Podurile japoneze transforma vibratiile in energie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.06.2008
Japonezii au implementat o tehnologie care transforma vibratiile vehiculelor in energie pentru iluminat.

Japonezii pun mare accent pe tehnologie, acest lucru fiind dovedit de modelele lor si fiabilitatea pe care o promoveaza. Cea mai noua inventie venita din Tara Soarelui Rasare are un aspect pur ecologic si revolutioneaza infrastructura.

Celebrele poduri japoneze nu vor mai fi folosite doar pentru circulatia vehiculelor ci si pentru "reciclarea" vibratiilor produse de acestea. Conceptul a fost transformat in realitate odata cu dezvoltarea si implementarea sistemului de "reciclare" in interiorul podului de pe peste raul Arakawa.

In acest moment, podul foloseste vibratiile vehiculelor pentru iluminarea partiala pe timp de noapte. Solutia va fi implementata in continuare in interiorul a alte patru poduri care fac parte din autostrada Tokyo Shuto.

Folosind acelasi principiu de functionare prin care impulsurile din difuzoare sunt transpuse in miscare mecanica, tehnologia dezvoltata de japonezi permite folosirea unei surse de energie care ar fi fost altfel irosita.

Deocamdata asiaticii nu au dat publicitatii statistici privind cantitatea de energie extrasa din vibratii insa se pare ca inventia este foarte bine primita si implementarea ei costa destul de putin, intreaga arie metropolitana a capitalei Tokyo urmand sa beneficieze de pe urma acestui sistem.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru