Principalul investitor al Aston Martin are probleme financiare

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.09.2009
Arabii de la Dar Investment au probleme financiare, iar toate tranzatiile cu actiunile lor sunt blocate deoarece nu au dezvaluit la timp dosarele financiare din 2008. Acestia detin 50% din actiunile Aston Martin.

Fondul de investitii din Kuwait care detine jumatate din actiunile Aston Martin are dificultati la obtinererea unei refinantari pentru datoriile pe care le-a inregistrat in perioada recenta. Pe langa asta, actiunile arabilor nu pot fi vandute pentru moment deoarece au fost sanctionati pentru neprezentarea la timp a dosarelor financiare din 2008. Potrivit oficialilor care controleaza acest grup de investitii, ei sunt pe cale de a semna o afacere care ii va ajuta sa castige niste timp pana cand vor rezolva problemele financiare ale fondului de investitii.

Fondul de investitii Dar din Kuwait a cumparat Aston Martin in 2007 de la Ford pentru 925 milioane de dolari. Arabii au fost ajutati de un consortiu, care era format din fostul pilot Dave Richards, bancherul John Singers si Adeem Investment. La sfarsitul anului trecut, arabii de la Dar au incercat sa obtina un imprumut in valoare de 1 miliard de dolari, pentru a isi refinanta datoriile, totodata s-au imprumutat cu 100 de milioane de dolari, care au venit sub forma unui imprumut islamic.

Pentru moment, creditorii celor care au cumparat 50% din actiunile Aston Martin nu vor cere bunuri in schimbul datoriilor inregistrate, dar aceasta este o situatie temporara.

Via | Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru