Planurile Toyota de a cuceri lumea

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 20.11.2006
Cum sa cuceresti piata auto mondiala?! Raspunsul vine de la Toyota care vede in China si in Rusia cheia succesului.
Dupa ce a facut ravagii printre producatorii interni de pe piata americana, dupa ce si-a stabilizat vanzarile in Europa, Toyota mai face un pas catre cucerirea pietei auto la nivel mondial. Se extinde pe pietele din Rusia si China, iar principalele arme sunt masinile low-cost.

Planurile Toyota prevad constructia a inca trei fabrici care sa produca peste 450.000 de unitati anual pentru a acoperi cererea de pe piata din India si China. Dupa ce a depasit Ford devenind al doilea producator auto mondial, Toyota mai are un singur pas de facut, prima pozitie mondiala.

Pana in 2010 gigantul japonez prevede sa detina 15% din piata auto globala. In 2010 Toyota intentioneaza sa vanda circa 73 de milioane de autovehicule, o crestere cu 12% a vanzarilor in cinci ani. Planurile japonezilor prevad expansiunea pe pietele emergente precum Brazilia, Rusia, India sau China.

Toyota mizeaza pe elasticitatea acestor piete care in opinia lor reprezinta cheia succesului pentru o crestere semnificativa a vanzarilor.
Principalul obiectiv este piata chineza. China inregistreaza in momentul de fata economia cu rata cea mai mare de crestere, iar segmentul auto este intr-o expansiune foarte mare, ceea ce-i face pe cei de la Toyota sa se grabeasca in programul de preluare a controlului pe aceasta piata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru