Range Rover Evoque ar putea avea un frate mai mare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.06.2011
Gama Range Rover ar putea primi un model mai mare decât Evoque, cu un aspect mai agresiv şi un interior mai spaţios, dar mai ieftin decât un Range Rover Sport, anunţă Autocar.

Directorii Land Rover iau în considerare dezvoltarea unui nou model în gama Range Rover. Acesta ar urma să fie fratele mai mare al lui Evoque si ar fi integrat între Evoque şi Range Rover Sport. Din punctul de vedere al preţurilor, modelul ar fi încadat între versiunea de mijloc a lui Evoque şi versiunea entry-level în gama Range Rover Sport, oferind o gamă completă pentru clienţii mărcii. Viitorul model este în discuţii în cadrul departamentelor de design şi marketing, care trebuie să decidă dacă vor un "SUV Coupe", în stilul lui BMW X6, dar mai mic, sau pur şi simplu o versiune mai mare a lui Evoque.

Încă de la debutul acestui model pe piaţă, publicul s-a întrebat cum ar fi arătat o versiune mai mare a lui Evoque. Cei de la Land Rover n-au stat degeaba şi au analizat această ipoteză din toate punctele de vedere. Problema este încă în discuţie, dar constructorul britanic deţinut de Tata Motors trebuie să acţioneze rapid, pentru a profita de valul de cumpărători din China interesaţi de SUV-uri. Potrivit unor analişti de piaţă, modelul ar putea să fie popular şi în Statele Unite ale Americii.

Există şi o platformă pentru versiunea XL a lui Evoque – noua LR-MS. Respectiva platformă împarte anumite componente cu platforma EuCD de la Ford, utilizată atât de Freelander, cât şi de Evoque.

Pentru ca versiunea mai mare a lui Evoque să fie spaţioasă, platforma ar putea primi un ampatament mărit cu 300 de milimetri, care va fi împărţit între bancheta din spate şi portbagaj. Pasagerii din faţă ar beneficia şi de o poziţie mai înaltă, modelul urmând să fie la rândul său mai înalt cu 100 de milimetri decât Evoque.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Doamne'ajuta!
    Daca e in stilul Evoque, dati-i batai! :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru