Piata auto in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.01.2007
Piata auto europeana a inregistrat o usoara crestere in anul 2006. Liderul la nivel de tari ramane Germania, urmata de Italia, Marea Britanie, Franta si Spania.
J. D. Power a realizat o analiza a vanzarilor de automobile noi in 2006 in Europa de Vest. In anul 2006, piata auto europeana a inregistrat o usoara crestere fata de anul precedent, circa 0,7%.

Numarul total de unitati vandute in 2006 in Europa de Vest a fost de 14,8 milioane. Principalul motor al pietii auto europene a ramas Germania, cu peste 3 milioane de autoturisme vandute in 2006.

Cifrele luate in calcul provin din 17 tari europene, fara sa seia in calcul nici macar o tara din centrul si estul continentului. Piata britanica, care se situa pe locul secund la inceputul anului trecut, a fost devansata de piata italiana, care a inregistrat o crestere de 4 procente in 2006, ajungand la 2,35 milioane unitati vandute.

Marea Britanie a inregistrat o scadere de 4%, iar ocupanta locului 4, Franta, a inregistrat o scadere de 3,3%. A cincea piata europeana este Spania, unde s-au vandut in jur de 1,5 milioane de masini. In opt dintre cele 17 tari cuprinse in raportul J.D Power vanzarile au scazut anul trecut in comparatie cu 2005.
Scaderile cele mai importante s-au inregistrat in Portugalia iar ritmul de crestere cel mai semnificativ in Belgia, unde s-a cumparat cu 10% mai mult ca in 2005.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru