Presedintele Renault F1 numit sef la Nissan

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.09.2007
Alain Dassas va primi din 17 septembrie postul de director financiar al marcii Nissan.

Alain Dassas , presedintele echipei de Formula 1 Renault, a fost numit in functia de director financiar la Nissan, al treilea mare producator nipon de automobile. Francezul va ocupa o pozitie care a fost vacanta in ultimii patru ani.

Dassas isi va prelua atributiile la 17 septembrie si va fi subordonat direct lui Carlos Ghosn, directorul general al Renault - Nissan. Producatorul francez Renault detine 44% din actiunile Nissan. Prin ocuparea postului de director financiar, Nissan urmareste sa imbunatateasca relatiile cu pietele financiare, in conditiile in care pretul actiunilor companiei au scazut, ca urmare a nivelului sub asteptari al vanzarilor si profitului. "Experienta lui Alain Dassas in domeniul serviciilor financiare, precum si cunoasterea aprofundata a pietelor de profil vor fi extrem de importante pentru Nissan, in perioada urmatoare", a declarat Ghosn.

Dassas se va alatura astfel conducerii executive a Nissan si va coordona eforturile de identificare a mijloacelor de imbunatatire a performantelor financiare ale Nissan.

Pe parcursul celor 24 de ani de activitate la Renault, Dassas a fost implicat in numeroase operatiuni de fuziuni, achizitii si a detinut inclusiv functia de vicepresedinte al grupului, insarcinat cu problemele financiare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru