Profitul Volkswagen

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.03.2007
Grupul Volkswagen anticipeaza ca va obtine un profit, inainte de impozitare, de cel putin 5.1 miliarde de euro in 2008. In acest an profitul va depasi 4.38 miliarde de euro.

Volkswagen, al patrulea mare constructor auto la nivel mondial, anticipeaza ca va obtine un profit, inainte de impozitare, de cel putin 5,1 miliarde de euro in 2008. Acest profit este realizat in conditiile continuarii procesului de restructurare al principalului brand al grupului, Volkswagen. Anterior, VW prognozase realizarea acestei cifre de profit operational inainte de impozitare.

Pentru acest an, profitul operational va depasi 4,38 miliarde de euro, in pofida dificultatilor inregistrate pe piata auto, estimeaza compania, principalul producãtor european de profil.

Martin Winterkorn, presedintele grupului VW, a declarat ca "mediul macroeconomic sugereazã o încetinire a creºterii economice în 2007. Principala cauza este cresterea preþurilor la petrol si alte materii prime si scaderea dolarului in raport cu euro si yenul".

Cotatia titlurilor companiei a crescut cu 1,8%, la 101,78 euro.Obiectivul companiei vizeaza o rentabilitate a investitiilor de cel putin 9%, pe termen mediu, in conditiile in care indicatorul s-a plasat la 5,8% in 2006, in crestere cu 2,9 puncte procentuale fata de anul anterior.

VW nu poate estima, inca, impactul modificarii comportamentului consumatorilor, determinata de majorarea cu trei puncte procentuale, la 19%, a taxei pe valoarea adaugata in Germania.

Dieter Poetsch, directorul financiar al grupului, a declarat ca "pe de alta parte, grupul se angajeaza sa continue restructurarea principalei divizii, Volkswagen, pentru a reveni la nivelurile de profitabilitate raportate in trecut. Cu toate ca nu acoperim costul de capital, am realizat un progres semnificativ an aceasta directie. Raportul dintre cheltuielile de capital si vanzari se va plasa, pe termen mediu, la nivelul "competitiv" de aproape 6%" , a precizat Poetsch.

Volkswagen a obþinut in 2006 un profit operational de 4,38 miliarde de euro, in crestere cu 52% fata de anul precedent, iar profitul net a crescut de peste doua ori, la 2,75 miliarde de euro, avans determinat, mai ales, de un castig de ordin fiscal, inregistrat in ultimul trimestru, precizeaza Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru