Piata auto romaneasca, pe val la inceputul lui 2008

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.03.2008
In primele doua luni ale anului piata auto din Romania a crescut cu 35 de procente.

Esential

50.918 unitati auto au fost comercializate in Romania in primele doua luni din 2008.

Numarul inmatricularilor de masini noi in Romania a crescut in primele doua luni ale anului cu 35.6%, la 50.918 unitati, piata locala raportand in februarie cel mai mare avans in randul statelor europene, de 37.1%, sustine Mediafax.

Raportat la primele doua luni, Romania a ocupat locul doi in Europa in privinta ratei de crestere, fiind devansata de Lituania, cu 39.1%, se arata in raportul Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile (ACEA).

In functie de numarul de masini inmatriculate, Romania se afla la finele primelor doua luni ale anului pe pozitia a 12-a in Europa. In februarie, numarul de masini inmatriculate in Romania a urcat cu 37.1%, la 21.423 unitati.

Comentarii (2)

  • AndriSLR
    pROSTIE
    Totusi, toate aceste lucruri nu reflecta economia romaneasca ca acesta ar creste cu viteza luminii,si nivelul de trai s-ar fi atat de ridicat!Problema este ca in Romania masina este un simbol al statutului,vrem sa aratam ca avem bani si luam o masina numai ca sa creada lumea ca cine suntem!Nemtii sunt peste acest feeling de zeci de ani ,acolo masina este tratata ca o necesitate ca un obiect si nu mai este un chiar un simbol al statutului! Majoritatea oamenilor din Romania carecumpara o masina noua sau second-hand, dupa ce au cumparat se chinuie pentru inretinere,pentru rate etc. Iata ca masina nu reflecta intotdeauna la noi statutul social,multi cumpara un Logan sau un Astra sau stiu eu ce si nu au bani pentru benzina.Asta este adevarul pur despre situatia din Romania,din pacate !
    0 0
  • inmatriculari
    fuduli rau ,vazuti din fata ,dar la spate avem izmenele rupte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru