Parteneriat Fiat - Credit Agricole

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.07.2006
Fiat si Credit Agricole au dat nastere unei noi entitati financiare care va controla politica financiara a grupului Fiat.
Producatorul italian de autovehicule Fiat va infiinta impreuna cu banca franceza Credit Agricole o firma care va controla afacerile financiare ale grupului Fiat in Europa.

Grupul nou format este estimat la aproximativ 2 miliarde de euro, banca franceza urmand sa plateasca un miliard de euro pentru o participatie de 50%.

Fiat Auto Financial Services va acorda imprumuturi atat cumparatorilor individuali, cat si distribuitorilor si va opera un serviciu de inchirieri. Compania va dispune de un portofoliu de 13 miliarde de euro si va fi prezenta in 13 tari din Europa.

Alianta a fost constituita cu scopul de a sprijini ambitiile producatorului auto de a-si consolida pozitia pe piata europeana. Pentru ca acordul sa devina operational, Fiat va trebui sa recupereze 51% din holdingul care controleaza operatiunile financiare de retail, participatie pe care a vandut-o unui grup de banci in 2001 pentru 370 de milioane de euro. Entitatea financiara va deveni operationala in iulie 2007.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru