Rasare soarele pe piata auto

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.08.2006
Romania a ajuns intr-un punct istoric privind vanzarile pe piata auto. Cifrele inregistrate in iulie 2006 reprezinta un record absolut.
Datorita introducerii primei de casare vanzarile de masini in luna iulie in Romania au atins un prag istoric. Cifra de 28 de mii de masini romanesti si de import livrate in aceasta perioada este cea mai mare din intreaga istorie a tarii.

Producatorii si importatorii au anuntat cifre de afaceri record, suma totala fiind estimata la 250 milioane de euro. Dupa o perioada de regres inregistrata in prima jumatate a anului, regres asteptat de catre analistii financiari, dupa un an 2005 foarte bun, vanzarile au explodat, efectul principal al acestei realitati fiind introducerea primei de casare.

Spre exemplu, Dacia si-a epuizat lotul de aproximativ 5000 de masini alocate pentru aceasta perioada, chiar si Daewoo a inregistrat vanzari record, circa 4000 de unitati vandute.

Importatorii s-au situat si ei la un nivel foarte bun, vanzarile totale pentru 2006 au ajuns la cifra de 145.000 de unitati,cresterea fata de perioada similara anului trecut fiind de 12 la suta.

Cresterea pentru luna iulie comparativ cu periopada similara din 2005 a atins cota de 50 la suta.
Estimarile pietei releva ca ritmul vanzarilor se va mentine la un nivel inalt si in urmatoarea perioada a anului
.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru