Parlamentul a umflat taxa

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.03.2007
Conform secretarului de stat Adrian Ciocanea, Parlamentul este responsabil de nivelul ridicat al taxei auto si nu Guvernul.

Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a declarat intr-o conferinta de presa ca valoarea taxei de prima inmatriculare a fost "amplificata surprinzator de mult" in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, fata de forma intocmita de Guvern.

Chiar daca Romania va inceta sau va reajusta taxa, diferenta trebuie returnata de Ministerul Finantelor. Tabelul cu valorile acestei taxe a iesit din Guvern intr-o forma si a fost amplificat la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor. Am facut o investigatie si nimeni nu stie cine a propus majorarea taxei. In raportul comisiei se spune ca a fost vorba de o propunere a comisiei in ansamblu. Problema taxei de prima inmatriculare poate ca nu ar fi aparut daca nu s-ar fi amplificat surprinzator de mult in Parlament", a declarat Adrian Ciocanea, citat de Mediafax.

Comisia Europeana va initia miercuri procedurile legale impotriva Romaniei, pentru sistemul de impozitare al autovehiculelor, intrucat reglementarile existente sunt discriminatorii in cazul unor automobile uzate.

"Regula nu poate fi mentinuta in forma actuala. Este discriminatoare fata de automobilele de mana a doua provenite din alte state membre", a declarat comisarul european pentru Fiscalitate, Laszlo Kovacs.

Comentarii (3)

  • Gica Contra
    Parlamentarilor Nostrii Dragi Le Uram Multa "...UE" !
    0 0
  • trifoi
    ca pe oi
    Daca romania pierde procesul cu UE noi vom fi de doua ori perdanti. Odata prin faptul ca platim taxa si a doua oara pentru ca acest proces va fi suportat tot de noi in calitate de contribuabili. Concluzie: dupa ce ca ne tund ne mai si mulg ca pe (b)oi.
    0 0
  • sailor66
    taxa pe ...fumuri ilegale
    acesti venetici alesi pe listele rusinii o comit cu spor! atacul la buzunarul contribuabililor se face pe toate fronturile si din toate unghiurile! in dispret total fata de alegatori ei inventeaza biruri care mai de care mai aberante pentru a justifica spagile primite in nume personal sau de partid. pnl-ul care ar trebui sa fie un partid de dreapta face acum o politica de extrema stanga aplicata tuturora fara discernamant. mi-e teama ca vor ajunge si ei precum pnt-cd si vor incalzi treptele parlamentului si ale procuraturilor ca drept multumire adusa comportamentului lor de vatafi ai romaniei...oare cine le sunt stapanii???cat despre plata eventualelor cheltuieli de judecata...propun sa se puna sechestru asigurator asupra averilor celor ce au gandit aberatia: prim-ministru,ministru de finante si membrii comisiei buget-finante din ambele camere. pe langa acestea propun sa li se faca un test anti-drog caci numai un drogat s-ar preta la astfel de masinatiuni pentru a-si carpi bugetul!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru