Profitul Nissan intra la apa

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.07.2007
Nissan a inregistrat o scadere a profitului operational in perioada aprilie-iunie, din cauza vanzarilor slabe pe piata din SUA.

Nissan Motor, al treilea mare constructor auto japonez, a consemnat o scadere de 3,2% a profitului operational in perioada aprilie-iunie, la 1,23 miliarde de dolari, valoare mai mica decat estimarile analistilor.

Profitul net al Nissan, companie controlata de grupul francez Renault, a scazut cu 16%, evolutie determinata, in principal, de baza de comparatie ridicata aferenta primului trimestru fiscal din 2006, cand firma japoneza a inregistrat o rata de impozitare foarte redusa.

Potrivit analistilor, Nissan va fi singurul constructor japonez important care va consemna o scadere a profitului operational. Principalii concurenti locali, respectiv Toyota si Honda, vor inregistra avansuri ale castigurilor, pe fondul deprecierii yenului, a diminuarii costurilor si a cresterii vanzarilor, evolutii care contrabalanseaza majorarea preturilor materiilor prime si intensificarea concurentei.

Carlos Ghosn, directorul general Renault-Nissan, a avertizat investitorii, luna trecuta, ca profitul va scadea in intervalul aprilie-iunie, in contextul evolutiei negative a vanzarilor de autovehicule de teren (SUV) si camionete pe piata din SUA, cea mai profitabila pentru compania nipona.

Pe de alta parte, Nissan a confirmat obiectivul privind obtinerea unui profit operational de 6.63 miliarde de dolari, respectiv a unui castig net de 3.98 miliarde de dolari, in acest an fiscal.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru