Porsche tatoneaza actionarii VW

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.08.2007
Actiunile VW au crescut dupa ce au existat zvonuri ca Saxonia Inferioara isi va vinde participatia catre Porsche.

Titlurile Volkswagen au urcat aproape de un nivel record, in urma zvonurilor ca Porsche ar vrea sa-si majoreze participatia detinuta la grup, cu toate ca informatia a fost dezmintita atat de producatorul de automobile sport cat si de landul Saxonia Inferioara, al doilea actionar la VW, transmite Mediafax.

Traderii au declarat ca pe piata au aparut informatii conform carora Porsche, care detine 31% din actiunile VW cu drept de vot, intentioneaza sa cumpere participatia de 20,3% detinuta de landul Saxonia Inferioara. "Nu dorim, in prezent, sa ne marim participatia", a declarat un purtator de cuvant al Porsche.

Un reprezentant al Ministerului de Finante al landului Saxonia Inferioara a declarat, la randul sau, ca statul nu intentioneaza sa vanda actiunile detinute la VW."Exista zvonuri ca Saxonia Inferioara va vinde participatia detinuta la VW pentru 150 de euro pe actiune", a spus un trader.

Pretul ar evalua participatia la 9,75 de miliarde de euro, suma aproape de doua ori mai mare decat investitia facuta de Porsche la Volkswagen.

Porsche isi poate permite o astfel de investitie, avand in vedere ca dispune de o linie de credit de zece miliarde de euro si poate emite noi actiuni.

Dupa dezmintirea informatiei de catre reprezentantii Porsche si ai landului Saxonia Interioara, titlurile VW au pierdut o parte din avans, fiind cotate la 146,89 de euro pe unitate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru