Politele RCA si CASCO se scumpesc din 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.09.2008
Companiile de asigurari au anuntat ca vor scumpi politele RCA si CASCO cu 20 respectiv 40 de procente.

Nemultumite de actualele rate de profit, de daunele tot mai mari pe care trebuie sa le plateasca si de cheltuielile cu mana de lucru, companiile de asigurari din Romania au anuntat ca vor creste pretul asigurarilor RCA si Casco.

Asiguratorii au declarat ca importatorii de piese ii incurajeaza de asemenea sa creasca pretul politelor deoarece costul pieselor a ramas acelasi chiar si dupa inlaturarea taxelor vamale odata cu integrarea in U.E.

Din acest motiv, incepand de anul viitor, asiguratul va scoate din buzunar 20% in plus fata de suma platita acum pentru o asigurare facultativa.

Asiguratorii sunt insa convinsi ca majorarile de pret nu le vor alunga clientii si argumenteaza prin faptul ca desi asigurarile RCA si Casco s-au scumpit deja in medie cu 15%, in primul semestru al acestui an, ei au inregistrat un profit de peste 120 de milioane de lei, cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

via | Ziare

Comentarii (12)

  • asa
    Asa baieti, scumpiti incontinuu.. N-am auzit in tara asta ca sa se ieftineasca ceva, asa ca.. suntem pe drumul cel bun ..
    0 0
  • curios
    PROFIT !!!!
    Cam cât de mare vă trebuie profitul ca să vă liniştiţi? Nu de alta, dar nu am vrea să vă stresaţi prea tare ! E clar ! Nimic nu vă satisface rapacitatea "geografică" specifică! Am evitat să supăr persoane nevinovate!Mai bine v-aţi organiza serviciile,adesea incalificabile,să preveniţi fraudele în asigurări şi apoi să ridicaţi pretenţii, pentru că v-aţi învăţat să arătaţi cu degetul şi să pretindeţi.
    0 0
  • Nu e normal asa ceva!!!
    Existam (pentru ca nu putem spune "traim") intr-o tara dominata de hotie, condusa de hoti, in care jafurile la drumul mare nu mai mira pe nimeni si in care proprietari de imobile sunt aruncati pe strada de escroci. In care parcurile sunt desfiintate si in locul lor se construiesc blocuri de birouri, evident, FARA spatii de parcare !!!.
    Oare sa ne mai mire ca Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este mana in mana cu acesti hoti? ca nu-i intreaba nimeni "Bine cumetre, scumpesti.. dar ce dai la schimb pentru banii astia?" ???
    Cica trebuie sa plateasca mai multe daune... pai de aia isi face omul asigurare, dobitocilor !!! ca daca asigurarea ar costa cat reparatia s-ar duce direct sa si-o repare si voi ati da faliment, hotilor!
    Din totalul asiguratilor, acesti hoti onoreaza maxim 20% din polite, ceea ce inseamna ca banii luati pe restul de 80% ii baga ei in buzunar. Si tot nu le ajunge !!!
    0 0
  • Sa ...
    Rca te p... pe el casco sa se scumpeasca ca tu dai acolo de ex 3000 ron pe an si ti-ai lovit masina de 17000 euro si reparatiile costa 10000 euro de unde scoti bani.La RCA dai mult si mai treb sa scoti bani din buzunar sa platesti reparatia masini
    0 0
  • ???
    si cat ai vrea sa dam pe casco? 10.000 euro ar fi bine pentru tine? desteptule...
    0 0
  • marian
    misto
    Eu nu inteleg ultim fraza:
    "Asiguratorii sunt insa convinsi ca majorarile de pret nu le vor alunga clientii si argumenteaza prin faptul ca desi asigurarile RCA si Casco s-au scumpit deja in medie cu 15%, in primul semestru al acestui an, ei au inregistrat un profit de peste 120 de milioane de lei, cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut."
    Deci pana la urma au avut profit mult mai mare anul asta? De ce trebuie sa le mai scumpeasca? Care e problema lor de vor asta? Sau nu am citit eu bine stirea?
    0 0
  • cosmin
    ca-n romania
    nu inteleg de ce nu se adopta sistemul pe puncte ca in Germania de exemplu,am permis din 1991 si pana in prezent nu m-am folosit niciodata de RCA dar platesc la fel ca unul care o foloseste anual asa ca nu mi se pare deloc corect sa platesc aceeasi suma,in acest fel se evita poate si daunele provocate pt a se incasa asigurarea.
    Stie cineva care e motivul pt care nu se introduce si la noi?
    0 0
  • bad or good..
    Pe de o parte mi se pare bine ca se scumpeste casco.. m-am saturat de cati iresponsabil lovesc masinile si nici nu ii intereseaza - are tata bani, imi face masina pe casco, dau banu si iau permisu inapoi!!- cam asa merge mentalitatea pe la noi. Atatia dobitoci care intra in intersectii fara sa se asigure, care dau cu masinile in borduri sa-si schimbe spoilere zgariate, care-ti lovesc masina in parcare si apoi o vopsesc gratis si lista ar putea continua.
    Pe de alta parte, il incurajez pe cosmin, chiar asa, de ce nu se aplica si la RCA criteriul vechimii si al incidentelor, s-ar ajunge la un oarecum echilibru(ar lua putin de la oameni care chiar stiu sa conduca si i-ar taxa la greu pe amatori)..pana la urma traim in Romania:D
    0 0
  • Inutile asigurari
    De ce dracului exista casco?!?!? sa mai platim o gramada de bani anual (si ne trezim ca in 3,4 ani platim tot costul masinii numai la asigurarea asta)?ca oricum mai dai bani cu gramada si cand ai o dauna (ca exista fransiza) si nici nu acopera tot ce se poate intampla masinii tale.casco e pt idioti incompetenti care isi avariaza masinile in garajul de acasa.sa invete sa conduca in siguranta, nu sa faca teste de performanta cu masina pe drumurile publice!casco e bun pt avarii din cauza vandalismului, cretinismului proprietarului si alte cauze care mai de care mai penibile (si rare).ce dracu rost are casco?!?!?si la banii astia!scumpit cu 20%se ajunge la costuri casco mai mari decat ratele de leasing!! pentru ce??
    0 0
  • Conu MITICA
    Durere...
    Cand am citit in ziar articolul cu scumpirile asigurarilor m-a luat durerea de cap. Naiba m-a pus sa-mi iau masina in leasing ! O sa fie casco mai mare ca rata ! Pentru ce aceasta marire ? Ca sa faca burta mare astia care traiesc pe spinarea noastra ? Nu le ajunge profitul obtinut. Vor sa-l dubleze, ori ce ? Pe spinarea noastra ?!? Asta e jaf la drumul mare ! Nu ii poate opri nimeni pe hotii astia ? Eu inteleg ca asigurarile nu sunt la nivelul celor din U.E. Dar salariile noastre sunt la nivelul celor din U.E. ?!? In curand vom merge cu bicicletele. Va spun eu ! Probabil si la alea o sa platim RCA ! Traim in Romania ...
    0 0
  • Cristian
    Voi Unii Sunteti Si Redusi
    voi unii sunteti si prosti n-am treaba... aleooo... da prosti... mai mult nu va mai zic... stau si citesc comentariile unor redusi din Romania......
    0 0
  • totul despre casco
    Inainte sa va incheiati asigurarea casco cititi pe ... www.asigurare-casco.com ... tot ce trebuie sa stiti despre aceasta asigurare.Nu va lasati pacaliti de companii fantoma de asigurari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru