Prima de casare

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 18.09.2006
Introducerea primei de casare a dus la o crestere spectaculoasa a vanzarilor de masini in luna august. Cresterea inregistrata a fost de 50 la suta.
Luna august a fost cea mai buna perioada de vanzari de pe piata auto din Romania. Cauza principala a acestui lucru a fost introducerea primei de casare, care a dus o crestere a vanzarilor cu 56 la suta fata de perioada similara a anului trecut.

Pentru masinile romanesti cresterea vanzarilor a fost uriasa, circa 85 la suta fata de august 2005. Numarul exact de unitati vandute de catre producatorii locali a fost de 80.000, anul trecut inregistrandu-se 78.000 de vehicule romanesti vandute.

In primele opt luni ale anului au fost vandute 84.000 de autoturisme de import, cu peste 33% mai multe decat in perioada similara a anului 2005. Chiar daca marcile nationale au pierdut cota de piata in favoarea importurilor, Dacia ramane cea mai bine vanduta marca de autoturism, cu 63.731 unitati livrate in primele opt luni ale anului.

In ceea ce priveste marcile de import, cea mai bine vanduta marca a fost Renault, cu 13.900 de unitati livrate. Skoda si Volkswagen au ocupat locurile urmatoare, cu 12.800 unitati si, respectiv, 9.400 unitati.
Daca Skoda si Volkswagen au inregistrat cresteri ale vanzarilor de cel putin 33%, marca franceza se afla intr-un usor regres fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru