Premiera: Spyker obtine profit

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.03.2007
Pentru prima data de la infiintarea sa in 2000, Spyker a obtinut profit. Poductia anuala si lista de asteptare au crescut si ele.

Constructorul olandez Spyker Cars NV a anuntat astazi ca 2006 a fost primul an in care a realizat profit, de la infiintarea sa in 2000. Profitul neta fost estimat anul trecut  la 800.000 de euro, productia totala crescand de la 48 de vehicule in 2005 la 96 de exemplare in 2006. Spyker a declarat ca lista de asteptare pentru modelele sale numara in prezent 327 de clienti.

Spyker are o istorie de 100 de ani, care a inceput de la un simplu magazin auto de familie care a construit chiar si pentru familia regala olandeza. Inainte de a da faliment in 1926 Spyker concura cu Rolls Royce pe piata vehiculelor de lux.

Reinfiintat in 2000, orientandu-se de aceasta data spre piata de nisa a supercar-urilor, Spyker concureaza in prezent cu brand-uri sportive ca Bugatti, Lotus, Lamborghini, Aston Martin sau Ferrari. Tot anul trecut Spyker a achizitionat si echipa de Formula 1 Midland, pentru a putea alerga in acest an in Marele Circ

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru