Patriciu: "Benzina va ajunge la 5 lei litrul"

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Presedintele Rompetrol a declarat ca pretul litrului de benzina va ajunge la 5 lei daca nu se reduce acciza.

Esential

5 RON litru ar urma sa fie litru de benzina conform previziunilor lui Dinu Patriciu.

Pretul benzinei va ajunge la 5 lei pe litru, daca in urmatoarele luni autoritatile nu vor reduce accizele si nu vor egaliza aceste taxe pentru benzina si motorina, sustine presedintelui grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, citat de Mediafax.

"Cum am mai spus, accizele trebuie sa fie egale la benzina si motorina, pentru ca una este impozitata prea mult, iar cealalta prea putin", a declarat Dinu Patriciu intr-o conferinta de presa sustinuta la Arad.

"Masura ar trebui luata in urmatoarele luni, altfel cu siguranta pretul va ajunge la 5 lei pe litru. Este o aritmetica pura, nu trebuie sa o dovedeasca Mama Omida", a mai spus Patriciu.

Cel mai bogat roman a adaugat ca productia de petrol a Romaniei se ridica anual la 4.7 milioane tone, in timp ce consumul este de 14 milioane tone.

Comentarii (7)

  • Marius
    Foarte bine
    Ca sa vezi dracia dracu'.....inainte nu prea avea lumea banutzi, nici masinutze, nici nu era prea umblata.....dar era benzina ieftina ca apa minerala. Acum cand a mai dat lumea de banutzi, mai de un logan ieftin, mai de un opel din germania, mai de nush ce.......e benzina cat o Grasa de Cotnari. :)) Eeeee, pai mai bine bea omul o sticlutza de vin si merge pe jos......nu mai e nici timid, face si sport, nu mai sta cu frica amenzilor si a locurilor de parcare si ajunge si mai repede la job. Sa ne traiti dom' Patriciu !
    0 0
  • Despre banditi numai de bine
    Asta isi doreste probabil individul ca sa aiba un profit mai mare. La cifrele astea putem discuta lejer de bio-combustibili. Asa baieti o sa convertiti cazanul de tuica direct pentru bioetanol.
    0 0
  • andu00
    jigodiile
    dupa ce tariceanu ne cere mi de euro sa inscriem o masina vine si ... asta si cere si el 5 lei pe litru.sa i se usuce mana la cine mai merge si voteaza.astia clanu tariceanu neau omorat cu masinile.
    0 0
  • sezon de mers pe jos
    o sa mergem ca si chinezoii ,pe bicicleta si cu ricsa
    0 0
  • preturi
    omul se refera la pretul de productie (de la extragerea petrolului pana iese pe poarta rafinariei), pretul petrolului a crescut foarte mult in ultima vreme. accizele si taxele la noi sunt aberante (in spania pentru un litru de motorina platesti 1 euro nu ca la noi 4.02 lei), si la noi cum se vinde ceva bine (masinile diesel) se cauta sa se scumpeasca ceva ca sa traga profitul pentru stat (si asta e valabila pentru toate guvernarile inclusiv pentru nea base care cand pd-ul era la guvernare nu zicea nimic de taxa de mediu acum ca nu mai e sare repede sa faca galagie). mi s-a luat de toti politicienii astia de kkt care nu stiu cum sa faca sa dea salarii mari pentru ei, pt politisti, judecatori si militari... tocmai aia care nu aduc nici un beneficiu
    0 0
  • benzina
    benzina
    acciza de la combustibil este o talharie guvernamentala ar trebui executati toti,ba nu schingiuiti,ba,sa le taiem cate o mana din cot sa-i doara acolo de noi .
    0 0
  • serafim
    bulangiilor
    BAAA dupa ce ca...avem taxe peste taxe..acum v-ati gandit sa scumpiti benzina pana la 5ron p litru?...credeti ca dak e bucurestiul plin de bmw si audi toti au bani...mai sunt si oameni cu dacii...si masini mai vechi....bagamias pula in toate comentariile si analizele voastre...sa muriti cu totii....furati de numai puteti...sa va luati lumanari ma..cu banii luati de la noi din profituri...bulangii dreq
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru