Razboiul declaratiilor pe autostrada Bucuresti-Brasov

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.05.2007
Radu Berceanu a declarat ca premierul Tariceanu nu a acordat fonduri pentru autostrada Bucuresti-Brasov

Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, sustine ca autostrada Bucuresti-Brasov nu a beneficiat de nici o finantare in perioada 2006-2007, desi premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat in mai multe randuri ca proiectul reprezinta "prioritatea 0" a Guvernului in domeniul infrastructurii.

"Aceasta autostrada a fost declarata in foarte multe randuri de domnul Tariceanu drept "Prioritatea 0" a Guvernului. Acum am inteles ce inseamna prioritate 0 la domnul Tariceanu: inseamna finantare 0. In 2006 a alocat 0 lei pentru aceasta autostrada, iar in 2007 tot 0 lei", arata senatorul PD intr-o declaratie de presa.

Berceanu considera ca alocarea unor fonduri de circa 80 de milioane de euro pentru autostrada Brasov-Bors, realizata de firma Bechtel, arata ca investitia pentru tronsonul Bucuresti-Brasov nu este o prioritate a Executivului.

Totodata, Berceanu afirma ca din declaratiile lui Tariceanu reiese ca premierul isi schimba foarte des opiniile privind domeniul infrastructurii. "Ceea ce m-a mirat foarte mult a fost rapiditatea cu care primul ministru isi schimba parerile, ideile de finantare a acestor proiecte si chiar modul de prioritizare a proiectelor", a aratat Berceanu.

"Declaratiile premierului se contrazic.

In octombrie 2006 Tariceanu a spus ca nu va aloca bani de la bugetul statului pentru autostrazi, avand in vedere ca e o nevoie foarte mare ca banii din buget sa mearga la invatamant, sanatate si la alte astfel de domenii. El a declarat ca in prima luna din 2007 va pune la dispozitia Ministerului Transporturilor circa 500 de milioane de euro din fondul de dezvoltare si ca atare programul de constructie a autostrazilor, a drumurilor nationale si a centurilor ocolitoare nu va fi afectat. Suntem la inceputul lunii mai, adica aproape de jumatatea anului si niciun leu nu a fost alocat pentru aceste proiecte", a mentionat Berceanu.

Mai mult, senatorul PD, inlocuit de la conducerea Ministerului Transporturilor cu liberalul Ludovic Orban in luna aprilie a acestui an, apreciaza ca functia lui Tariceanu ii creeaza premierului "mai multe satisfactii personale decat profesionale".

In incheierea declaratiei, Berceanu ii recomanda lui Tariceanu "sa dea mai putine declaratii in presa pe aceastã tema si sa faca mai multe lucruri concrete", apreciind ca dezvoltarea proiectelor de infrastructura reprezinta un domeniu "care nu trebuie politizat, care are nevoie de continuitate si coerenta in finantarea si desfasurarea proiectelor".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru