Porsche preia VW!

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 17.11.2006
Actiunile Volkswagen au crescut pana la un nivel record in urma zvonurilor tot mai serioase privind achizitionarea grupului VW de catre Porsche.
Miscarile din cadrul grupului Volkswagen din ultima perioada au ajuns la o alta variabila. Actiunile grupului s-au apreciat considerabil in urma supozitiilor conform carora Porsche ar intentiona preluarea principalului producator de automobile din Europa.

Actiunile Volkswagen au ajuns la un nivel record cand Porsche a anuntat ca si-a majorat participatiunea pe care o detine din VW de 27,4% pana la 29,9%. Porsche a mai anuntat ca intentioneaza sa stranga capital in valoare de 8 miliarde de euro pentru a putea  prelua Volkswagen.

Daca ar depasi nivelul de 30% din actiuni, Porsche ar fi obligata de legislatia germana sa lanseze o oferta de preluare a VW. Ferdinand Piech a apreciat ca Porsche va decide la un momentdat daca va prelua sau nu Volkswagen. Majoritaea analistilor sustin ca este doar un pas in procesul si dorinta lui Piech de preluarea a VW de catre Porsche.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru