Premiera Citroen: C-Crosser

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.10.2006
Dupa ce ieri v-am prezentat primele fotografii ale lui Peugeot 4007, iata in premiera imaginile oficiale ale “fratelui” acestuia: Citroen C-Crosser.

Fratele lui Peugeot 4007, C-Crosser, a fost dezvelit astazi oficial de francezii de la Citroen. Noul model imprumuta numele conceptului prezentat la Frankfurt acum nu mai putin de cinci ani.

C-Crosser are 4.640 mm in lungime, 1.810 mm in latime si 1.730 mm in inaltime. In interior poate gazdui sapte persoane gratie unui al treilea rand de scaune rabatabile. Portbagajul se imparte in doua zone, cea inferioara putand suporta obiecte grele cu o masa totala de 200 de kilograme.

Sub capota, Citroen ne propune in prima faza doar un motor, un diesel inedit dezvoltat in colaborare cu Ford: 2.2 HDi FAP. Propulsorul dezvolra 156 de cai putere si un cuplu de 380 Nm si va fi cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte. Sistemul de tractiune integrala poate fi utilizat in trei moduri: patru roti motrice, doua roti motrice si “lock”, ultima optiune fiind utila in caz de aderenta precara.

C-Crosser, la fel ca Peugeot 4007, va fi comercializat in Europa incepand cu luna iulie a anului viitor iar obiectul de vanzari (cumulat) va fi de 30.000 de unitati anual.

Comentarii (4)

  • YMihai
    frumos ...
    ...cel mai reusit model dupa parerea mea ...legat de design.Park e mai reusit si decat X5.O imagine futurista a ceea ce francezii stiu sa faca ...cand vine vorba de design. Dak insa ...vor ramane numai cu cutia manuala ..cu siguranta vor avea de pierdut. Puterea insa dezvoltata cu "ajutorul" celor de la Ford imi pare insuficienta ptr un vehicol de asemenea dimensiuni ...
    0 0
  • tzitroen
    foarte frumos!!!si nu e prima data cand citroen ne uimeste!as putea da multe exemple!astepam si alte motoare...
    0 0
  • berzecus2003
    citroen
    masina marfa ,alura ptr secolul asta ,motorizare adevarata ,cred ca ma insel dar 2.2 hdi nu e in colaborare cu ford ...doar 2.0 hdi , interesant va fi sistemul de suspensii..
    0 0
  • cc-crosser
    Mai baieti, motorul cu Ford este HDI-ul de la Peugeot pe care ei il lucreaza de citiva ani impreuna. Si e 2.2 cu 156cp! Peugeot 4007 si acesta sunt primele modele pe care francezii pun acest motor. Pina acum il puteati gasi doar pe Jaguar!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru