Record de vanzari pentru Toyota Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.04.2007
Constructorul japonez a inregistrat o crestere cu 87% a vanzarilor din primul trimestru al acestui an.

Toyota Romania a vandut in primul trimestru al anului, 1.939 de masini, cu 87% mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut, incluzand vanzarile Lexus. Estimarile pentru intreg anul vizeaza un volum de 8.000 de unitati vandute.

In luna martie 2007, Toyota Romania a raportat un numar record de vanzari, respectiv 815 unitati Toyota si cinci masini Lexus, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2006. Cele mai bine vandute modele in luna martie in Romania au fost Corolla - 219 unitati, Yaris - 166 unitati si Avensis - 138 unitati. Auris, cel mai nou model lansat de Toyota in Europa si Romania, a inregistrat deja 25 de unitati vandute in luna martie.

Pentru intreg anul, importatorul auto estimeaza vanzarea a 8.000 de autovehicule, fata de 6.152 de unitati in 2006. Previziunile au la baza planurile privind lansarea de noi modele pe piata romaneasca si extinderea retelei de dealeri. Reprezentantii Toyota Romania au estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 16%, la 130 de milioane de euro, precizeaza Mediafax.

De asemenea, Toyota Romania isi va extinde pana la jumatatea acestui an reteaua de dealeri cu inca trei firme partenere, care vor deschide showroom-uri 3S (showroom, service, magazine de piese de schimb) la Timiºoara - pe 8 mai - , Cluj-Napoca si Bacau.

Planul de dezvoltare a companiei prevede extinderea retelei de vanzari pana la 16 dealeri, la sfarsitul anului 2008. Investitia medie pentru constructia si echiparea unei unitati 3S, construita dupa standardele marcii japoneze, ajunge la circa trei milioane de euro, fara contravaloarea terenului.

La nivel mondial, vanzarile Toyota Motor s-au plasat la 2,35 milioane de vehicule in primul trimestru, depasind cu 90.000 de unitati nivelul inregistrat de compania americana General Motors (GM), principalul producator auto la nivel mondial. Toyota a depasit astfel GM in clasamentul producatorilor auto mondiali.

Comentarii (5)

  • zarnesteanu
    Rusineeee
    Bravos prostanilor. Bagti-va banii in buzunarul asiaticilor. Pe urma aduceti-i acasa la voi si veti sfarsi maritindu-va fetele cu orezarii si inchinandu-va la idolii lor.

    Mi-e scarba. Mai bine umblu in caruta lui bunicu-meu decat cu ulimul lexus (copiat bineinteles dupa Mercedes). Patriotismul nu inseamna fraze sforaitoare cu care sunteti indopati in mass media. Inseamna alegeri mature si responsabile in oricare domeniu din viata. Nu aveti Logan-ul? Nu aveti puzderie de masini europene? Chiar trebuie sa va dati ultimul gologan unui viclean din asia?
    0 0
  • pentru stupidul de mai sus
    Auzi tu ti-ai pierdut vreun membru al familiei in al doilea razboi mondial din cauza japonezilor? esti cam frustrat cumetre,mai bine ai invata sa muncesti ca ei decat sa vorbesti ca proasta in targ
    0 0
  • zarnesteanu
    hai sictir
    Puiutz tampit, da-mi voie sa ghicesc ...

    1. Esti programator, "usor" dezaxat si milioane de ore petrecute peste program (din pasiune).
    2. Urasti tipii cu BMW/Audi/Mercedes/Volvo etc. pentru ca in facultate, prietenele lor le puteai avea doar singur in baie cu manutza dreapta.
    3. Haina iti atarna de cocoasa, botita la spate cand te dai jos din toyota/honda, etc ruginita.
    4. Nu spui nimanui cati bani bagi in troaca aia s-o tii pe linia de plutire dar umpli internetul cu review-uri fabuloase la adresa ei.
    5. Cand te dai jos din "masina" ai o cuta groasa intre ochi si trantesti usa cu putere: a) sa se inchida, b) sa atragi atentia celor din jur.
    6. Dai ochii roata imprejur si te enervezi: a) usa tot nu s-a inchis b) doar 2-3 se uita la tine ... cu mila.
    7. ...
    8. ...

    Te las scumpule. In final, doar atat ... Daca iti plac atat de mult chestiile "made in asia", de ce nu te duci sa locuiesti acolo, sa muncesti ca un sclav pentru ei, sa ai viata zero si sa te bucuri de "cultura" si "democratia" pe care ti le ofera. Japonia, India, China, Coreea de sud, etc te asteapta cu bratele deschise. Au mare nevoie de tipi ca tine.
    0 0
  • sa traiesti neneica
    bai nea de zarnesteanu ori cum te-ai numi, se scula in tine patriotul...succes ca vezi eroi la tv ala cu revista Romania mare si cu ceas de 15000 de euro la mana...astia sunt patriotii tai fraere.Apropo daca ar da si in mine unul cu un Subaru macar nu m-as supara ca Loganul oricum nu il mai folosesc de mult...
    0 0
  • zarnesteanu
    never japs
    Bai bula, zis dakar ... Daca aveai o farama de inteligenta, cand ai citit primul meu mesaj, puteai sa-ti dai seama ca "patriotismul nu inseamna fraze sforaitoare" se referea exact la "patriotul" de care ai pomenit.

    Aceeasi "inteligenta" fabuloasa de care dai dovada te indruma sa citesti reclama de la toyota si fara sa mai depui vreun efort de gandire, sa scoti banul si s-o cumperi. A, pardon! De fapt nu ai banul. Tu doar visezi.

    Si inca ceva. Dupa cum te-ai exprimat se intelege ca vrei sa dea unul cu subaru in tine. Cam pe unde doresti, pe trecerea de pietoni, pe o strada laturalnica sau pe camp deschis? Se pare ca masinile japoneze atrag un anume gen de clientela. Pot fi agramati, inculti fanfaroni samd. Dar numitorul comun este "inteligenta" zdrobitoare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru