alaturat si multe Beetle-uri, celebrele "broscute” germane.

Punctul de intalnire al convoiului "Bulli & Beetle" l-a reprezentat Piata Constitutiei. Parada s-a desfasurat pe traseul Piata Unirii - Bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - Piata Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Casa Presei Libere - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Aurel Vlaicu, destinatia finala fiind Pipera – showroom-ul Porsche Bucuresti Nord. Aici au avut loc mai multe concursuri pe durata intregii zile. Cei aproximativ 100 de participanti veniti cu 35 de masini s-au intrecut la "Bowling cu roata de rezerva", la "Pushdrag" (concurs de “viteza” cu doua masini Beetle) si la "Poligon" (pe o sarma cu foarte multe curbe participantii au strabatut distanta respectiva fara sa atinga sarma).

Cel mai vechi Volkswagen Beetle prezent la parada este fabricat in 1958, fiind si unul dintre cele mai bine restaurate, iar cel mai vechi Transporter Bulli este un T1 din anul 1966. Participantii au sosit la Bucuresti din toate colturile tarii: Timisoara, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Targoviste si Craiova. Printre raritatile prezente sambata la eveniment s-au aflat si doua automobile Karmann-Ghia, dintre care unul decapotabil.

Acum 60 de ani, Ben Pon, ca importator olandez Volkswagen, a facut o simpla schita, exprimand viziunea sa asupra unui vehicul comercial menit sa usureze transportarea materialelor grele. Acest vehicul a stat la baza conceptului pentru “Bulli”, devenit in timp simbolul generatiei flower power, exprimand un adevarat stil de viata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru