Salonul Auto de la Paris 2016

Primele imagini oficiale: noul Kia Rio e un pic mai înțepător și se lansează în această toamnă

Publicat Miercuri, 24.08.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 3
Primele imagini oficiale: noul Kia Rio e un pic mai înțepător și se lansează în această toamnă - Poza 1
Primele imagini oficiale: noul Kia Rio e un pic mai înțepător și se lansează în această toamnă - Poza 2
Primele imagini oficiale: noul Kia Rio e un pic mai înțepător și se lansează în această toamnă - Poza 3
Kia aduce în această toamnă la Paris a patra generație Rio. Modelul ne este prezentat în trei imagini care ne dezvăluie o mașină ceva mai agresivă în design.

Ne apropiem cu pași repezi spre deschiderea oficială a Salonului Auto de la Paris, care va avea loc la finalul lunii septembrie, iar asta înseamnă că marile mărci auto încep să-și dezvăluie premierele pe care le-au rezervat pentru cel mai important eveniment auto european de la sfârșitul anului 2016. Iar ultimii intrați pe lista de noutăți sunt cei de la Kia, care au anunțat astăzi printr-o serie de desene noua generație Kia Rio, modelul lor de segment B.

Rio ajunge în această toamnă la a patra generație, moment în care sud-coreenii încearcă imposibilul: dezvoltarea unei mașini care să se ridice la nivelul de maturitate necesar în segment, dar care să le ofere în același timp clienților un model personalizabil, viu și care se nu duce lipsă de niciun element tehnologic demn de anul 2016.

Deși imaginile alăturate sunt extrase din lotul oficial de fotografii pe care Kia îl pregătește pentru o dată mai apropiată de cea a lansării modelului sud-coreean, informațiile pe care Kia le oferă sunt încă subțiri.

Aflăm însă că mașina a fost desenată în colaborare de centrele de design pe care marca asiatică le are în Germania și în Statele Unite, biroul din Coreea fiind însă cel care a oferit OK-ul pe liniile finale ale mașinii. 

Cu 473.000 de unități comercializate în toată lumea în cursul anului trecut, Kia Rio este cel mai bine vândut model din gama mărcii, astfel că provocarea celei de-a patra generații este una majoră pentru producătorul sud-coreean. Noul model va intra în producție în Europa spre finalul acestui an.

via Kia


Comentarii (3)

  • hazard
    probabil cel mai puternic motor va fi to 1.4 benzina de109 cp. Fas!
    1 15
  • @hazard Motorul respectiv va iesi din oferta Kia sau va ramane doar ca varianta mai ieftina, existand acum doua turbo T-GDI noi: 1.0 de 100 cp (3 cilindri) si 1.0 de 120 cp (4 cilindri).

    Pe i20 cel mai puternic e cel de 100 cp, insa Kia se vrea mai sport, deci poate, poate vin cu cel de 120 cp ca varianta de top.

    Schitele arata bine, si ca mai mereu, modelele Kia arata mai bine decat omoloagele de la Hyundai. Atat la interior cat si la exterior.
    10 2
  • Andrei
    @Andy Toate motoarele TGDI de 1.0l de la Kia/Hyundai au 3 cilindri. De unde 4 cilindri la 1.0 tgdi? Sau tu crezi ca cilindrii ii fac din numarul de cai putere? Intotdeauna Kia a avut mai multe motorizari disponibile pe modelele sale decat Hyundai. Au precizat ca vor avea si 1.2 si 1.4 benzina aspirat, si noile motoare tgdi, cu 100 si 120 CP (3 cilindri ambele). La diesel cica ar pastra numai cel de 1.4. Era un interviu pe youtube de la o prezentare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru