"Planul Marshall" pentru autostrazi

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.04.2007
Ludovic Orban, noul ministru al Transporturilor, va prezenta strategia de finantare pentru constructia de autostrazi.

"Ministerul Transporturilor va prezenta Guvernului, pana la 30 aprilie, doua acte normative privind finantarea unor lucrari de infrastructura in acest an, inclusiv constructia autostrazii Brasov-Bors", a declarat pentru Mediafax, ministrul de resort, Ludovic Orban.

Orban a discutat pe tema finantarii programelor de dezvoltare a infrastructurii de transport in 2007, cu ministrul Economiei si Finantelor, liberalul Varujan Vosganian.

"Ministrul Economiei ne-a transmis ca pentru acest an vom avea asigurata finantarea proiectelor din infrastructura. Am convenit ca pana la sfarsitul lunii sa trimitem in Guvern doua proiecte de acte normative in acest sens", a mai afirmat Orban.

Intrebat la ce proiecte se refera cele doua acte normative, Orban a aratat ca sunt vizate lucrarile privind autostrada Transilvania, construita de firma americana Bechtel, si alte lucrari de constructie de autostrazi si drumuri nationale, in cazul carora finantarea este asigurata de la bugetul de stat si din alte surse.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) estimeaza ca fondurile necesare pentru constructia de autostrazi in anul 2007 se ridica la 1,87 miliarde euro, din care bugetul de stat acopera doar 81 milioane euro.

Comentarii (1)

  • prudentul
    poza !!
    Cam psihedelica ilustratia la articol...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru