Pininfarina sărbătoreşte 80 de ani de existenţă cu electricul Nido

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 21.05.2010
Pininfarina Nido este un concept electric dezvăluit astăzi, pentru a celebra cei 80 de ani de existenţă ai casei de design. Prototipul dispune de un motor electric de 40 de cai putere.

Esential

900 de kilograme cântăreşte Pininfarina Nido.
140 de kilometri este autonomia conceptului electric.

Pentru a sărbători cum se cuvine cei 80 de ani de existenţă, Pininfarina a dezvăluit astăzi un nou concept urban, botezat Nido. Definit ca fiind un viitor model electric, Nido este un automobil cu motor electric posterior, care poate transporta doar doua persoane.

În comparaţie cu actualul Smart Fortwo, conceptul italienilor este cu 215 mm mai lung, cu 123 de mm mai lat, dar cu 37 mm mai scund. Sub caroserie se ascunde un motor electric de 40 de cai putere şi un cuplu de 150 Nm, suficient pentru a pune în mişcare o maşină care cântăreşte doar 900 de kilograme.

Mai mult decât atât, performanţele sunt chiar decente. Sprintul de la 0 la 60 de km/h se face in doar 6.7 secunde, iar viteza maximă poate atinge 120 km/h. Chiar şi aşa, autonomia totală este de 140 de kilometri, iar reîncărcarea pachetului de baterii Zebra Z5 Ni-NaCl se poate face în doar opt ore. Pachetul nu conţine substanţe chimice poluante şi poate fi reciclat în proporţie de 100%, la sfârşitul ciclului de viaţă.

Construit pe baza unei platforme tubulare din oţel, care va fi însă înlocuită cu una din aluminiu, în cazul versiunii de serie, Nido reprezintă primul model electric dintr-un program complex. Acesta vizează dezvoltarea unei platforme comune pentru vehicule electrice şi hibride, de două sau patru locuri şi chiar utilitare mici.

Pininfarina a declarat că va dezvolta în viitorul apropiat două noi versiuni ale lui Nido, ambele cu tracţiune faţă şi patru locuri.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru