Pirelli va incalta Ford la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.07.2007
Fabrica Pirelli din Slatina s-ar putea extinde pentru a produce pentru Ford in Romania.

Ceea ce se anunta a fi cea mai importanta tranzactie din economia romaneasca in acest an, vanzarea Automobile Craiova catre Ford, a inceput sa genereze o miscare in lant pe piata auto interna. 

Pirelli ar putea echipa cu anvelope autovehiculele Ford produse la Craiova, in eventualitatea in care constructorul american va prelua Daewoo Automobile Romania, a declarat la Slatina presedintele grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera. "Daca Ford se va dezvolta in Romania, va fi o consecinta naturala sa avem o colaborare cu ei, atat in ceea ce priveste filtrele, cat si in ceea ce priveste anvelopele, avand in vedere ca este un partener international al nostru. Dupa ce se vor instala la Craiova, vom negocia cu ei", a spus Provera, citat de Mediafax.

Producatorul italian Pirelli ar putea sa investeasca pana la 400 de milioane de euro in fabrica de anvelope de la Slatina, inaugurata in toamna trecuta, in situatia in care cererea de pe piata se va mentine la un nivel ridicat.

"Detinem in prezent la Slatina o suprafata de teren de 400.000 de metri patrati, din care utilizam acum doar 200.000 de metri patrati.

Daca piata va creste si cererea va fi mare, nu vad de ce nu am putea investi pana la 400 de milioane de euro in extinderea fabricii de anvelope", a spus Provera.

Investitiile companiei italiene in fabrica de anvelope se ridica in prezent la 170 de milioane de euro, la care se adauga 40 de milioane de euro intr-o fabrica de cord metalic cu o productie anuala de 30.000 de tone, situata tot la Slatina, precum si o investitie de 25 de milioane de euro intr-o fabrica de producere a filtrelor de particule pentru motoare diesel, care va fi finalizata in a doua jumatate a anului 2008.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru