Peugeot vrea parteneriat cu BMW si Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.09.2007
Grupul francez ar fi interesat la o colaborare pentru construirea unui motor ecnomic pe benzina.

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare constructor auto din Europa, nu exclude incheierea unui parteneriat cu BMW si Mercedes, pentru dezvoltarea unei noi generatii de motoare pe baza de benzina, transmite Mediafax.

"Nu exclud aceasta optiune", a declarat directorul general al PSA, Christian Streiff. Grupul francez si BMW coopereaza deja in domeniul productiei de motoare pe baza de benzina, iar directorul general al BMW, Norbert Reithofer, a declarat ca este deschis si unei colaborari cu Mercedes.

"PSA Peugeot Citroen este constructorul auto cu cel mai mare numar de acorduri de cooperare la activ, iar Streiff vrea sa extinda parteneriatele existente. Cu BMW am incheiat deja un pact durabil, cu prevederi precise, in domeniul productiei de motoare pe baza de benzina", a declarat purtatorul de cuvant al grupului francez.

Constructorul auto francez lucreaza la un plan de dezvoltare a unui motor pe baza de benzina de ultima generatie, care sa asigure un consum mai redus de combustibil si emisii mai scazute de gaze poluante.

Comentarii (1)

  • mercedes
    super marfa de abia astept,asta da alianta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru