Pininfarina face model electric de 15.000 euro

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.05.2008
Pininfarina a anuntat mutarea productiei lui Alfa Romeo Brera din San Giorgio pentru a face loc viitorului model electric.

Pininfarina a confirmat inca de la sfarsitul anului trecut ca intentioneaza sa produca un model electric in parteneriat cu grupul francez Bollore.

Constructorul Italian va muta productia modelului Alfa Romeo Brera din fabrica proprie din San Giorgio pentru a face loc viitorului model electric.

Viitorul model electric va fi vandut sub brandul Pininfarina in SUA, Europa si Japonia. Francezii de la Bollore vor contribui cu bateriile pe litium-ion de ultima generatie, care vor putea asigura la o singura incarcare o autonomie de 250 de kilometri. Productia modelului Brera va fi mutata de la San Giorgio la Bairo.

Modelul electric Pininfarina va fi produs incepand cu ultima parte a anului viitor, urmand sa fie comercializat din 2010. Sergio Angori, CEO Pininfarina, a declarat ca vor fi produse circa 15.000 de unitati anual. Prima infatisarea a viitorului model electric va avea loc la Salonul Auto de la Paris, cand Pininfarina va prezenta versiunea concept.

Pretul modelului electric, care inca nu a primit un nume, este estimat de surse apropiate situatiei la 15.000 de euro.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (2)

  • Gabriel
    masina electrica
    Nu arata rau masina , ar fi un fapt pozitiv sa isi poaata face loc pe piata europeana .
    0 0
  • nope...!
    Poza reprezinta un concept, un exercitiu de design al celor de la Pininfarina...nu va arata asa (nici macar pe-aproape)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru