Porsche cumpara VW!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.03.2007
Chiar daca pana acum a negat aceasta posibilitate, Porsche si-a majorat participatia in cadrul grupului VW la 30%.

Porsche a mai cumparat 3,6% din actiunile Volkswagen si si-a majorat participatia detinuta la grup la 30,9%. Majorarea participatiei la VW peste pragul de 30% obliga Porsche, conform legislatiei germane, sa lanseze o oferta de preluare a grupului.

Porsche a anuntat ca ar putea oferi 100,92 euro pentru fiecare actiune VW, iar pentru titlurile preferentiale pretul minim stabilit conform reglementarilor. Anuntul survine mai multor luni de speculatii privind iminenta unei oferte, care au determinat cresterea cotatiei actiunilor VW cu o treime, anunta Mediafax.

Un analist din Londra a explicat ca Porsche a asteptat cresterea pretului actiunilor VW inainte de a-si majora participatia, pentru a evita sa plateasca aproape 26 de miliarde de euro pentru a cumpara restul titlurilor de pe piata libera.

Al doilea mare actionar al Volkswagen, landul Saxonia Inferioara, a anuntat ca va pastra investitia in cadrul grupului. Reprezentantii VW au salutat planul Porsche de crestere a participatiei, care va permite continuarea cooperarii la constructia de automobile, motoare si componente.

Decizia Porsche de a-si majora participatia la VW la peste 30% vine dupa ce consilierul sef de la Curtea Europeana de Justitie a recomandat Germaniei sa renunte sau sa modifice legea Volkwagen, care limiteaza drepturile de vot ale actionarilor la 20%.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru