Porsche isi neaga profitul

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.01.2007
Germanii de Porsche au publicat un comunicat de presa in care afirma ca informatiile din presa legate de cele 22.000 de euro profit per exemplar nu sunt reale.

Porsche a publicat un comunicat oficial de presa prin care neaga rezultatele afisate de compania B&D Forecasting, conform carora constructorul german castiga aproape 28.000 de dolari profit pentru fiecare exemplar auto vandut.

Acestia afirma ca cercetarea a ajuns la acest rezultat prin simpla impartire a profitului companiei (2.7 miliarde de dolari) la cele 96.794 de masini vandute in 2005. In aceste conditii, compania de analiza nu a luat in calcul veniturile legate de sectoarele tangentiale vanzarilor auto.

"Acest calcul induce in eroare deoarece nu ia in considerare efectele pe care impactul rezultatelor veniturilor aditionale l-a avut asupra Porsche Group in anul financiar 2005/2006 si nu are de a face cu adevaratele cifre ale afacerii Porsche", se arata in comunicatul germanilor.

Astfel, 263 de milioane de euro din profitul companiei vin din participatiile pe care Porsche le detine la Volkswagen AG. In plus, 100 de milioane de dolari au intrat in conturile germanilor prin vanzarea companiei CTS Fahrzeug-Dachsysteme.

Cu toate acestea, Porsche nu a dezvaluit suma pe care o castiga pentru fiecare exemplar vandut. Un calcul sumar arata insa ca aceasta se ridica oricum la circa 10.000-15.000 de euro, o valoare apreciabila in comparatie cu altele din industria auto mondiala.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru