Peugeot-Citroen, nemultumiti de euro

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 02.07.2007
Valorea monedei europene afecteaza exportatorii. Acest lucru a fost semnalat si de boss-ul francezilor, Christian Streiff.

Cotatia ridicata a monedei euro afecteaza exportatorii europeni, in conditiile in care valuta europeana este supraevaluata cu 30% in raport cu yenul, a declarat directorul general al constructorului auto francez PSA Citroen,Christian Streiff , informeaza Mediafax.

"Avem nevoie de o valuta care sa incurajeze cresterea si sa sustina industria, si nu de singura moneda din lume care poate fi considerata supraevaluata cu 10%, 20%, 30% sau 40% peste nivelul corect, din punctul de vedere al concurentei", a afirmat Streiff.

Directorul Peugeot a adaugat ca dezechilibrul monetar dintre Europa si Japonia depaseste 30%. Numeroase companii europene din sectorul productiei apreciaza ca se confrunta cu un dezavantaj fata de concurentii americani, in conditiile valorii mai ridicate a euro, fata de dolar.

Vanzarile Peugeot s-au majorat cu 6,5% in primul trimestru.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru